bildiğiniz gibi debriyaj ve vites sistemiyle ilgili ciddi sorunlarım vardı.son olarak bugün aracı 10 yıldan fazla bir süredir tanıdığımız sanayideki opel opsam özel servisine götürdüm.olanları yaşadıklarımı birer birer anlattım.aracı kaldırdılar şanzıman yağına vs baktılar görünürde bir sıkıntı bulamadılar.gerekli işlemler yapıldı baskı balatanın bitip bitmediğini anlamak için ve balatanın bitmediğini söylediler.ancak vites geçişlerindeki sertlik takılmalar onlarında dikkatinden kaçmadı.baskıda bir sorunun olabileceğini ama bunun ihitmalilini çok zayıf olduğunu çok yüksek ihtimlalle vites kutusundaki sistemde bir sıkıntı olduğunu söylediler.onlar öyle dedikten sonra bende 'yetkili servise ordaki müdürlere milyon defa dedim ben ,bu vites sistemi sadece baskı balatadan ibaret mi başka bir parça yok mu vites kutusunun içinde onlarda bir sorun olmuş olamaz mı diye sordum dedim onlarda bana sorunun sadece baskı balatanın bitmesinden kaynaklandığını söylediler dedim ve opsamdakiler bunun böyle olmadığını vites altında da bir çok parçanın olduğunu ve bunlarında sıkıntı çıkarabileceğini söylediler.açıkçası bende onlara hak verdim.çünkü en baştan beri diyorum vites kutusunun içinde bir sıkıntı var hissediyorum ordaki bir parçada bir sorun var.debriyaj biraz sert ama onlar bunun baskı balatanın bittiğinin göstergesi olmadığını söylediler.orda kazalı bi insignia turbo daha vardı.bask balatasını yeni değiştirmişler orjinal takmışlar.onun debriyajına bastım ve bizimki gibiydi sertti...herneyse dediğim gibi bence sorun %90 vites kutusunun içindeki sistemle alakalı.bunu yetkili servisteki herkese milyon defa söylediğim halde bunun sadece baskı balatadan kaynaklandığını söylemeleri beni düşündürüyor açıkçası.
sonuç olarak geniş bir zamanda aracı opsama götürcem ve şanzımanı komple sökecekler heryerine güzelce bakacaklar sorunun neyden kaynaklandığınıda belirleyecekler.
bu arada tüm bu işlemler için benden 1 kuruş bile para almayan opsama teşekkürlerimi sunarım.
sonuç olarak geniş bir zamanda aracı opsama götürcem ve şanzımanı komple sökecekler heryerine güzelce bakacaklar sorunun neyden kaynaklandığınıda belirleyecekler.
bu arada tüm bu işlemler için benden 1 kuruş bile para almayan opsama teşekkürlerimi sunarım.
Yorum