Aracı bayiden ilk teslim aldığımda depoyu hemen fulledim. Arabanın fazla yaktığını zaten biliyoruz Ama full depoyla, qösterqenin ortasındaki menüdeki yakıt menzilinde 149 km. yazıyodu ilk qörüşte şaşırdım.. Acaba ne zaman artacak dedim, hani dolayısıyla ilk kez alınıyo benzin şamandra alışması filandır dedim.. Ama diğer qünler bikaç kez ş.içi turu yaptım bahçeye filan qittim. O qünden sonra 2. kez baktığımda yakıt menzili bu kez 218 km yi qösteriyodu. Kafam rahatladı onu qörünce rolleyes Sonrasında, bikaç qün sonra tekrar baktığımda 309 olmuştu menzil.. Ama kafamı kurcalayan asıl soru, bazı insiqnia resimlerinde, kataloq resimlerinde filan menzil 700 kmlerde filan qörünüyo full benzinde.. Ama ben aracımı ilk aldığımda fullediğim depoyla ş.içi tam 497 km yaptım ve benzin bitti.. 2. kez benzin aldım, yani arabayı aldıktan sonra 2. kez fulledim depoyu. Ama bu kez de, menzil 374 km qörünüyodu Acaba sizde de mi aynı şeyler yaşandı? Zamanla alınan benzine qöre menzil artacak mı acaba??
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Sürüş Bilgileri Menüsü : Yakıt menzili hakkında...
Collapse
X
-
Ynt: Sürüş Bilgileri Menüsü : Yakıt menzili hakkında...
Benzin aldığınızda yakıt menzili yada ortalama yakıt tüketimi ekranındayken tam hatırlayamıyorum ama ikisinden birisi) soldaki kolun ortasındaki (korma gibi) düğmeye bir süre basıp değerleri sıfırlamayı denedinizmi ?
Orjinal yazı sahibi: efemurattAracı bayiden ilk teslim aldığımda depoyu hemen fulledim. Arabanın fazla yaktığını zaten biliyoruz Ama full depoyla, qösterqenin ortasındaki menüdeki yakıt menzilinde 149 km. yazıyodu ilk qörüşte şaşırdım.. Acaba ne zaman artacak dedim, hani dolayısıyla ilk kez alınıyo benzin şamandra alışması filandır dedim.. Ama diğer qünler bikaç kez ş.içi turu yaptım bahçeye filan qittim. O qünden sonra 2. kez baktığımda yakıt menzili bu kez 218 km yi qösteriyodu. Kafam rahatladı onu qörünce rolleyes Sonrasında, bikaç qün sonra tekrar baktığımda 309 olmuştu menzil.. Ama kafamı kurcalayan asıl soru, bazı insiqnia resimlerinde, kataloq resimlerinde filan menzil 700 kmlerde filan qörünüyo full benzinde.. Ama ben aracımı ilk aldığımda fullediğim depoyla ş.içi tam 497 km yaptım ve benzin bitti.. 2. kez benzin aldım, yani arabayı aldıktan sonra 2. kez fulledim depoyu. Ama bu kez de, menzil 374 km qörünüyodu Acaba sizde de mi aynı şeyler yaşandı? Zamanla alınan benzine qöre menzil artacak mı acaba??2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push
-
Hayır onu hiç denemedim.. huh Hiç aklıma qelmedi bak onu yapmak Peki her benzin aldığımda bu işlemi yapmalı mıyım? Bu arada, aynı şeye siz de tanık oldunuz mu, yani aracınızı yeni aldığınızda ekranda yakıt menzilinin düşük olması?
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
evet aynısı bende de oldu merak etme bizim arabalar diğerleri gibi anında göstermiyo kullanıma bağlı olarak değişiyo için rahat olsun mesela ilk aldım fulledim 138 km idi sonra uzun yolda sakin kullanım 830 km yani bi sorun olarak algılama normalİNSİGNİA 1.6 T EDİTİON ELEGANCE
Yorum
-
Rahatladım simdi abi ya Neden böyle yapıyor diye içime dert olmuştu, hafta içi uyqun bi zamanımda servise qidecektim ama artık kafam rahatladı.. Keşke hani diğer arabalar qibi bizimkiler de anlık değil de baştan ne olduğunu ve yaktığı duruma qöre kalanı qösterseydi.. Olması qerekende bu bence.. Peki her benzin almamda menzili sıfırlamam qerekiyo mu Sen yapıyor musun hiç böyle?
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
Ben ilk aldığımda daha showroomdan çıkmadan bütün sayaçları sıfırlamış ve default gelen ayarların hepsini kendime göre düzenlemiştim.
Orjinal yazı sahibi: efemurattHayır onu hiç denemedim.. huh Hiç aklıma qelmedi bak onu yapmak Peki her benzin aldığımda bu işlemi yapmalı mıyım? Bu arada, aynı şeye siz de tanık oldunuz mu, yani aracınızı yeni aldığınızda ekranda yakıt menzilinin düşük olması?2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push
Yorum
-
Tüketim göstergesini sıfırlamanıza gerek yok her defasında.Ama en azından bir kere sıfırlayın.Sağdaki silecekleri çalıştıran kolun ucunda ortasında bir buton var içe doğru basın 4-5 sn kadar sıfırlanır.
İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA KIRMIZI
35GB5825 A Rh+
Yorum
-
İlk aldığınızda aracı deneme sürüşündeki ortalama yakıt tüketimi baz alınıyor. Bu sürüşlerde de genellikle kısa mesafe olduğu için yakıt menzilini araç o değere göre düşük gösteriyor. Mesela 1-2. viteslerde yakıt tüketim değeri 30 civarında oluyo ya. İşte aynen onun gibi 35 değeri varsa o zaman 1 depo benzin maksimum 200 km gidecektir. Düz mantık bu yani. Ama aracı kullanmaya başlayınca sizin kullanım sitilinize göre ortalama alınarak yeniden menzil hesaplanıyor. Yani siz, aracı ilk aldığınızda direkt olarak uzun yol yapsaydınız birkaç saat içinde menziliniz belki 500 km ye çıkacaktı.
Hülasa: Korkacak hiçbişey yok. Yol bilgisayarı denilen nesne tamamen düz mantıkla çalışan basit matemtik hesabı yapan bi sistem.
Umarım yardımcı olmuştur.
Saygılar...Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective
Yorum
Yorum