Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yan dikiz ayna sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• yan dikiz ayna sorunu

slm arkadaşlar!!!! yeni aldığım insignia 1.6 180hp cosmo aracımdaki bir sorunu paylaşmak istiyorum!!!

bildiğiniz gibi bu araçta geri vitese takıldığında yan dikiz aynaların yeri göstermesi gb bi özelliği var ve bende bu aracı aldığım ilk gün bu özellik çalışıyodu ancak ertesi gün soldaki aynanın bu özelliğini yitirdiğini gördüm ve servise gitttim yazılıman dediler güncelleme yaptılar düzelmedi sonra ayna motorundan dediler yin edüzelmedi ve teknik olarak macaristanla görüşmüşler ve GM motor araçla bu özellikleri koyuyo fakat yazılımınada bir konmut ekliyomuş ve komut şu (eğer bi sorunla karşılaşılırsa bu özellği devre dışı bırak)
    ve sonuçta benim aracımda bu özellik devre dışı bırakılmış ve artık henüz 380 km de olan bu aracımda artık bu özellik yokmuş ve yapıcak bişeyde yokmuş!!!! bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar!

Ynt: yan dikiz ayna sorunu

Bence sol aynanın yeri göstermemesi daha iyi. Benim araçta iki ayna da yeri gösteriyor. Sağ aynanın kaldırımı gösterip, sol aynanın normal konumda kalması daha geniş bir bakış alanı sağlıyor. Hatırladığım kadarıyla son yazılım da bu şekildeydi.
    [center]
    2009 Insıgnıa 1.6 T Cosmo + Flexride + Sunroof + DVD800 + Ergonomik Spor Deri Koltuk [center]

Yorum

Opel in yeni yazılımını kullanmayı bir türlü öğrenemediler zaten eski sistemi ancak çözüyorlardı.
      Konu kirliliği olmasın diye benim de bir sıkıntımı buradan sormak istiyorum geçenlerde bir kamyon sağ dikiz aynamı kopardı yeni aynada farkettiğim kadarıyla kararmıyor sol ve iç kararıyor sağ kararmıyor orijinalini de hatırlamıyorum ne servis ne opel biliyor. sizlerde nasıl hala orijinal olanlarda

Yorum

sağdaki aynanın kararma özelliği büyük olasılıkla ben aracı teslim alırken o konu geçmişti öyle hatırlıyorum.
        ben bu ayna konusuna takılmış durumdayım ya ufacık bi aynanın değişimi için tüm kapı iç döşemesi sökülüyo ve ondan sonra kapıdan ses gelmeye başlıyo çok ama çok saçma opel mühendisleri bu konuda sınıfta kaldı bana göre!!!

Yorum

Arkadaşlar bende size katılıyorum kesinlikle sadece sağ aynanın yeri göstermesi emniyet ve teknik açıdan doğru.

Fakat şunu unutmayalım ki bizler bu aracı alırken her iki aynanında yeri gösterme özelliği vardı ve bi şekilde sorun yaşandıktan sonra opel yeni bi yazılımla sol aynayı devere dışı bıraktık diyip sorunu örtbas ediyor. ben bi yüksek mühendis olarak bu hareketin yanlış olduğunu düşünüp yapılması gerekenin mevcut sorunu çözüp ardından yazılımla bu donanıma opsiyonellik yani kişiselleştirme eklenmesi olması gerktiğini düşünüyorum.( yani kulllanıcı aracındaki config kısmında sadce sol veya sadece sağ veya herikiside yeri göstersin yada ikiside göstermesin gb.) diğer türlü aracı satışda bizden ikiside iniyo diye ekstra bi para alıp sonra sorun yaşanınca pardon bu özellik zaten olmamalıydı diyip aracın sorununu çözmeden doğrusu bu demek her yönden yanlış bi durum.

saygılarımla

Yorum

Orjinal yazı sahibi: posta464
            Opel in yeni yazılımını kullanmayı bir türlü öğrenemediler zaten eski sistemi ancak çözüyorlardı.
            Konu kirliliği olmasın diye benim de bir sıkıntımı buradan sormak istiyorum geçenlerde bir kamyon sağ dikiz aynamı kopardı yeni aynada farkettiğim kadarıyla kararmıyor sol ve iç kararıyor sağ kararmıyor orijinalini de hatırlamıyorum ne servis ne opel biliyor. sizlerde nasıl hala orijinal olanlarda

İçiniz rahat olsun zaten sağ aynalarda kararma özelliği yok. Geçmiş olsun. Bu arada gerçekten de ayna değişimi için kapınız söküldü mü sizin de?

Geçen ay ben servise aracı soktuğumda bu ayna güncellemesini de sormuştum. Servisteki adamın ifadesinden ilk defa benden duyuduğunu anladım. Ben bu güncellemeyi yaptıramadım. Aramızda yaptırabilen var mı?
            2009 1.6T Cosmo, DVD800, 19"Jant, Sunroof, Infinity, Siyah Deri Döşeme, FlexRide, Panacotta Gri

Yorum

GM infotech ile güncelleme yaptırdım. Opel Türkiye eğitimi boşlamış heralde. Çocukların bi şeyden haberi yok.. Aynalarım geri vitese taktımda aşağıya iniyor fakat geri kalkmıyordu düzelmesi için online GM infotech ile güncelleme yaptırdım, işlemden sonra sadece sağ ayna inmeye başladı. Meğer doğru olan buymuş. Her iki aynada indiğinde arka görüş açısı kayboluyor diye güvenlik açısından sadece sağ ayna iniyor merak etmeyin..

Yorum

4 ayrı far ışığı görmeniz bana biraz şu sorunu andırıyor. Aynada otomatik kararma sistemi var. Ondan sorun olabilir. Tespit edeilirse Garantiden değişimini isteyebilir siniz. Şehirde Clubten başka bir isnignia varsa. Onunla da tecrube edinin. Aynı şartlarda o araçta bu sorun yaşanmıyorsa demek ki. Aynada rnk değişiminde bir sorun var. Saygılar.
                Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

yada aynanın sabitlemesinde sorun vardır, titrediğinden dolayı çok gösteriyor olabilir mi?
                  InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                  X