Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hangi Lastik markası?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Hangi Lastik markası?

Michelin kullandığım en iyi lastik ama fiyatı da iyi ben en iyi 440 gibi bir fiyat aldım tekine ama sonra yokohama avs db de karar kıldım michelinler 60-70 bin km gidiyor yani gitmesi gerekiyor iddiasındalar ama hiç o kadar dayanmıyor nasip kısmet çivi kaldırım vs. yokolardan en az michelin kadar memnunum tutuşu üstündeki contilerle mukayese olmaz bridgestone u kulaklarınız ağır duyuyorsa tavsiye ederim değilse onların gürültüsü pek çekilmiyor. yokohama yı 340 a aldım advan st modeline 425 demişlerdi. bu avs db sessiz olmak için üretilmiş vs vs.

Yorum

Bu arada Binek araçlarda Lastik ömrü ideal kullanım süresi 50.000 Km dir ve 5 Yıldır lastiklerimizi kullanırken bu küçük bilgiyi,de unutmayalım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih,

Verdiğin rakamları maksimum olarak kabul etmek gerekiyor. Türkiye şartları ve senin benim gibi kullanıcılar için ise 3 yıl kabul edebiliriz. KM kişiden kişiye değişir tabi. Senin için 50.000 km olabilir. Ama benim için sanırım 35-40.000 km civarı olacak.

Orjinal yazı sahibi: FacomX
        Bu arada Binek araçlarda Lastik ömrü ideal kullanım süresi 50.000 Km dir ve 5 Yıldır lastiklerimizi kullanırken bu küçük bilgiyi,de unutmayalım
        2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Lastik hakkında genel bilgi

http://hotfile.com/dl/56093716/7c2bb...iyeti.pdf.html

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Arkadaşlar 1 hafta önce serviste 1900 tl ye 4 adet pirelli f1 serisi lastik taktırdım ( 18") ancak bir baktımki kıç atmayan araba savurmaya başladı,derhal servise gittim ve şikayeti bildirdim,1 gun sonra bridgestone taktırdım toplamda 2300 tl yi buldu su anda memnunum,pirelliden uzak durun derim..
            İnsignia Cosmo 1.6 T 180 Hp Şimşek Gri,DVD800-Afl,Flexride-İnfinity Ses Sistemi,Piano Black,Sunroof,Spor Yay..Sport Edition.

Yorum

vay bee lastikler ne pahalıymış yaa. şimdiye kadar hiçbir aracıma lastik değiştirecek kadar uzun süre binmemiştim. insan pati çekmeye korkacak

Yorum

Lastikte İsvaç markası NOKIAN ı araştırın derim. Özelliği asvalt sesini minumuma indirmesi,ıslak ve kuru yol tutuşu çok iyi,
                Fiyatıda diğer markalara göre ucuz.
                OPEL İNSİGNİA 1.6 TURBO EDİTİON TEKNİK GRİ   PREMIUM PACE

34 GK 1225

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tekniker
                  Arkadaşlar 1 hafta önce serviste 1900 tl ye 4 adet pirelli f1 serisi lastik taktırdım ( 18") ancak bir baktımki kıç atmayan araba savurmaya başladı,derhal servise gittim ve şikayeti bildirdim,1 gun sonra bridgestone taktırdım toplamda 2300 tl yi buldu su anda memnunum,pirelliden uzak durun derim..
                  4 lastik 2300 ciddi olamazsınız yada kabak olmayan özel bi lastik bu :s
                  Nokian da samanlık-iğne misali bulunması çok zor bi marka.ben lastiklerimden çok memnunum michelin iyidir iyi..

Yorum

şaka yaptığımı düşünen varsa faturasını scan edip koyabilirim arkadaşlar banada pahalı geldi , araştırdım ama bu ebatta lastikte pek fazla seçme sansı olmadığından fiyatta bu şekilde oluyor
                    michelin de iyidir bir öceki lastiklerim michelindi.
                    İnsignia Cosmo 1.6 T 180 Hp Şimşek Gri,DVD800-Afl,Flexride-İnfinity Ses Sistemi,Piano Black,Sunroof,Spor Yay..Sport Edition.

Yorum

245/45 michlen tekini 425 liraya aldım bridgestone yanaktan yarıldığı için
                      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                      2.0 CDTI
                      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

bende lastiklerden şkayetciydim brigestone sert diye ancak lastiklere nitrojen bastırdım inanın miçhelin gibi yumuşacık oldu fren mesafesi ve yol tutuşu çok farklılaştı herkese tavsiye edrim arkadaşınkinede yaptık harika oldu sertlikten dolayı lastik secim yapacaklara derinki brigestoneye basacaksını z nitrojeni harika oluyor. miçhalin yumuşak lastik ama araçlar 180 hp. ön lastikleri tabiki cabuk deforme edicek o yüzden sert dayanıklı lastik alıp nitrojenle miçhelin konforunu yakalamk .. inanı harika zevkli sürüyorsunuz aracı eskiden en küçöük kasislerde tok tok ses olurken şimdi sadece salınım yapıyor araç...
                        2013 BMW 320İ ED 1,6 170 hp beyaz  modernline+comfort+tekno+sounroof
                        2010 COSMO 1,6T beyaz SATILDI..
                        2011 MAZDA 2 PLAY 1,5 OTM...
                        2008 doblo 1,3 m.jet PREMİO

Yorum

Bu lastiklere nitrojen basma olayı sağladığı konfordan dolayı ve lastik ömrünü uzattığından dolayı kafama yatmadı değil ve lastiklere nitrojen bastırmak la ilqili biraz bilqi edinmek istedim, bulduğum şeyleri sizlerle paylaşayım, daha iyi bilqisi olan muhakkak vardır onlar bize daha yardımcı olurlarsa seviniriz

Şişirme esnasında lastiğin içine yağ ve nem basılmayacaktır. Nitrojen gazı lastik içinde normal hava gibi nem oluşturmayacak. Böylece gerek lastikte gerekse jantta korozyon meydana gelmeyecektir. Doğal olarak lastik, lastik içinde kullanılan çelik kuşak ve topuk çember tellerinin, jant ve supapların kullanım ömrü daha uzun olacaktır.

Yapılan labaratuvar çalışmalarında oksijenin butil kauçuk karışımları üzerindeki olumsuz etkisi nitrojenle kıyaslandığında 4 kat daha fazladır

Nitrojen; normal hava gibi ısınmıyor ve yaptığınız fren daha etkili oluyor

Nitrojen; normal hava gibi patlamıyor çünkü normal hava gibi genleşme yapmıyor

Yanmıyor çünkü içinde oksijen yok.

Çevreye zararı yok.

Nitrojen gibi kuru ve hareketsiz bir gaz ile lastikleri doldurmak bu problemleri azalttığı gibi basınç kaybını minimize eder. Lastiğin ömrünü uzatarak bir nevi bakımını yapar ve sürüş güvenliğini arttırır.

Hava oksijen ve nitrojenden oluşur. Oksijen molekülleri nitrojen moleküllerine oranla daha küçüktür ve lastiğe daha hızlı nüfuz eder. Nitrojen ile doldurulan lastik, normal hava ile doldurulana göre 3 kat daha yavaş basınç kaybeder. (Lastik patlamalarında ani boşalma olmaz.) Sonuç olarak lastiklere şimdiki sıklıkla hava basma ihtiyacı doğmaz ve lastik doğru basınç değerini daha uzun süre muhafaza eder.

Otobüs ve kamyon gibi ağır tonajlı uzun yol vasıtalarında, Formula 1 yarışlarında ve hız rekoru denemeleri gibi olağan dişi olaylarda nitrojenin oksijene tercih edilmesi, nitrojenin faydalarına iyi birer örnektir.

Nitrojen daha hafif olduğundan %2 civarı yakıt tasarrufu yapar ve lastik ömrünü %30-35 arası uzatıyor

***Sizin qörüşleriniz neler? Bu bilqilerden eksik, yanlış veya alakası olmayan bi yer varsa neler, ve qerçekten lastiklere nitrojen basılması qerek konfor qerek lastik ömrü, qerekse diğer nedenleriyle qerçekten iyi bi işlem mi?

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Birşey daha buldum, lastiklere nitrojen basmadan önce yapılması qereken şeyler varmış, bunları yaparak nitrojen bastırmak direk nitrojen basmaktan daha iyi olacakmış..

1-Önce lastikler sökülüp pudralanıyor..(Nedeni ise, içerdeki havayı ve nemi kurutmasıymış)

2- Lastikler tekrar geri takılıyor

3- Lastikler normal havayla şişirilip,tekrar indiriliyor..

4- Lastiklere nitrojen basılıyor..

5- Lastiklere balans yapılıyor ve sonra araca takılıyor..

Umarım yardımcı olmuşumdur..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Öncelikle bilgiler için teşekkür ederim arkadasım.
                              Evet nitrojen hem yakıt hemde lastik ömrü konusunda çok yararlı.ayrıca lastiğide kolay kolay ısıtmıyo desem yeridir patlayıcı özellikte olmamasıda ayrı bi avantaj.Tek dezavantajı uzun yolda olası bi lastik şişirme durumunda belli bir kaç lastikte kuru hava diğer lastikterde de nitrojen olduğundan denge ve basınç farklılığına yol açabiliyo.bunu göz önünde bulundurmak şartıyla nitrojen olumludur

Yorum

Arkadaşlar good year eagle f1 asymetric lastik almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz? michelin tercih etmememin sebebi de fethiyede her yer parke döşeme... michelin düz asfalt lastiği ve daha önce vectramda michelin vardı bir taşın üzerinden geçmiştim lastik ikiye bölünmüştü...

Yorum

İşleniyor...
                                X