Geçen hafta sonu lastikci arkadaşımın tavsiyesi ile marshall marka 235 50 18 lastik taktırdım. gayet memnunum. lastiğin bir araca bu kadar etki edeceğini hiç tahmin edemezdim açıkcası.
İnternette özellikle sahibinden sitesinde az kullanılmış ikinci el lastiklerin 4 tanesini 1 yıl garantili 6-7 mm diş kalınlıklı tamir görmemiş şekilde 1 yeni lastik fiyatına satıyorlar. Temiz olması şartıyla mantıklı geldi bana arkadaşlar
Dost ise düşünme, ver ömrünü gitsin. Dost değilse, hiç bekletme yol ver gitsin....
İnternette özellikle sahibinden sitesinde az kullanılmış ikinci el lastiklerin 4 tanesini 1 yıl garantili 6-7 mm diş kalınlıklı tamir görmemiş şekilde 1 yeni lastik fiyatına satıyorlar. Temiz olması şartıyla mantıklı geldi bana arkadaşlar
Orjinal yazı sahibi: yunusozgen
Arkadaşlar merhaba,
Orjinal yazı sahibi: yunusozgen
Arkadaşlar merhaba,
İlk bakışta mantıklı geliyor ancak lastikler kullanılmasa bile 4 yıllık raf ömrü vardır. Yani durduğu yerde bile lastik özelliğini kaybetmekte. Dolayısı ile kastik kilometre olarak az kullanılmış olması lastiğin iyi durumda olduğu anlamına grlmez
Evet biliyorum ama zaten ben de 2012 ya da 2013 üretimi lastiklerden buldum bir iki tane 500 Tl 600 tl gibi rakamlara alınabiliyor 4 tanesi.
Gerçi bu raf ömrünün 10 yıl olduğunu söyleyen firmalar da yok değil.
Dost ise düşünme, ver ömrünü gitsin. Dost değilse, hiç bekletme yol ver gitsin....
hayati öneme sahip araç lastiklerinin ikinci el olarak alınması bence mantıklı değildir.ikinci el balata satın almak gibi bir şey bence.bazı konularda maliyet hesabı yapılmamalıdır bence.ayrıca yurdumuzda ki garanti anlayışı da bana oldukça garip gelmektedir.garantiyi satıcı veremez.garantiyi üretici verir.satıcı üreticinin yetkisini kullanarak sözcülük yapabilir.Ayrıca araç dış lastiklerinde üreticiler resmi anlamda garanti vermek zorunda değildir.
https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
Yorum