Arkadaşlar yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama benim bildiğim turbolu araç tabiri caizse çufff'lar.Benim aracımda ne kadar zorlasamda bu ses yok.Bırakın çuff yapmayı turbonun ıslık gibi seside yok :/ Ne yaptıysam olmadı duyamadım.Servise soruyorum problem yok diyorlar.Anlamadım gitti cidden...Öte yandan bir diğer sorun ise bazen aracın rölantide dizel gibi sesli çalışması.Servisin açıklaması 1.4 lerde enjektörler sesli çalışıyormuş takır tukur ve her şey normalmiş.Hala anlayabilmiş değilim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
1.4 TURBOLAR YARDIM
Collapse
X
-
Ynt: 1.4 TURBOLAR YARDIM
Orjinal yazı sahibi: Onat89Dedigim gibi ses istiyorsaniz bi blowoff cizer subaru gibi oter aracInsignia 1.4 Turbo Elegance
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Gökhan_551.4 lerde o ses yok gibi bişey... ama 1.6 lar resmen konuşuyor bide tsı 160 lıklarda aynı ses var ama onlarda motor seside çok tok çıkıyor...Insignia 1.4 Turbo Elegance
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: speed_emre180 lıklerde barız duyuyordum cuflamayı bende drump valvenın sesıdır. blow offa yakın ses cıkar ama cok kuvvetlı degıldır
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
Şimdi F30 Modernline Sunroof
Yorum
-
1.6 T Insignia lardaki dump valve biraz sesli çalışıyor, blow off un biraz kısılmışı gibi. bu nedenle hem ıslık hem de basınç boşalma sesi bariz duyuluyor. Ama mesela çok benzer motor olna Astra H GTC 1.6T de aynı sesi ben hiç duyamadım. Demek ki 1.4T Insignia da o şekilde.
O sesi duymak için 2 şansınız var. birinci blow off takmak. Ancak bilmeyenler Insignia'ya maalesef takamıyor, çok bilinçli yapılması lazım. Yoksa motor geri basıncı okuyamadığı için arıza lambası yakıp, safe moda geçiyor ve turbo yu devre dışı bırakıyor. Bunu engelmenin yolları var ancak o şekilde olduğu zaman da bariz güç kaybı oluyor.
Daha pratik ve tehlikesiz yol ise açık hava filtresi kullanmak. Ben 1.6t GTC de kullanıyorum. Hem emiş sesi gem de basınç boşaltma çuff diye inanılmaz güzel duyuluyor. Bunun tek sıkıntısı şehirler arası yolda kafanızı biraz şişirmesi.
Yorum
-
Bende bu durumdan sikayetciyim genelde turbolu araclar cufluyor ama bizimkilerde tik yok 1.6 turbolar cufluyolar mesela cok net duyuluyor aslinda sessiz olmasi daha iyi bisey ama ben cuflamasini istiyorum o yuzden acik hava filtresi takmayi dusunuyorum2012 İnsignia 1.4 Turbo
Yorum
Yorum