Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Her şey tamam da nedir bu lastikler ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Her şey tamam da nedir bu lastikler ?

hakikaten ilginç bir şikayet. benim lastikler michelin. üstelik ben kullanım kılavuzuna uyup 39 hava bastım. arabayı alalı 7 -8 ay ve 7500 km oldu. daha hala esp yakmayı beceremedim. bazen diyorum acaba benim araçta esp kapalı mı? diye. ayrıca pati işi çok zor oluyor. ben bazan yolu müsait bulunca fren denemesi yaparım. öyle 90-100 ile giderken aniden sert frene basarım. tamam okadar sert frenleyince abs biraz devreye giriyor. ama babamın tabiriyle "tavşan gibi oturuyor"
    Arkadaşlar hakikaten esp nasıl devreye giriyor. acaba gerçekten benim araçta bir arıza mı var. ya da ben mi beceremiyorum bu esp olayını... (ciddi soruyorum)
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
      hakikaten ilginç bir şikayet. benim lastikler michelin. üstelik ben kullanım kılavuzuna uyup 39 hava bastım. arabayı alalı 7 -8 ay ve 7500 km oldu. daha hala esp yakmayı beceremedim. bazen diyorum acaba benim araçta esp kapalı mı? diye. ayrıca pati işi çok zor oluyor. ben bazan yolu müsait bulunca fren denemesi yaparım. öyle 90-100 ile giderken aniden sert frene basarım. tamam okadar sert frenleyince abs biraz devreye giriyor. ama babamın tabiriyle "tavşan gibi oturuyor"
      Arkadaşlar hakikaten esp nasıl devreye giriyor. acaba gerçekten benim araçta bir arıza mı var. ya da ben mi beceremiyorum bu esp olayını... (ciddi soruyorum)
      Değişelim araçları ESP keyfi yaşayın her daim
      Insignia 1.4 Turbo Elegance

Yorum

Bu arada basınçlar 31 çıktı 32 yaptım ancak deneme fırsatım olmadı olağanüstü bir trafik sebebiyle..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beraat
          Orjinal yazı sahibi: bilgecem
          Değişelim araçları ESP keyfi yaşayın her daim
          eğer yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. sizi anlıyorum. süreli esp yanması çok can sıkıcı olabilir. benim şimdiye kadar hiç sürüş sırasında esp ışığı yanmadı.
          sorumda ise gayet ciddiyim. çünkü benim araçta bu esp ışığı arada dururken yanar. sonra sürüş sırasında söner. bu nedenle servise de gittim. birşey yok dediler. hatta en son aynı arıza olursa resmini çekin dediler. bende çektim. birdahaki gidişimde göstereceğim. hani benim aklıma gelmiyor değil. bu gerçek bir arıza mı acaba? bu nedenle mi benim esp ışığı hiç yanmıyor? Diye aklıma geldi sizin mesajınızı okuyunca...
          MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Estagfurullah abicim olur mu öyle şey.Eğer esp ile ilgili şüpheleriniz var ise,trafik açısından uygun bir yerde biraz sert manevralar yaparak deneyebilirsiniz.Özellikle de ıslak zeminde...Normalde esp aktifken fakat kullanılması gereken bir durum yoksa esp ışığı yanmaz.Eğer ekranda yanıp sönüyorsa o an esp devrede ve sizin için aracı toparlıyor demektir.Ancak esp ışığı sürekli yanıyor ise esp devre dışı demektir.

Yorum

ben buda çok dik bir yokuştan çıkmam gerekiyor bazen. haliyle gazı fazla veriyorum. o zaman bol bol zıplıyor esp ışığı. bu arada 1.4 motorla o dik yokuşu öyle kuvvetli çıkmayı başarıyor ya bu araba (bu ağırlığa rağmen) her defasında şok oluyorum. resmen yukarı doğru fırlatıyor
              (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

eğer yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. sizi anlıyorum. süreli esp yanması çok can sıkıcı olabilir. benim şimdiye kadar hiç sürüş sırasında esp ışığı yanmadı.
                sorumda ise gayet ciddiyim. çünkü benim araçta bu esp ışığı arada dururken yanar. sonra sürüş sırasında söner. bu nedenle servise de gittim. birşey yok dediler. hatta en son aynı arıza olursa resmini çekin dediler. bende çektim. birdahaki gidişimde göstereceğim. hani benim aklıma gelmiyor değil. bu gerçek bir arıza mı acaba? bu nedenle mi benim esp ışığı hiç yanmıyor? Diye aklıma geldi sizin mesajınızı okuyunca...
                [/quote]

Abi hafif tatli bi virajda direksiyonu sert kirarak yani kontra vererek deneyebilirsin araba en ufak kaymaya baslayinca hemen kendi topluyo guzel bi his
                2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ygtylmz
                  Lastik basinclari fazla olabilir mi acaba kontrol ettinizmi?
                  birde lastik nezaman üretilmiş bide ona bakarmısınız eski tarihli lastik olması zor bi ihtimal ama siz yinede bi bakın
                  Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                  [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Arkadaşlar,benim lastikler de Bridgestone Turanza haziranda 4 yılını bitirecek fakat 40.000 km'de lastikler.Diş derinliği iyi ama dişlerinde kılcal çatlaklar var ve lastik sert,32 hava olmasına rağmen. Bir tehlike arz eder mi? Değiştireceğim ama bu ara olmaz maddiyattan,sevgiler...
                    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
                      Arkadaşlar,benim lastikler de Bridgestone Turanza haziranda 4 yılını bitirecek fakat 40.000 km'de lastikler.Diş derinliği iyi ama dişlerinde kılcal çatlaklar var ve lastik sert,32 hava olmasına rağmen. Bir tehlike arz eder mi? Değiştireceğim ama bu ara olmaz maddiyattan,sevgiler...
                      fren mesafen biraz daha uzar vede yol tutuşunda düşmüştür haliylen lastikleri değiştirdiğinde ediceğin söz şu olucak birdaha bridgestone almam diyeceksin çünkü çok sert ve sesli bir lastik piyasadakilerin çoğundan..

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Evet,gerçekten sert lastik bu,arabayı da titretip duruyor zaten de yarılmaz herhalde giderken. Nasip olursa değiştireceğim tabi...Sevgiler...
                        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Ben de lastik konusunda çok çektim GTC de. 18'' e tarnsfer olunca o an için keseme uygun ve bilindik marka diye 225/40/18 ölçülerinde Pirelli Dragon diye bir lastik aldım. Özellikle sıcak havalarda yol tutuşu çok kötüydü. Sonra biri patladı ve tamir gördü ama yanakları zarar görmüş ve lastiğin dengesi bozuldu.

Uzun araştırmalardan sonra aynı ölçülerde Kumho Ku39 aldım, haftaya taktırıcam bakalım nasıl olacak.

Ama şu ana kadar kullandığım en müthiş lastik Michelin Pilot Sport 3 idi.

Yorum

Ben de Gt Radial HPY modelini almaya karar verdim,maddi olarak diğerlerini alamam şu an fakat araştırmalarıma göre bu lastikten memnunlar kullanıcıları,siz bu lastiği nasıl bilirsiniz arkadaşlar?

Yorum

Ben de Gt Radial Champiro HPY modelini almaya karar verdim,maddi olarak diğerlerini alamam şu an fakat araştırmalarıma göre bu lastikten memnunlar kullanıcıları,siz bu lastiği nasıl bilirsiniz arkadaşlar?

Yorum

tornada sakın aman haaaa.. gt radialden uzak dur.. maddi sebeplerden dolayı bende boyle bır hata yaptım.. sakına dıyorum gt radıalden uzak dur..

Yorum

İşleniyor...
                                X