Duyuru

Collapse
No announcement yet.

0 İnsigniada karşılaşılan sorunlar

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 0 İnsigniada karşılaşılan sorunlar

Merhaba arkadaslar, yaklaşık 10 gun kadar önce 1.6 180 bg cosmo insignia satın aldım. Açıkcası yeni arac olmasına rağmen hevesim kaçtı.. Baslica karsilastigim problemleri yazmak istiyorum.. Aynı sıkıntılarla karşılasan varsa sebebini ve cozum önerilerini merakla bekliyorum.. İlginiz icin tesekkurler..

1- orta konsol ve kapı kollarından çıtirti geliyor..(hem radyo/teyp alani hem kulluk kapagi..) veya stabilize yolda sanki boşta parça varmış inceden rahatsız edici titreşim sesi geliyor sağ ön yolcu ve sürücü kapısından.. Yolda giderken baktım kapı kolunu elle sabitleyince o ince ses gidiyor.. Muhtemelen diger kapı kollarından da gelmeye baslayacak? Aynı sıkıntıyı yaşayan var mı nasıl çözdünüz ? Garanti kapsamina giriyor mu?

2- iki gün önce Williams f1 team seramik kaplama uygulaması yapıldı.. Ondan mı oldu emin değilim ama sol aynamda kararma alanı farkettim.. Sag aynada problem yok.. Çok düzgün kenarlı, ayna hatlarından 1 cm kadar içeride bir alan koyu tonda kalıyor. Özellikle geceleri dikkatimi çekiyor çünkü hicbir sey görünmeyecek kadar kararıyor ayna.. ön cam ısıtıcısını açtığımda saniyeler icinde gidiyor.. Bu problemle karşılasan var mı nasıl bir çözüm buldunuz ?

3-direksiyonu saga sola çevirirken inceden bir ses geliyor.. filmlerde robotlar kollarını hareket ettirirken dizzztt dizzztt diye bir ses gelir ya ))) onun gibi bir ses geliyor 4 gündür.. Sanki direksiyona destek saglayan elektrik motoru sesi gibi.. Basta bu yoktu.. Normal mıdır ? Problem mıdır ?

İlginiz icin şimdiden teşekkürler..
    2012/ 1.6T Cosmo + AFL + Flexride Şasi Sistemi

Ynt: 0 İnsigniada karşılaşılan sorunlar

1- Orta konsoldaki çıtırtıları çoğu kullanıcalar yaşadı ve basit bir izolasyon işlemi ile gideriliyor (çift taraflı bant ile)
    2- iç dikiz aynası ve sol ayna gece kararır,arkadan gelen araçların ışıkları ayna görüşünü etkilememesi için (otomatik)
    3- Direksiyonu sonuna kadar dayarsanız veya olduğu yerde yaparsanız o ses hidrolik pompasından gelir doğal bir sestir..

Yorum

Öncelikle hoş geldiniz .Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız sizi daha yakından tanıuma fırsatını buluruz.. ve aracınızda cosmo haricinde ekstra özellik (örnek;flexi ride şase sistemi ? ) varmı belirtirseniz daha iyi yardımcı olurduk
      Çıtırtı için ise Emre arkadaşımzıın bir konusu olacaktı orada çift taraflı yapışkan bantla sorun gideriliyordu.... ayna konusu arkadan gelen ışık derecesine göre kararıyor normal dir
      Direksiyon içinde sesi duymadan bir şey söylemek yersiz ..Saygılarla
      2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
      [center]

Yorum

Hoşbulduk arkadaslar.. Ekstradan flexride sası sistemi ve afl var.. Stil paketi.. Orta konsol gibi kollardaki ses icinde izolasyon yapılıyor mu? (gördüğüm kadarıyla kolun Parlak kısmından geliyor.. )

Ayna arkadaki araca göre kararıyor olmasından problem olması imkansız çünkü bu dediğim problemle arac garajımın içindeyken de karşılaşıyorum.. Ve diyelim ki ışığa duyarlı olmasindan kaynaklaniyor..ön ısıtıcıyı açınca geçmesi neden ?

Yorum

ayna kararması tamamen otomatik, içerdeki dikiz aynası dahil. aydınlık bir ortamdan karanlık bir ortama geçince belli bir süre daha karartı devam edebiliyor. orta konsoldaki seslerin çözümü yarım saatlik iş (çift taraflı bant). direksiyonda muhtemelen tam kırmadan kaynaklanıyor.
          (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

Benim de garajımda kararıyor.Tamamen ışıkla orantılı çalışan bir sistem ve bence çok başarılı.Hatta keşke sağ aynada da olsaydı. Aynanızın kenarlarından yaklaşık 5 mm içeriye doğru sanki yeşil renkli şeffaf film çekili gibi gözükür.Bir problem yok arkadan gelen ışık parlamasın diye.

Çıtırtı konusu beni rahatsız etmiyor ama eğer çok rahatsız edici ise denildiği gibi çift taraflı bant ile çözülebilir.

Araçta çok fazla elektronik kontrol edilen aksam var bunlardan bir tanesi aracınızda olan elektro-servo direksiyon.Eğer direksiyonda sertleşme titreme veya herhangi bir rahatsız edici şey yoksa kafanıza takmamanızı öneririm çünkü aracınızdan daha bir çok değişik ses duyacaksınız
            2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Direksiyon öncelikli değil zaten ama çıtirti ve titreşim sesine takılınca başka ses var mı diye pür dikkat kesilence digerleri çıkmaya başladı ) en kötü ses bu olsun ne diyelim.. Çıtirti icin yarın servis yolu göründü anlaşılan..

Ama ayna konusunda hala kafam karışık.. Acaba sensorlerde sıkıntı mi var diye dusunuyorum..sensörler ayna etrafında ise seramik kaplama sırasında(her ne kadar seramik kaplamayi cam yüzeylere yapmamış olsalarda saga sola bulaşıyor aynı bez ve eldiven) o kısımda Isık algılamada bozulma meydana gelmiş olabilir mı diye takıldı aklıma. Mesela dun aksam e 5 çıktım. Arkaya bakayım dedim hizlanirken.. Aynanın dediğim iç alanı simsiyah.. ısıtıcı actim duzeldi.. Yol ayni arac ayni trafik ayni kac gündür yoktu da şimdi niye var diye düşünmeden edemiyorum haliyle.. Bunu ilk farkettiğim zaman kaplama sonrası aracımı teslim alırken gün ışığında oldugundan ve daha onceki aracima ziebartta full koruma yaptigimda onda da dikiz aynasinda belirli bir sure buna benzer seyler oldugundan ondan kaynaklanabilir mı diye düşünüyorum hala. Bakacağız artık..

Yorum

çift taraflı bant derken uygulama nasıl yapılıyor.bendede o ses var

Yorum

teyp.orta konsoldan geliyor.elimle tuttuğumda ses kesiliyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: muratmese
                    çift taraflı bant derken uygulama nasıl yapılıyor.bendede o ses var
                    http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=3759.0

Bu konuyu inceleyebilirsiniz.
                    2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Aynayı gündüz vakti, tamamen aydınlık bir ortamda denemenizi tavsiye ederim. Dediğiniz boya kaplama ürünü aynaya bulaşmış olabilir ve bir şekilde görüntüyü bozuyor olabilir, siz ön ısıtıcıyı(daha doğrusu arka cam ısıtıcısı) açınca yan aynalardaki ısıtıcılar da devreye girer, bu sayede kaplamanın yapısı bozuluyordur ve etkisi geçiyordur belki. Belki de gerçekten ayna elektrokromiğinde sorun vardır.

Bu arada sanırım arabayı İngiltere'den aldınız, "sağ sürücü kapısı"?
                      '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
                      '15 BMW 118i LCI

Yorum

) arabaya oradan girip karşı tarafa geçme fantezim var da :P dikkat süper.. düzelteyim hemen : ))

Yorum

öburlerini bilmem ama o robot kolunu dedigin sesi bulmak benim bir ayimi vede 20 yada 3 depo yakitima mal oldu uykularim kacti en sonunda iki yasindaki oglum tesadufen oynarken buldum ...aracin kontagini ac calistirma .sonra klimanin sicaklik dereciesini en dusuk ve enyiuksek secviyeye getir sesin klima robotundan geldigini farkedeceksin normal dediler

zaten bu servis her seye normal diyor ..daha sonra garipten seslerde duyabilrisin hic keyfini akcirma arkadasin dedigi gibi cok elektronik cihaz var kafayi takarsan sizofrene baglarsin benim gibi.))
                          bazen herseyden vazgecesim geliyor ...ama birden zaten hicbiseyimm olmadigini anliyorum ve huzurrrrrrr

Yorum

Konuyu baslattik yarım birakmak olmaz..Ne yaptım ne ettigimi tecrübe paylaşımı adına anlatmak istedim..
                            Sizlerin de tavsiyesini dikkate alarak araci aldigim bayinin servisine gittim.. İç döşemelerden gelen sesi kesmek icin dediğiniz gibi bantla ücretsiz olarak izolasyon uygulaması yaptılar ve o sesler büyük oranda kesildi..

Ayna konusuna gelince.. Baktılar.. Problem bulamadılar.. dıger aksamlarda sıkıntı olmadıgı icin belki de sizin dikkatinizden kaçmıştir normalde de bu kadar kararır dediler.. Aksamlarda da sıkıntı olmayınca peki dedik çıktık...

İlerleyen günlerde yaşadıklarım ise yine ses sorunu ile ilgili.. bu sefer arka koltuk ile cam arasında kalan alandan geliyor.. O alana elinle bastığında geçiyor.. Aynı sekilde sofor ve yolcu okuma ışıkları alanında bulunan ve üzerinde hareket sensörlerinin olduğu kare şeklindeki plastik parça gevsek ve zaman zaman da ses geliyor.. Neyseki bu sesler zaman zaman oldugundan, dıger sesler gibi takmadigimdan çözülmüş oldu )

Asıl sıkıntım ise bugün daha belirgin hale geln ıslık/ötme sesi.. Aracı aldıktan 2 gün sonra bu sesi farkettim.. Aracı garaja çekip dışarı çıktığımda gelen ve aracın kapılarını kilitledigimde hala devam eden bir sesti.. Aracın arka alt kısmından geliyordu..forumları karıştırdığımda turbonun bu sese neden olabileceğini okudum.. Normaldir deyip gecmiştim.. Şimdi ise aynı ses garaja cektikten snra devam etmesinin yani sira, düşük devirlerde aheste aheste giderken de geliyor.. Ve biraz daha şiddetli bir sekilde geliyor.. Normal mıdır bu ses? Benzer problem yaşayan arkadaslar oldu mü? Ne gibi bir çözüm yolu buldunuz? Turbo sesi arac durduktan sonra da devam eder mı?

Yorum

bence siz aracınızı fazla dinliyorsunuz

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

İşleniyor...
                              X