göstergenin kırmızı bölümü 130da başladığına göre o sıcaklığa dayanabilecek malzemeler kullanmışlardır diye tahmin ediyorum. soğutma suyunun kapağı iyi kapatıldıysa kaçak olmayacağından sistem kendini dengeler, su kaynasa da kendi kendine soğutur birşey olmaz bence. ama su seviyesini ve termostatı kontrol ettirebilirsin, belki bozulmuştur yanlış ölçüyor olabilir yada fanı olması gereken zamanda çalıştırmıyordur.
Yaşadığın olayın bir benzerini , hatta aynısını anlatayım abi
Astra G mizi sıfır almıştık , 2-3 gün sonra yine normal dolaşıp evin garajına koymuştuk hararet 90 dereceydi. Arabanın anahtarını aldım babamdan bagajda bilgisayarı unuttuğum için , sonra dedim 2 dakika müzik dinleyip öyle gideyim , kontağı açtım bir baktım ki hararet 100'ün biraz üzerinde gösteriyor. Direk kontağı kapatıp çıktım , sonraki günlerde de tekrar etti , hatta şu an Vectrada bile yaşıyoruz
Bence problem edilecek birşey değildir.. Ama için rahat değilse servise göster derim
Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho
Cevabınız için teşekkürler arkadaşlar. Zaten titreme problemi var murat abinin dediği gibi burç başlarından kaynaklanabilir onu göstermek için bir gideceğim o zaman kendilerine de sorarım.
Bende yokuş yukari 3-4dk ciksan hararet 110 nu buluyor. Aracim landirenzo marka lpg li 180 beygir. Bende aracimi benzine alip sabit hizda 3000 bin devirde goturuyorum derece hemen dusuyor. Acaba lpg den mi kaynakli? Subap kapagindan kaynakli olabilir mi??? Suan 45 binde ve lpgyi sifir alinirken takildi...
Tesekkurler
aynen usta revizyon gördü ama bu denli bir hararet sorunu yasatacak bir eksiklik olmamasi gerektigini duşunuyorum revizyonu yapan ustayla gorustum bundan 3 hafta once aracla 200 km nin ustune cikyigim zaman oluyordu hararet simdi klimati acipta 120-140 bandindayken de hafif bir yokusa denk geldigimde de yapiyor. ayagimi gazdan cekince hemen dusuyor. ustaya sordugumda 20' jantlarin etkileyecrgini be tupte oldugundan hararet cikiyor dedi.
Revizyon derken ne oldu araca benim araçtada 1 kaç kere yaptı rampada 105 e kadar çıktı sonra geri indi eğer fan açıyorsa veya soğutma suyu tamamsa termostatta sıkıntı olabilir ben de yarın servise gidicem yazarım sonucunu
Yüksek hızlarda hararet olmaması lazım.
Çorum dan İstanbula ortalama 6-7 saat boyunca 160 200 arası hızlar da hızı dusurmeden geldim. Hararet hep 90 daydı.
bence termostat ile fan müşürlerini kontrol ettirmekte fayda var diye düşünüyorum eğer hararet belli bir yere atıyorum 110 dereceye gelip fan açıyorsa fanın yavaş devresi var muhtemelen o çalışmıyordur daha önce başıma gelmişti devirdaim pompası fan müşürü ve fan devreleri arasında bir ilişki var normalde yavaş çalışır eğer fan harareti düşüremezse bu sefer hızlı devreyi çalıştırıyor muhtemelen yavas devre fan arızası geçmişolsun
2010 1.6T 180 HP COSMO KARBON SİYAH DVD800+TURNPUSH+PRİNS LPG+KAPI KOLU+AYNA ALTI+VİTES ALTI+KAPI İÇLERİ+GÖSTERGE PANELİ+ARAÇ İÇİ LED AYDINLATMA
Yorum