Herkese iyi günler! Arkadaşlar daha önce konuşuldumu bilmiyorum ,konuşuldu ise kusurumabakmayın.Aracım 2.0CDTİ 130Hp birkaç kişiden duydum dizel araçları çeyrek depodan daha az yakıtla kullandığımız zaman yakıt pompası depo içinde olduğundan soğuma tam gerçekleşemiyor ve yakıt pompası arızalanıyor diye duydum.Acaba bizim araçlarımızdada durum böylemi onu sormak istedim?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Dizelde çeyrek depo olayı!
Collapse
X
-
Ynt: Dizelde çeyrek depo olayı!
şimdi bu dediğiniz olay lpg li araçlar için geçerli.yakıt pompası sürekli olarak devir daim yapar ve eğer deponuzda çeyrek depodan az yakıt bulunur ise sürekli ısınarak deponuza geri dönen benzin aşırı ısınarak pompaya zarar verebilir.hatta fazla ısınmadan kaynaklı buharlaşma sonucu deponuzdaki benzin daha çabuk azalacaktır.ama bu durum dizel araçlarda bu şekilde değil zaten motora giden yakıt yakılıyor ve pompanın ısınması gibi bir durum oluşmaması lazım mantık olarak.aksini ben bilmiyorum bilen varsa öğrensek iyi olur2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
ha bir tahminde şu olabilir mazot benzine göre daha kirli bir yakıt olduğu için depo dip kısmına biriken partiküller pompanıza kaçarak zarar verebilir bir ihtimal.2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedişimdi bu dediğiniz olay lpg li araçlar için geçerli.yakıt pompası sürekli olarak devir daim yapar ve eğer deponuzda çeyrek depodan az yakıt bulunur ise sürekli ısınarak deponuza geri dönen benzin aşırı ısınarak pompaya zarar verebilir.hatta fazla ısınmadan kaynaklı buharlaşma sonucu deponuzdaki benzin daha çabuk azalacaktır.ama bu durum dizel araçlarda bu şekilde değil zaten motora giden yakıt yakılıyor ve pompanın ısınması gibi bir durum oluşmaması lazım mantık olarak.aksini ben bilmiyorum bilen varsa öğrensek iyi olur
Yorum
-
şimdi yine mantık kuracağım kusura bakmayın.depodaki mazot yetersiz gelip eğer mazot pompası yeterli mazotu çekemezse zaten araç tekler veya stop eder.eksik yakıttan kaynaklı boşta çalışıp ısınması gibi bir durum söz konusu olacağını zannetmiyorum.
2002 yılında 0 km aldığımız astrada depo ışığı yandıktan sora 10 km gittikten sonra eğer Trabzonun o dik yokuşlarından birini çıkmaya çalışırsak araç kesin stop ederdi yeterli yakıt çekemezdi eğimden dolayı.ve bu olayı 4-5 kez yaşadık gerçekten çok sinir olduğumuz bir durumdu.
ama sonuçta motor stop ettiği için pompada boş yere çalışıp ısınmıyordu ve bir sorun olmadı yolda kalmamız dışında aracı yokuş aşağı çevirince araç çalışıyordu benzinliğe kadar bizi götürüyordu.
ama bu olayı başka hiç bir aracımda ben yaşamadım.depo tasarımından mıdır nedir o aracımızda bu bir sıkıntıydı.2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
Yorum
-
benim araçta genelde kırmızı çizginin üstünde veya yakınında duruyor mazot ibaresi.hiç ışık yakana kadar beklemedik ama öyle dahi olsa içersinde 50-60 kilometre kadar götürecek mazot mutlaka vardır diye düşünüyorum.
Yorum
-
değerli arkadaşlarım araçlarımızda yakıt depo içinde dalgıç pompa vardır (benzinli ve dizel)doğrudur araç çalıştığı sürece devamlı çalışır bazı araçlarda ise anlık yakıt gönderir durur araçlarımızda çeyrek deponun altına düştüğü zaman (dediğiniz gibi) pompayı soğutan yakıttır az olduğunda fazla ısınır bilhassa lpg li araçlarımızda yakıt fazla koyulmadığı için daha çok ısınır ve arızalanır birde dizel araçlar için bence az yakıt ile kullanmamak gerekir malum yakıtlarımız fazla temiz değildir pislik motora kadar çekebilir ve sorun yaşanabilir birde ahmet beyin dediği gibi yakıt az çektiği zaman düşük basınç arızası oluşabilir .saygılar
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mastertech 2004değerli arkadaşlarım araçlarımızda yakıt depo içinde dalgıç pompa vardır (benzinli ve dizel)doğrudur araç çalıştığı sürece devamlı çalışır bazı araçlarda ise anlık yakıt gönderir durur araçlarımızda çeyrek deponun altına düştüğü zaman (dediğiniz gibi) pompayı soğutan yakıttır az olduğunda fazla ısınır bilhassa lpg li araçlarımızda yakıt fazla koyulmadığı için daha çok ısınır ve arızalanır birde dizel araçlar için bence az yakıt ile kullanmamak gerekir malum yakıtlarımız fazla temiz değildir pislik motora kadar çekebilir ve sorun yaşanabilir birde ahmet beyin dediği gibi yakıt az çektiği zaman düşük basınç arızası oluşabilir .saygılar
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mukavemetOrjinal yazı sahibi: mastertech 2004değerli arkadaşlarım araçlarımızda yakıt depo içinde dalgıç pompa vardır (benzinli ve dizel)doğrudur araç çalıştığı sürece devamlı çalışır bazı araçlarda ise anlık yakıt gönderir durur araçlarımızda çeyrek deponun altına düştüğü zaman (dediğiniz gibi) pompayı soğutan yakıttır az olduğunda fazla ısınır bilhassa lpg li araçlarımızda yakıt fazla koyulmadığı için daha çok ısınır ve arızalanır birde dizel araçlar için bence az yakıt ile kullanmamak gerekir malum yakıtlarımız fazla temiz değildir pislik motora kadar çekebilir ve sorun yaşanabilir birde ahmet beyin dediği gibi yakıt az çektiği zaman düşük basınç arızası oluşabilir .saygılar
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mukavemetHerkese iyi günler! Arkadaşlar daha önce konuşuldumu bilmiyorum ,konuşuldu ise kusurumabakmayın.Aracım 2.0CDTİ 130Hp birkaç kişiden duydum dizel araçları çeyrek depodan daha az yakıtla kullandığımız zaman yakıt pompası depo içinde olduğundan soğuma tam gerçekleşemiyor ve yakıt pompası arızalanıyor diye duydum.Acaba bizim araçlarımızdada durum böylemi onu sormak istedim?2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
[center]
Yorum
-
valla ben bu yüzden yolda kalmıştım ilk agızdan söyleyim size ama benim hatam yakıt lambam yanıp sönerken 200 km hızlarda gitmemdi pompada yakıt yetiştirecem diye ısınmış neyse servis yakındı geldiler arıza yakıt düşük basınç uyarısı vermişti
ozaman ne yapmıyoruz ışık yanınca basmıyoruz uslu uslu gidiyoruz hahaHayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
[img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum
Yorum