Duyuru

Collapse
No announcement yet.

180bg cosmodaki fren sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 180bg cosmodaki fren sorunu

Serhan abi araç İnsignia ve ABS mevcut ama o hızda 1.5 metre kayması pek sağlıklı gelmedi bana bence bir sıkıntı var gibi alala

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kubilaytakır
      öncelikle tüm forumdaki kişilere iyi akşamlar.
      forumda fazla bulunamıyorum bunun için çok üzgünüm .benim aracımın fren alakalı bir sorunun bulunduğunu düşünüyor .sizlerin bu konuda öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum
      aracımın ani frenlerde tekerleklerin kilitlenip abs devreye girmesine rağmen aracım duramıyor durduğunda. fren pedalı sonuna kadar sanki boşalıyor.lastiklerim 20,000 km sebebi neden olabilir kasa ağırmı geliyor
      Aynı durumu bende yaşamıştım.Eski arabam vectra ve abs si olmayan bir araçtı ve gerçekten sert frenlerde çok kısa fren mesafesine sahipti.İnsignia yı yeni aldığım sıralarda yaklaşık 8000 km deyken izmir karabağlar dan geçiyordum.Öndeki araç la benim aramda en az 35 metre mesafe varken öndeki aracın karar değiştirip erken ışıklarda durması benim arkadan sert frenleme yapmama sebep oldu.Araçın frenini sosuna kadar basar basmaz hemen abs si çalışmaya başladı.Evet ön ekranda ışıklar yanıp sönüyor atraksiyon güzel ,araba ben birşeyler yapıyorum diyor,birde arabanın arkasına gemi kancası bağlamış sürükler gibi sesler çıkartıyor.Fakat durmuyoruz. ) Bende hiç taviz vermeden ayağımı fren pedalını sonuna kadar köklemiş durmasına bekliyorum.Mesafe fazla olduğu için önce endişe etmedim.Fakat yaklaştıkça ve fren mesafesi uzadıkça endişem artmaya başladı.Sağ tarafımda araç ve sol tarafımdada banket olunca kaçacak yer kalmayınca iyice gerildim ve hep filimlerde görmüş olduğumuz son anlık sert duruş öndeki arabayla yarım metrelik mesafe kala gerçekleşti ve durdu.Açıkcası çok korktum.Fakat arabanın kilometresi ilerledikçe frenleri daha iyi tutmaya başladı.En azından ben öyle hissediyorum.Sanırım balataların ve diskin kendilerine bir alışma süreci var.Onu tamamladıktan sonra da frenler iyi tutmaya başlıyor.Ama şunuda belirteyim aynı durumda eski arabamla yaşamış olsaydım daha kısa sürede dururdım,fakat sağa sola yönlediremezdim.
      INSIGNIA 1.6 Turbo Cosmo
      20" jant
      infinity
      DVD 800
      Sunroof
      Deri koltuk

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efemuratt
        Serhan abi araç İnsignia ve ABS mevcut ama o hızda 1.5 metre kayması pek sağlıklı gelmedi bana bence bir sıkıntı var gibi alala
        Tabi ki sağlıklı değil ve tabi ki sıkıntı var.
        Demek istedim ki bir aracın kayması için ya abs si olmayacak ya da arızalı olacak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BDIN
          Orjinal yazı sahibi: kubilaytakır
          öncelikle tüm forumdaki kişilere iyi akşamlar. forumda fazla bulunamıyorum bunun için çok üzgünüm .benim aracımın fren alakalı bir sorunun bulunduğunu düşünüyor .sizlerin bu konuda öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum aracımın ani frenlerde tekerleklerin kilitlenip abs devreye girmesine rağmen aracım duramıyor durduğunda. fren pedalı sonuna kadar sanki boşalıyor.lastiklerim 20,000 km sebebi neden olabilir kasa ağırmı geliyor
          Aynı durumu bende yaşamıştım.Eski arabam vectra ve abs si olmayan bir araçtı ve gerçekten sert frenlerde çok kısa fren mesafesine sahipti.İnsignia yı yeni aldığım sıralarda yaklaşık 8000 km deyken izmir karabağlar dan geçiyordum.Öndeki araç la benim aramda en az 35 metre mesafe varken öndeki aracın karar değiştirip erken ışıklarda durması benim arkadan sert frenleme yapmama sebep oldu.Araçın frenini sosuna kadar basar basmaz hemen abs si çalışmaya başladı.Evet ön ekranda ışıklar yanıp sönüyor atraksiyon güzel ,araba ben birşeyler yapıyorum diyor,birde arabanın arkasına gemi kancası bağlamış sürükler gibi sesler çıkartıyor.Fakat durmuyoruz. ) Bende hiç taviz vermeden ayağımı fren pedalını sonuna kadar köklemiş durmasına bekliyorum.Mesafe fazla olduğu için önce endişe etmedim.Fakat yaklaştıkça ve fren mesafesi uzadıkça endişem artmaya başladı.Sağ tarafımda araç ve sol tarafımdada banket olunca kaçacak yer kalmayınca iyice gerildim ve hep filimlerde görmüş olduğumuz son anlık sert duruş öndeki arabayla yarım metrelik mesafe kala gerçekleşti ve durdu.Açıkcası çok korktum.Fakat arabanın kilometresi ilerledikçe frenleri daha iyi tutmaya başladı.En azından ben öyle hissediyorum.Sanırım balataların ve diskin kendilerine bir alışma süreci var.Onu tamamladıktan sonra da frenler iyi tutmaya başlıyor.Ama şunuda belirteyim aynı durumda eski arabamla yaşamış olsaydım daha kısa sürede dururdım,fakat sağa sola yönlediremezdim.
          hadi gözümüz aydıın ihihi İnsignia larımızın bir kronik sorunu daha çıktıı oleyy
          yahu bu kadar kötü mü frenlerimiz bu kadar hafif mi gerçekten. valla artık binilmez bu arabalara... baksanıza hem orasından burasından bir sürü ses geliyor kayış sesi volan sesi valf sesi vs. vs. vs. yolda bırakıyor! ondan sonra... alala ..frenler tutmuyor.. direksiyon dönmüyor. debriyaj sert dur kalklarda kramp giriyor adamın dizine... hepsini geçtim çook yakıyor. (valla nedense bu arabalar hakkında hep değişik ve sorun teşkil eden ve konu başlıklarını görünce insanları tedirgin edercesine durumlar belirtiliyor... yahu bu bilmeyen bu forum sayesinde bu arabadan müthiş soğur! baksanıza herşey sesli..zayıf..sert..ömrü yok..dayanıksız güçsüz... hele bu aralar ses sorunu yaşayanlar konu açan açana.. yok abi. sonra da kalkıp C5 in şurası böyle passatın şusu yok avensisin eksiği çok vs vs. demenin anlamı yok. daha biz arabalarımızdan memnun değiliz ..olamıyoruz (!) diğer araçlara neden kıyaslayalım ki.
          bu arabayı soran gören araştıran herkes performansını soruyor. alanlar şunu geçtim bunu geçtim diyor. sonra da konulara yorum yapıp arabam çok yakıyor diyor ) (!) yahu insaf. hem altta kalmayaym alay konusu olmayayım diye yoldaki corollayı bile geçmeye çalışıp araç kıyaslamaya başlayacan, yandan passat geçince dipgaz gidip ders verdim diye sevinecen...ama sonra. eee arabam çok yakıyor valla ben aracımdan soğudum ) ses geliyor soğudum. debriyaj sert soğudum. hoparlörleri zayıf soğudum. fren tutmuyor soğudum.... soğudum soğudum soğudum... stem stem üstüne... yahu neymiş bu arabadan soğutanlar hele bir dur allah için.. bu arabada seni memnun eden hiç mi birşey yok? ) yani sanki korkunç hataları varmış gibi..hergün tofaş gibi sanayi sanayi usta usta dolaştırıyorcasına hele bazen öyle bir abartılıyorki küçücük ve basit şeyler ) halbuki birkaç dklık işlemle hallolacakken... yahu nolur araçlarımızın bazı ufak tefek sıkıntılarını abartıp büyütmeyelim.. olmayan bir sorunu sağını solunu dikkatle dinleyip normal olan birşeyi bile potansiyel sorunmuş gibi algılayıp kendimizi huzursuz etmeyelim. sahip olduğumuz güzelim araçlarımızın hayaliyle uyuyan rüyalarını süsleyen heyecanlandıran o kadar insan varki çevrelerimizde. lütfen daha duyarlı olalım bazı konularda.. kıymetini bilelim.. kendimizi ve çevremizdeki insanları huzursuz tedirgin etmeyelim hiç yere.. ufak tefek şeyler her araçta herşeyde olabilir. mühim olan bunların sağlıklı ve güvenli şekilde çözüme ulaşmasıdır. e zaten şu ana kadar da bu konuda gerek yetkililer gerek başka mevkiler tarafından çözülmeyen sıkıntı yok ve olmadı.. sorun yok demektir bu da..

...lütfen yazdıklarımı düşüncelerimi yanlış anlamayın..
          herkese kazasız belasız bol keyfli sürüşler..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

bence bir servise danışın hiç beklemediğiniz yerde sorun olabilir.
            2015 leon fr

Yorum

aracın frenlerinin güçlü olduğu en ufak frende abs devreye girmesinden belli, yani hemen 245'lik lastikleri kitleyecek kadar güçlü fren yapıyor, bir de bu açıdan düşünün, ama tabii kütle ağır durması zor oluyor, şöyle bir durum var, bazı abs'li araçlar aynı arabaların abs'sizlerinden daha uzun mesafede duruyor, abs her zaman sağlıklı birşey değil sadece fren esnasında yönlendirmeyi daha rahat yapmayı sağlıyor, ama eğer becerebiliyorsanız (tabii panik frende pek mümkün değil) frene yeterince sert basıp abs devreye girmeden frenlemeyi deneyin, bu bir alışkanlık mevzusu, ben 195 km hızla giderken böyle bir fren yapmıştım, abs devreye girmeyecek şekilde, araç yaklaşık 50 ya da en fazla 60 mt'de durdu, bu bir tek bizim arabanın sorunu değil, her araçta aşağı yukarı abs devreye girince böyle bi saçmalama söz konusu oluyor... ya ısıya daha dayanıklı frenler alacaksınız, ya da daha dikkatli kullanacaksınız, bu aracın fren performansı bu ve yeterince iyi, bunu test edip piyasaya sürüyorlar değil mi ve aracın fren mesafesi 37 mt 100 km hızdan, şunu da hatırlatayım, porsche 911 turbonun fren mesafesi de 33 mt yani kimse bu aracın frenleri kötü diyemez

Yorum

İşleniyor...
              X