Duyuru

Collapse
No announcement yet.

180bg cosmodaki fren sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 180bg cosmodaki fren sorunu

öncelikle tüm forumdaki kişilere iyi akşamlar.
    forumda fazla bulunamıyorum bunun için çok üzgünüm .benim aracımın fren alakalı bir sorunun bulunduğunu düşünüyor .sizlerin bu konuda öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum
    aracımın ani frenlerde tekerleklerin kilitlenip abs devreye girmesine rağmen aracım duramıyor durduğunda. fren pedalı sonuna kadar sanki boşalıyor.lastiklerim 20,000 km sebebi neden olabilir kasa ağırmı geliyor

Ynt: 180bg cosmodaki fren sorunu

birçok sebep olabilir. lastiklerin durumu, disk ve balatanın durumu, yolun kalitesi ve yokuş durumu vs. önceki aracınızdan farklı ise belki psikolojik bile olabilir. bana da Corsa C'den Vectra C'ye geçince frenler zayıf gelmişti, dediğiniz gibi ağırlık da böyle hissettiriyor olabilir
    InsigniaTEAM

Yorum

aracımın emin olunki lastikler yepyeni düz yolda ani frene basıyorum lastiklerin kilitlendiğin belirgin bir şekilde belli oluyor ama araç sürtünerek kayıyor aracım yüksek hızda frene basmaktan korkar oldum kanatime göre abs devreye girip lastikleri ani klitlenmesine sebeb olarak aracın kaymasına neden oluyor abs devreden çıkarmak mümkünmü?

Yorum

abs devreye girince fren mesafesi uzuyor, aracın ağırlığı da tabii ki fazla, 20 binde bile olsa kullanım tarzına bağlı olarak aşınma olmuş olabilir, abs devreye girince gerçekten fren pedalında bi boşluk oluşuyor, ama emin olun ki frenler yeterince güçlü, hava sıcaklığı da fren mesafesi için çok büyük bir dezavantaj... ben bmw 530 ile kapıştım, yine böyle bir sıcak havaydı, onun da frenleri bizim insignia gibi tutmuyordu adam freni kökledi fren lambalarından bunu görüyorum ama aracı durmuyordu

Yorum

[bütün meselede zaten bu abs devreden çıkarmak. emin olunki diğer bir marka aracım var normal abs olmayan bir sisteme sahip arkalar kampana ama frene basınca zıng gibi duruyor fren mesafeside gözardı edilmeyecek kadar kısa insigniada bu fren sistemini cidden gözden geçirilmesi gerekiyor

Yorum

Fren ciddi bir mesele. Servise danışın. Bu arada başka bir Insignia ile test sürüşü yapın.
            Frenlemede fark varsa vakit kaybetmeden serviste bunu inceletin.
            ABS fren sistemi ile ilgili daha önceki paylaşımları da inceleyenilirsiniz.
            http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=6425.0
            http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=8092.0
            Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Abs aracın kaymasını önler çok sert fren yaptığınızda araç kaymaya başlayacağı sırada devreye girer ve siz bunu fren pedalında titreşim olarak hissedersiniz.
              Sorununuzun çözülmesi için absnin devreden çıkması değil devreye girmesi lazım.
              Anlattığınız belirtilere göre;
              Abs sisteminiz arızalı olabilir, lastğiniz yeniymiş havası çok yüksek olabilir.
              Nurettin beyin dediği gibi servise lütfen...

Yorum

Fren hidroliği seviyesini kontrol ettiniz mi?

Yorum

diğer aracın ağırlığı boyutları vs size aracın durma süresi daha kısaymış hissi verebilir ama İnsignia nın frenleri gerçekten çok başarılı.. Ben sırf ailemde 2 farklı İnsignia modeli kullandım ve gerçekten insana inanılmaz güven veriyor aracın gerek yol tutuşu gerek frenleri vs.
                  Yalnız, şöyle bir durum dikkatimide çekmedi değil, araçta TC aktifken frenler şahane ABS vs.. Hatta çoğu ani duruşlarda ABS devreye girmiyor ve araç kızaklamıyor. Çokta başarılı şekilde duruyor araç. Ama TC sistemi deaktifken sanki ABS ani frenlerde daha çabuk devreye giriyor ve araç normalden birkaç saniye daha uzun sürede duruyor. Ama sürekli değil, ani frenlerde ve yol şartlarına bağlı olarak değişiyor. Deneyin farkı göreceksiniz
                  Sonuç olarak araçlarımızın fren sistemleri oldukça başarılı. Hele de yüksek hızlarda

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Hayırlı sabahlar hepinize söylediklerinizde hem fikirim. gerçekten aracım memenunum fakat dün aracımın hız 8-10 km hızada sokak arasında seyr ederken önüme çıkan biranada çıkan aracı gördüğümde frene asıldım fren pedalı aşağı kadar düşerek araç kayıyor anlamadım bu işden bu kadar düşük hızda araç emin olunki 1,5mt sürtünerek durdu ben daha kısa sürede duracağını düşünmüştüm .bı hızda bu aracın kayması anlaşılır gibi değiil

Yorum

ağırlık yol şartları lastikler balatalar vs. Bunların en az biri ile alakalı bir durum vardır eğer bir sıkıntı varsa.. Bahsettiğiniz hızlarda eğer 1.5 metre civarı kaydıysa bence bir an evel servise gidin... alala tamam araçlarımız ağır mağır diyoruz ama okadarda değil abi 8-10 km/h larda bu mesafede kayıyorsa sıkıntı var bence..
                      Yoksa gerçekten oldukça başarılı fren sistemlerine sahip araçlarımız

Bu arada abi, TC sistemi devrede miydi aracı kullanırken?

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kubilaytakır
                        emin olunki diğer bir marka aracım var normal abs olmayan bir sisteme sahip arkalar kampana ama frene basınca zıng gibi duruyor fren mesafeside gözardı edilmeyecek kadar kısa insigniada bu fren sistemini cidden gözden geçirilmesi gerekiyor
                        bence cevap yukarıda diğer aracınızla kıyaslamanızdan kaynaklanıyor bence.
                        otomobil tecrübelerinizi bilemem ama belki abs'ye alışık değilsiniz, belki abs'de fren pedalı geri tepince sizde freni biraz boş bırakıyorsunuz ve fren gücü azalıyordur. bu kalitede bir arabada kolay kolay fren problemi olacağını sanmıyorum (yıpranma ve doğal etkenler haricinde) en iyisi başka bir Insignia test edin böylece sizin araçta sorun olup olmadığı çıkar.
                        yoksa Insignia'nın frenleri gayet sağlam, Erhan abinin aracında tecrübe edindim
                        InsigniaTEAM

Yorum

esp .tc devredeydi

Yorum

evet en doğrusu herhangi bir insignia bunu test edicem

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kubilaytakır
                              Hayırlı sabahlar hepinize söylediklerinizde hem fikirim. gerçekten aracım memenunum fakat dün aracımın hız 8-10 km hızada sokak arasında seyr ederken önüme çıkan biranada çıkan aracı gördüğümde frene asıldım fren pedalı aşağı kadar düşerek araç kayıyor anlamadım bu işden bu kadar düşük hızda araç emin olunki 1,5mt sürtünerek durdu ben daha kısa sürede duracağını düşünmüştüm .bı hızda bu aracın kayması anlaşılır gibi değiil
                              10 km.hızla giden aracın abs si yoksa sert frende 1.5metre kayması normaldir.
                              Bu durumda yukarıda yazdıklarıma ek olarak hidrolikte azalma ve/veya fren kalibrasyonunda da bozulma olabilir.

Yorum

İşleniyor...
                              X