Aracı yaklaşık olarak 2 ay kullanmadık.Aracın aküsü marş basmadığımız için dura dura deşarj olmuş galiba.Aracın herşeyi elektronik olduğu için aküyü de bitiriyormuş galiba ya da bunlara yakın birşeyler.O yüzden uzun süreli ayrılıklarda akünün kutup başını söküyoruz.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Aracını Uzun Süre Kullanmayan Üyelerin Dikkatine!!!!
Collapse
X
-
Ynt: Aracını Uzun Süre Kullanmayan Üyelerin Dikkatine!!!!
Hatırlarsanız bu tür durumlar için Aracın Taşıma modu vardı ama bazı müşteriler şikayet ettiği için bu taşıma modununu kapatıyorlar belki bazılarınızda hala açıktır basitçe hatırlayalım araç çalışır halde iken marşı 20 sn basılı tuttuğunuzda araçtaki bütün elektronik kontrolleri devre dışı bırakıyor böylelikle akü tüketimi minumum seviyerlede oluyor tekrar normal hale getirmek için aynı işlem tekrarlanıyor
Ben aracı yıkamayacıya verdiğim zaman taşıma modunu aktif ediyordum ses sistemide kapalı olduğu için kafasına göre müzik dinleyemiyordu
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Malesef aynı sorunu bende yaşıyorum. Mesleğim gereği uzun süre yurtdışında olduğum zaman (yaklaşık 4-5 ay kadar) haftada enaz bir defa çalıştırılmasına rağmen aküm iki defa boşaldı.Akü yedeklemesi yapılması gerekti. Odak servisten Tarık Bey de taşıma modunu önerdi ancak henüz denemedim. Umarım işe yarar. Yedekleme yapa yapa beyni yakacaz sonunda. :/Beyaz 2011 Insignia 1,6T Cosmo, 19" jant, FlexRide, Sunroof, Ergonomik spor deri, Fly Audio Multimedia
Yorum
-
selamlar, ya bu çok güzel bir konu, tamda ben bu konunun üzerine bir soru soracaktıç Aracı alalı 2 ay oldu. 2009 cosmo. son 2 haftaya kadar bişey yoktu ama artık arabamı 1 gün akşam gezemeğe gittiğimde kullandıktan sonraki akşam bidaha açmaya çalışıyorum tık yok, bırakın tık!ı kumanda kapıları bile açmıyo. son 2 haftadır abartızı 10 kere başka araçtan şarj ettim. akşam çalıştırıyorum, sabah çalıştırıyorum 15 dakka ama o günün akşamı tık yok. Bırakın 2-3 ay'ı benimki sanırım 6 saat bile gitmiyo. Sadece dün kumandadan alarm'ı devreye sokmadan sadece anahtarla kilitledim bu sefer araba çalıştı bugün. acana alarmda bi sorun yada kaçak olabilirmi? Bide dün hem mimar obadaki hemde haramideredeki erdemirler opel servisine götürdüm, birisi baktı aletler taktı akünüze takviye yapalım dedi iş çözülür dedi, diğeri ise direk aküyü değiştirelim dedi iş çözülür dedi. Acaba sorun aküdenmidir yoksa başka neden olabilir? bu tarz bi sorunla karşılaşanınız varmı? Yani 2-3 gün kullanmadıktan sonra aküsü biten kim var ve sonunda ne yaptı? Ben bazen araca benzin döküp yakmayı planlıyorum da)
saygılar
orkun
Yorum
-
aracın aküsü eğer tamamen bitmişse zaten o aküden bir daha hayır gelmez, değiştirin. fakat önemli olan akünün neden bittiği. normal koşullarda aküler zaten 3 sene kullanımdan sonra etkisini yitirmeye başlıyor. zaten 3 senede bir bitmesi beklenmeden değiştirilmeli. özellikle elektronik aksamı bu kadar çok olan araçlarda... bitmeye başlayan aküden dolayı arıza veren, aküsü değiştikten sonra tıkır tıkır çalışmaya başlayan bir sürü araç gördüm. kıssadan hisse akü önemlidir. zaten çok pahalı şeyler de değiller. değiştirin kafanız rahat olsun.
Yorum
-
Teşekkürler bilgi için Volkan bey ama sorunu kendim buldum. Bu servisler sırf iş olsun diye aracınızı test ettik herhangi bi kaçak maçak yok deyip gönderiyorlar geriye..
Herneyse biri dedi alarmını devreye sokmadan kapıdan kilitle bide öyle dene dedi. Denedim ve 3 gün aracın yanına uğramamıştım 3. günün sonunda birde baktım araç tıkır tıkır çalışıyor. Sonra denemek adına yine anahtardan alarmi devreye sokup kapadım, 1 gün sonra baktım bırakın çalışmasını kumandadan aracın kapısı bile açılmıyo. sonra 10 gündür bidaha aracı alarmi devreye son-kmadan anahtarla kapıları kilitleyip açıyorum banamısın demiyo. Şimdi sevmeye başladım arabayı, ama 10 gün öncesine kadar benzin döküp yakmayı planlıyodum soğumustum yani sırf bu yüzden.
Peki aküyü değiştirdiğimi varsayalım bu alarmdan dolayı yine bitermi acaba aynı şekilde sizce? bence biter gibi ama daha alarmi devreye sokmam..
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: orkinyosTeşekkürler bilgi için Volkan bey ama sorunu kendim buldum. Bu servisler sırf iş olsun diye aracınızı test ettik herhangi bi kaçak maçak yok deyip gönderiyorlar geriye..
Herneyse biri dedi alarmını devreye sokmadan kapıdan kilitle bide öyle dene dedi. Denedim ve 3 gün aracın yanına uğramamıştım 3. günün sonunda birde baktım araç tıkır tıkır çalışıyor. Sonra denemek adına yine anahtardan alarmi devreye sokup kapadım, 1 gün sonra baktım bırakın çalışmasını kumandadan aracın kapısı bile açılmıyo. sonra 10 gündür bidaha aracı alarmi devreye son-kmadan anahtarla kapıları kilitleyip açıyorum banamısın demiyo. Şimdi sevmeye başladım arabayı, ama 10 gün öncesine kadar benzin döküp yakmayı planlıyodum soğumustum yani sırf bu yüzden.
Peki aküyü değiştirdiğimi varsayalım bu alarmdan dolayı yine bitermi acaba aynı şekilde sizce? bence biter gibi ama daha alarmi devreye sokmam..Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
[img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum
-
Eger bir kacak varsa sorunun nedeni bulunmali once yoksa her gun aku alirsiniz. Fakat eger Elektrik tesisatinda herhangi bir degisiklik yapilmadiysa bugune kadar aracinizda yani ses sistemi vs gbi bu yastaki bi aracta kacak olmasi cok kucuk bi ihtimal. Dogru duzgun bir elektrikci bence kontrol etmeli araci
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: emrezxrOrjinal yazı sahibi: orkinyosTeşekkürler bilgi için Volkan bey ama sorunu kendim buldum. Bu servisler sırf iş olsun diye aracınızı test ettik herhangi bi kaçak maçak yok deyip gönderiyorlar geriye..
Peki aküyü değiştirdiğimi varsayalım bu alarmdan dolayı yine bitermi acaba aynı şekilde sizce? bence biter gibi ama daha alarmi devreye sokmam..
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
yok kardeşim ne 1 haftası ne 2 haftası eger elektirik tesisatınızda bi sorun yoksa 1 ay cok rahat gitmesi gerekirHayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
[img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum
-
Ben benim alarmi test ettim ve bidahada alarmi kullanmicam. 2 opel servisi adam gibi bakmış olsa çoktan bulurlardı alarmden kaynaklandığını. Mesela pazardan beri kullanmıyorum, 5 gün oldu.anahtarla kapatmıştım, gittim bu akşam tekrar anahtarla açıp paşalar gibi gezdim. Alarm ile kapatmış olsaydım 2. gün abimi çağırırdım yine onun aracından şarj etmek için))
Peki elektrikçiye götürdüğümüzde problemin nerden kaynaklandığını anlıyor da neden koskoca opel servisleri hiç bi şey anlamıyo? bende buna kıl oluyorum.. hepsi birbirinden para tuzağı..
Yorum
-
Tavanda ışıkların olduğu yerdeki düğmeye basıp, aracı o şekilde kumandadan iki kere kilitleyip deneyebilir misiniz? O buton aracın alarm sistemini devre dışı bırakır(tek seferliğine). Bu şekilde sorunun kaynağına biraz daha yakınlaşabilirsiniz.
Bu arada aracın aküsü yine biterse sorumluluk kabul etmem'11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
'15 BMW 118i LCI
Yorum
-
Burada ki konuşmalara bakınca bir şey dikkatimi çekti. Alarm 2 defa basınca devreye girmiyor ki. Kumanda dan 1 kere basıp kapıları kapatsanız bile alarm devreye giriyor. Bunu ben 2-3 defa test ettim. Çocuklar ve hanım içeride iken 1 kere basıp kilitledim fakat onlar arabanın içinde hareket edince alarm çalmaya başladı. Benim bildiğim 2 kere basmak yanlış hatırlamıyorsam motor sistemlerini kilitliyor. Kitapçıkta öyle bir tabir vardı yanılmıyorsam...İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır
Yorum
Yorum