Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 turbo 2.0 turbo yakıt giderleri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.6 turbo 2.0 turbo yakıt giderleri

Orjinal yazı sahibi: Av.OCAL
    uzun yolda sabırlı gidilirse gayet makul tüketimler değil mi?
    tabiki Insignia'nın adı çıkmış 9'a...
    InsigniaTEAM

Yorum

Nasıl ya? İnsignia'ya lpg takılamıyor mu?
      1.6 T Cosmo Siyah

Yorum

su an benım sehır ıcı ortalamam 7.0

Yorum

Evet TSI motorlara daha doğrusu DI(Direct Injection) motorlara lpg kiti takılamıyordu.Ancak Vialle DI motorlar içinde lpg kiti geliştirdi ve özellikle TSI motorlar için ancak ülkemizde bu kitler yok.Şuanda Insignialara uyumlu kitlerin olmamasının yek sebebi Euro 5 motor kullanılmasıdır.Ayrıca TSI motor ile 1.6 Turbo motor kesinlikle aynı teknoloji değil.Opelin 1.4 lt turbo 140 hp ve 2 lt 220 hp motoruda DI motordur lpg şuan için mümkün değil. 1,6 turboya lpg takılabilir.
          Orjinal yazı sahibi: insigniaT
          alperen abi şöyle bir durum var atmosferik motorlara lpg çok rahat sorunsuz uygulanıyor.(çok da güzel oluyor) ama son zamanlarda markalar düşük hacimli motorlardan yüksek güç üretmeye başladı hatta tsi motorlara lpg takılamıyormuş. 1.6 T de tsi ile aynı teknoloji bir motor.Neden uyumlu değil dendiğini ve tsi lere neden takılmadığını merak ediyorum bu sorunun cevabını bilen varsa paylaşalım lütfen.

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
          17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
          35GB5825  A Rh+

Yorum

Dün benzin aldım. depoyu doldurttum. ikaz ışığı yandı. 66 litre alınca tabanca attı. sonra orada ki arkadaşa yedek deposu varmış dedim arabanın. abi görünürde yok öyle bir yer dedi. sonra deponun ağzında ki kapağın oraya yavaş yavaş benzin pompaladı. aradan bir yerden benzin bir yere gitti. üstüne yaklaşık olarak 7,5 litre daha aldı. 73,5 litre benzin aldım. 4 litrede depoda vardı toplam 77,5 litre. bilginize. iyi seyirler.
            Renault!!!

Yorum

merhabalar. uzun süredir yoktum forumda

ilk defa uzun yol gördü insignia'mız.
              650km boyunca araç tam dolu, klima hep açık, cruize de 99'a ayarlı bir şekilde 9.1 litre tüketimi oldu.
              önceki aracımızla(volvo S70 2.0T 163hp otomatik) aynı tüketimi gördük uzun yolda.

Yorum

dönüşte yine klima açık, 99a ayarlı bir şekilde 8.5 litre oldu tüketim.

Yorum

arkadaşlar insignia 1.6 180 hp 600 km de tahminen kaç liralık benzin yakar ;?
                  [center][IMG]http://i1001.photobucket.com/albums

Yorum

Hız sabitleyici klima açık 175 TL benim gibi kullanırsanız 350 TL.Tabi aracın yeni olduğunu kabul ediyorum zamanla düşecektir.
                    İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

xD BİDE BİŞİ SORCAM MOTORUN SUYU NASIL KONULUYO ANTİFİRİZLİMİ YANİ
                      [center][IMG]http://i1001.photobucket.com/albums

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insignia jı
                        xD BİDE BİŞİ SORCAM MOTORUN SUYU NASIL KONULUYO ANTİFİRİZLİMİ YANİ

[b]Öncelikle Tam Olarak Sorunu Anlamadım Bu Konularda Fazla Bilgim Yok,Motor Suyu Koyucaksan Antifirizli Öneriliyor Ama Sanırım Bunlar İşini Görür

Antifiriz Nedir

Arabamızın motoru arabayı yürütecek gücü sağlarken bir yandan da ısı üretir. Motor bloğu içinde devamlı dolaşan su ile motor soğutulur. Motordan aldığı ısı ile ısınan bu su da radyatörde havanın yardımıyla soğutulur.

Kapalı bir çevrimde ve ideal ısı dengelerinde devamlı oluşan bu olayın farkına biz ancak herhangi bir arıza durumunda soğutma olayı yetersiz kaldığında radyatörden buharlar çıktığında yani bilinen tabiri ile arabamız hararet yaptığında varırız.

Kışın soğuk aylarında hava sıcaklığı sıfırın altına düşünce arabamız kapı önünde hareketsiz halde iken bu soğutma suyu da her su gibi donabilir. Donunca genişler ve yaptığı basınçla motor bloğunu çatlatabilir. Bu olayı önlemek için suyun içine sıfırın çok altındaki derecelerde bile donmasına mani olacak ‘antifiriz’ dediğimiz sıvı ilave edilir.

Motorun soğutma suyunun içine ne oranda antifiriz konulacağını o bölgede olabilecek en düşük hava sıcaklığı belirler. O zaman şöyle düşünülebilir. Tam emniyetli olması bakımından soğutma suyunun yerine niçin tamamen antifiriz doldurmuyoruz? Antifiriz oranı yüzde yüzü bulunca sıcaklık ne kadar düşerse düşsün maksimum korunma sağlanmış olmaz mı?

Hayır olmuyor. Mantıken ters gelebilir ama belirli orandan fazla konulan antifiriz bu sefer de tamamen ters tepki veriyor. Suya yüzde 50 oranında katılmış antifiriz -37 derecede donarken antifirizin kendisi yani saf antifiriz -12 derecede donuyor.

Antifiriz Koyma

Silecek suyuna motor suyuna koyacağın antifrizi koymayı düşünmüyorsun umarım. Deneme bile. motor suyuna koymak için önce radyatörün su deposundan biraz su boşaltacaksın. bu depoya giren hortumun kelepçesini sök ve hortumu çıkararak gerekli miktarda suyu boşalt. Sonrada antifrizle suyu tamamla. Cam suyu için ayrıca antifriz satılıyor o ürünleri kullan. Motor suyuna ekleyeceğin antifrizi dikkatli dök kabloları aşındırabilir. Ama sana en iyi yöntemi söyleyeyim sanırım acemisin bu konularda. Antifriz almadıysan bi benzinliğe gidiyosun orada yağ değişim falanda olur o tip yerleri tercih et antifriz alıyosun ve 3-5 bahşiş vermek suretiyle koyduruyorsun.

NOT:Tümüyle Alıntıdır

Yorum

"Herkese selam bu mutlu haberi sizinle paylaşmak istedim en son ankara polatlı da petrol ofisinden aldığımız 95 oktan benzinle tam 770 km yol yaptık dün itibariyle 2 litre benzinmiz kala mavişehhir deki petrol ofisinden 63 litre yakıtımızı aldık 29 kuruş falan dedi babam ama o kuruş hesabını bi türlü anlayamadım combo bile şu anda 20 kuruş yakarken a4 için çok iyi gibi geldi bana çok şaşırdım klima sürekli açık vites çoğunlukla ''S'' konumundayken karma kullanımda bu değer gerçekten iyi 1.8tfsi 120 hp araç şu anda 15600 km de daha servise girmedi yarın için randevu verdiler servisten sonra biraz daha düşer galiba? düşermi acaba ???"

A4 1.8TFSI kullanıcısından alıntı.
                          Insignia çok yakıyor derken bunlara da bakmak lazım ihihi
                          InsigniaTEAM

Yorum

Geçen hafta arabada 2 tam, bir yarım, bir çeyrek kişi + bir valiz + bir puset ile 890 km yolculuk yaptım.

Yolun %20 lik kısmı 90 km sabit Cruise ile,
                            %60 lık kısmı (GPS'e göre 120 km, kadrana göre 126 km/h) sabit cruise ile
                            %20 lik kısmı ise karışık olmak üzere
                            8.5 Litre ortalaması elde edilmiştir. Araç kilometreye 0,32 Lira yakmıştır.
                            90 km sabit hızda, anlık 6.0- 6,3 L arası hareket gözlenmiştir.

Bu arada kadran 5-6 km fazla gösteriyor.
                            2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet
                              Tatilin iyi geçmiştir umarım hoşgeldin.

Bu arada Kadran göstergelerinde (+,-) 5 km fark edebilir özellikle araç yüksek hızda ise bu bütün araçlar için geçerli diye bir kuralda yok ama üretim olarak böyle bir sapma mümkün.

Benim araçta sapma yok GPS le ve ekrandaki digital gösterge ve kadranla test etmiştim

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Hoşbulduk.

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                                Orjinal yazı sahibi: mehmet
                                Tatilin iyi geçmiştir umarım hoşgeldin.

Bu arada Kadran göstergelerinde (+,-) 5 km fark edebilir özellikle araç yüksek hızda ise bu bütün araçlar için geçerli diye bir kuralda yok ama üretim olarak böyle bir sapma mümkün.

Benim araçta sapma yok GPS le ve ekrandaki digital gösterge ve kadranla test etmiştim
                                2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

İşleniyor...
                                X