Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 turbo 2.0 turbo yakıt giderleri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.6 turbo 2.0 turbo yakıt giderleri

ama iyi niyetli kıyasladım abi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: corail
      uzun yol denememi yapacağım.. yarın akşam üzeri çanakkaleye gidiyorum..
      yol bilgisayarını sıfırlayıp gidiş - dönüş değerleri tecrübe etmek istiyorum..
      tahminim 8,00 - 8,50 arası bir değer.. araba henüz 1.350 km de bu arada..
      izmir çanakkale izmir + izmir ve çanakkale şehir içi toplam 720 km civarı bir yol..
      4 kişi 4 bebek ve bagaj dolu sayılır..
      klima çoğunlukla açık..
      hız 110 - 130 bazı yerlerde mecburen 90 - 100..
      ortalama tüketim 8,9 lt/100 km..
      nasıl?
      çok da kötü gelmedi araç henüz 2.000 km yi gördü..
      bu arada meskun mahal çok fazla ve kaz dağları gibi bir faktör var o yolda..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

uzun yol denememi yapacağım.. yarın akşam üzeri çanakkaleye gidiyorum..
        yol bilgisayarını sıfırlayıp gidiş - dönüş değerleri tecrübe etmek istiyorum..
        tahminim 8,00 - 8,50 arası bir değer.. araba henüz 1.350 km de bu arada..
        izmir çanakkale izmir + izmir ve çanakkale şehir içi toplam 720 km civarı bir yol..
        4 kişi 4 bebek ve bagaj dolu sayılır..
        klima çoğunlukla açık..
        hız 110 - 130 bazı yerlerde mecburen 90 - 100..
        ortalama tüketim 8,9 lt/100 km..
        nasıl?
        çok da kötü gelmedi araç henüz 2.000 km yi gördü..
        bu arada meskun mahal çok fazla ve kaz dağları gibi bir faktör var o yolda..
        düzeltme;
        4 kişi + 1 bebek..
        klavye hatası olmuş

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mertk
          50 tl ye 188km gitmisim dünyalar benim turbo eco diye satıcam
          50 tl'ye nası başardın ya formülü nedir ?
          1.6 T Cosmo Siyah

Yorum

Önümüzdeki hafta sonu 6500km'deki aracımla ilk uzun yol deneyimimi yaşayacağım (2 erişkin ve bir bebek, muhtemelen klima kapalı). Kırklareli-Konya ve sonra Konya-Antalya arası. Yol Ankara'ya kadar otoyol, sonrasında bölünmüş yol ve sonrada bölünmemiş yol olarak görünüyor. Şu ana kadar İstanbul şehir içi (sınırlı kullanım) ve Kırklareli-İstanbul arası otoyol olarak kullandım. Ekranda ortalama 8,9l/100km ve ortalama araç hızı 69km/saat olarak görünüyor.
            Tatile çıkarken ekranı sıfırlayarak sade uzun yol deneyimini sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.
            Bu arada araç dediğim gibi 6500km'de ama değerlerde henüz bir düşme yok
            Belki tatil sonrası durum değişir.

Yorum

Şöyle bir Antalya havası alsın gelsin, düşer merak etmeyin.

Orjinal yazı sahibi: eswl
              Bu arada araç dediğim gibi 6500km'de ama değerlerde henüz bir düşme yok
              Belki tatil sonrası durum değişir.
              2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

yaw arkadaşlar bugün ilk defa hafif bir uzun yol yaptım 100 km 40 tl yaktı ortalama 110 ile gittim. çok değilmi sanki. ister inanın ister inamayın 2.4 honda accord 192 hp aracım bundan az yakıyordu...acaba aracım daha çok yeni diyemi böle yapıyor? yoksa tüp taktırmak farz oldu...

Yorum

Bu değer oldukça yüksek.. Bir yerlerde ölçüm hatası var gibi..
                  Bu konuda önerim aracın deposunu full doldurup, km'yi sıfırlayınız. Daha sonra ışık yanana kadar aracı kullanmanız ardından tekrar depoyu tam doldurarak (Pompa otomatik attıktan sonra biraz daha depoyu doldurarak)...yaptığınız km'yi aldığınız litreye bölün.. Sonucu tekrar değerlendirin...

Aracım 1,6 Turbo
                  Bana ait değerler...
                  (lt/100 km olarak)
                  11,69---Şehir içi klimalı kullanım--Aracın ilk km'leri
                  10,93---Şehir içi
                  8,83----140 km şehir içi, 660 km şehirlerarası, hız 90-110km , araç 5 kişi ve bagaj full--klimalı
                  7,90---Şehirlerarası dönüşte yine 5 kişi
                  10,91---Şehiriçi normal kullanım..

Kısaca bu araç 2 lt benzinli bir araç kadar benzin tüketimi var. Şehirlerarası 7,3 lt/100 km gibi değerler elde edilebiliyor.
                  2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ

Yorum

ne olursa olsun şehiriçi yakıt tüketimi 11 lt den aşağı olması zor.İlerleyen km lerde de fazla düşeceğini sanmıyorum şu an yol bilgisayarında 10.7 yazıyor.Biz de lpg taktıracağız hangi servisi önerirsiniz?
                    Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Arkadaşlar bu araç için bu yakıt tüketimi normal hem 180 hb olması hemde 1500 kg olması bunu açıklıyor şehir içi 10 lt normaldir şehirler arası da geyet normal bence ve performanslı sürdüğünüzde 12-14 lt yakmasıda normal 1.6 motordan muhteşem özellikler alıyoruz fazla kafanıza takmayın keyfinize bakın.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Destiny
                        Bu değer oldukça yüksek.. Bir yerlerde ölçüm hatası var gibi..
                        Bu konuda önerim aracın deposunu full doldurup, km'yi sıfırlayınız. Daha sonra ışık yanana kadar aracı kullanmanız ardından tekrar depoyu tam doldurarak (Pompa otomatik attıktan sonra biraz daha depoyu doldurarak)...yaptığınız km'yi aldığınız litreye bölün.. Sonucu tekrar değerlendirin...

Aracım 1,6 Turbo
                        Bana ait değerler...
                        (lt/100 km olarak)
                        11,69---Şehir içi klimalı kullanım--Aracın ilk km'leri
                        10,93---Şehir içi
                        8,83----140 km şehir içi, 660 km şehirlerarası, hız 90-110km , araç 5 kişi ve bagaj full--klimalı
                        7,90---Şehirlerarası dönüşte yine 5 kişi
                        10,91---Şehiriçi normal kullanım..

Kısaca bu araç 2 lt benzinli bir araç kadar benzin tüketimi var. Şehirlerarası 7,3 lt/100 km gibi değerler elde edilebiliyor.
                        Senin değerler benimkine göre gayet iyi. benim şehiriçi 11.5 altına düşmüyor. şehirdışı da 9.5 altına düşmüyor -klima açık ve araba yarım dolu-
                        1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

selamlar saygılar aracım insigna 1.6 180 lik yardım edin çok fazla yakıyor hangi lpg markasını taktırayım. belki 50 yerle görüştüm landeranzolarda sorun çıkıyormuş ankara opisle görüştüm usta bir kişiyle.herkes prince diyor benimde kafam yattı sizce doğruu kararmı. sonuç olarak belki 10 tane bayi ile görüştüm hepiside araça yeni oldu ğu için bir şey diyemiyorlar. çünkü insignaların lpg ye uyumlu olmadığını hep dile getirdiler. yardım edin kafayı yiyicem kimin ne dediği belli değil selamlar cevap bekliyoprum yardım edecek arkadaşların telefonların ı bekliyorum 0507 227 51 90 murat

Yorum

Abi ben anlamıyorum nasıl insignia lpg uyumlu değilmiş adamlar kaç bin motorlu ne arabalara, ne 4*4 lere takıyolar bunu da insigniaya nasıl takamıyolar anlamadım.Acaba sorun düşük motor hacminde yüksek güç üretmesi midir?
                            İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

alperen abi şöyle bir durum var atmosferik motorlara lpg çok rahat sorunsuz uygulanıyor.(çok da güzel oluyor) ama son zamanlarda markalar düşük hacimli motorlardan yüksek güç üretmeye başladı hatta tsi motorlara lpg takılamıyormuş. 1.6 T de tsi ile aynı teknoloji bir motor.Neden uyumlu değil dendiğini ve tsi lere neden takılmadığını merak ediyorum bu sorunun cevabını bilen varsa paylaşalım lütfen.
                              Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Haftasonu Bahçeşehirden Silivriye gittim. Otobanda 90-100 km. arası, çok nadiren 150-160 km. gibi bir süratle ve yaklaşık 50 km. yolculukta ortalama 6.8/100 km gibi bir değer yakaladım. dönüşte dur kalk trafik olunca toplamda gidiş dönüş ortalaması 7.7/100 km oldu. uzun yolda sabırlı gidilirse gayet makul tüketimler değil mi? bu arada arabada 3 yetişkin bir bebek ve yaklaşık 50 kg bagaj vardı. klima yolun yarısında açıktı diyebilirim.
                                Renault!!!

Yorum

İşleniyor...
                                X