araç soğuk çalışınca problem yok ama ısınınca dizel gibi çalışıyor. dknow birde motor soğumuyor gibime geldi.fan çalışırken hiç görmedim. en yakın servis 200km oraya gidene kadar başka sorunlarda çıkabilir
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Aracım Dizel gibi çalışıyor
Collapse
X
-
Ynt: Aracım Dizel gibi çalışıyor
tam tersine, araçlar soğukken çalışınca biraz daha gürültülü çalışırlar, motor ısınmaya durdukça sessizleşir ve olması gereken sessizliğe kavuşur
aracınızın motoru yeterince ısınmıyordur.. hararet göstergesi normal mi?
ayrıca araçlarımızda fan sesi içeriye gelmiyor.. yeni passatta bile baya ses alıyor içeri ama arabalarımız bu konuda daha başarılı.. sesi duymuyor olabilirsiniz, hele de klima açıksa..
bu arada aracınızda ne gibi bir sıkıntı varki sonradan bir sorun çıksın? sorun çıkartmasını mı bekliyorsunuz bu durumda? bence büyütülecek birşey yok..
fan açmama olayı için şunu söyleyebilirim, hava sıcaklığı nasıl orda?
aracı sakin mi agresif mi kullanıyorsunuz?
ortalama kaç km yol yapıyorsunuz?
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
-
Murat bey siz konuyu farklı anlamışsınız sanırım.8 aydır kullandığım araba gene aynı ben mi farklıyım. tekrar anlatayım. araba soğukken sorun yok ama ısınınca sıcaklık göstergesi 90 olunca dizelden daha çok sesli bir şekilde ses ortaya çıkıyor.fan ses çıkarıyor veya sessiz çalışıyor olabilir ama Allah göz vermiş bakalım diye bende bakınca döndüğünü göremiyorum? benim tahminim devir daim yapmıyor araç ve çok ısınıyor. yağına suyuna bak diyolar ama araçta herhangi bi arıza veya şunu yap bunu yap yazısı çıkmıyor. hava sıcaklığı 25-28 derece günlük max 30 km yol yapıyor. 34binde araç.
Yorum
-
ben farklı anlamıyorum, ilk yazdığınız iletide 8 aydır böyle diye belirtilmemiş ve o iletiden anladıklarımı, ve ona bağlı olarak görüşlerimi belirttim.
8 aydır araba aynı hâlde ama herhangi bir sorun oluşmadıysa çok endişelenecek bir durum yoktur. bunca süre servise aracınızın başka sorunları da çıkabilir diye mi gitmediniz?
özel servis vs varsa yakında oraya da kafanızı rahatlatma amaçlı gidebilirsiniz olaki eğer bir sıkıntı varsa aracınızda, o zaman eğer garantiyi bozmak istemiyorsanız ordan işlem yaptırmaz, alıp aracı yetkili servise gidersiniz.
hararet 90 ı geçiyor mu peki motor çok ısındığında?
90 ı geçiyorsa ve fan açmıyorsa zaten ciddi bir sorun vardır ama 90 ı geçmiyorsa ama yine fan açmıyorsa, vakit kaybetmeden ve sorun çıkartır korkusuyla hareket etmeden en yakın sürede herhangi bir servise gösterin
Yorum
-
bahsettiğiniz motordan gelen ses, araç rölantideyken mi geliyor, gaz verilince mi geliyor yoksa hareket halindeyken mi? aracın içinden net duyuluyor mu?
Ne gibi bir ses tarif edebilir misiniz sesi?
kaputu açınca mı fark ediliyor yoksa içerdende geliyor mu?
eğer bu sesi kaydedip bizimle paylaşırsanız daha belirgin olur
Bu arada, araç 1.4 mü 1.6 mı?
Yorum
-
araç lpg siz. rolantıda veya gaz verince fark etmiyor gaz verince motor sesi bu sesi kısmen bastırıyor. dün tırın yanında çalıştırdım arabayı, sesler aynı diyebilirim. hırr hırr hırr böyle çalışıyor.
Yorum
-
az önceki iletim görünmüyor tekrar yazayım bbulunduğum şehirde servis yok 200km en yakın servis oraya gidene kadar artı problem çıkarmı demek istemiştim araç 2009 model garanti bitmiş 1.6 115 lik araba şu anda kullanmıyorum önce bilgileriniz almak istedim. 90a gelince stop ediyorum ama araçta normaden fazla ısınma oluyor. devir daim yapmıyor gibime geldi.
Yorum
-
araçta normalden fazla ısınma olduğunu hararet 90 a gelince ve aracı stop edince anlayamazsınız.
bence hararet 90 a gelince stop etmek yerine biraz bekleyip bakın, hararet 90 ı geçecek mi geçmeyecek mi diye.. baktınız fan açmıyor stop edin ve soğumasını bekleyin normalde 90 ı geçip geçmemeye bakmaz fan. herhangi bir sıcaklıkta da açabilir. eğer zaten araç hiç fan açmıyorsa problem vardır... Hemen stop etmeyin, bir deneyin hararet 90ı geçip fan çalışmıyorsa stop edin hemen.
Ayrıca bahsettiğiniz sesi kaydedip paylaşırsanız ne olduğu hakkında daha kolay fikir ve çözüm belirtilir..
Yorum
-
http://www.youtube.com/watch?v=bagozQlaT-k#
http://www.youtube.com/watch?v=w3Dr9PYfmAY#
araçta yeni izlenimlerimi aktarayım.bu ses birşeyin vurması gibi.hararet 90ı geçmiyor ama fanın çalıştığını görmedim.ecotech yazan kapak çok ısınıyor 2sn elimi üstünde tutamıyorum.seste o kapağın altından geliyor.anlık yakıt göstergesi 0.7 altına hiç düşmemişti ama bi süre rolantıda çalışınca araç stop eder gibi rolantı düşüyor ve ses kesiliyor anlık yakıt 0.5e düşüyor.gaz verince ses başlıyor ve daha susmuyor.aracın içinden pür dikkat dinlediğim farklı bi ses keşfettim. klima açıldığında fıss diye ilk önce bi ses gelir ya, ondn daha ince sürekli bir ses var ama çok dikkatli dinleyince duyuluyor.daha önce de olabilir ama yeni dikkat ettim.şu an araba boschcar da motor soğuması bekleniyor. adam sibop problemi diyor ama ben endişeliyim. çünkü problem motor ısınınca ortaya çıkıyor.şu an araç traktör gibi çalışıyo resmen. hayırlısı.
Yorum
-
1.4 önden gelen ses konusunu inceleyin bir isterseniz. belki aynı durumdur. çok sıcaklarda oluyor dediğiniz için aklıma bu geldi. 1.4 turbolarda dizele benzer sesin kaynağı yakıt deposu havalandırma valfinin olduğu tespit edildi. depoda buharlaşan yakıtı motora aktaran bir valfmiş. çok sıcakta çok buharlaşma olacak muhtemelen ve valf daha çok çalışacak. zihni sinir mantığı oldu biraz ama, idare eder(Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi
Yorum
Yorum