Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 insignia tavsiyelerinizi bekliyorum.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 insignia tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar, Allah izin verirse temmuz ayında insignia 1.4 almayı düşünüyorum ve bazı sorularım olacak, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

1. insignia'nın 1.4ünde ön konsolda ahşap kaplama var mı? sitesinde olmadığı hissine kapıldım,cosmolarda varmış sanırım ama ailem bir ara fiyat almaya gitmişti onlara gösterdikleri 1.4 58bin tl'lik araçta ahşap kaplama varmış. bu konuda bilgi verirmisiniz? (benim için çok önemli en çok o ahşap kaplama çekti beni )

2. malum 1.4 kaldırır mı bu kasayı konusu olmuştur, benim de kafama takıldı sorun olmaz diye düşünüyorum özellikle kullananlardan yorum almak istedim içim rahatlasın.

3. 1.4 ile 1.6 arasında ne gibi farklar var yakıt olarak 1.4'ün avantajı nedir, 1.6 tavsiye edermisiniz?

4. 1.4 km'de 30 kuruştan çok yakar mı ?

5. genelde yollarda çift egzozlular görüyorum, 1.4'te çift egzoz var mı, arkasında turbo yazıyor mu vs ?

kusura bakmayın kpss'den dolayı fazla araştıramadım,ona yoğunlaştım, kısmetse alana kadar siz değerli forum üyelerinden bilgiler ve tavsiyeler istiyorum. iyi günler...

Ynt: 1.4 insignia tavsiyelerinizi bekliyorum.

1-Ahşap değil ama şık bir kaplama var.
    2-Çekmede hiç bir problem yok kalkışlarda pek seri değil.
    3-Sadece motor farkı var.Yakıt önemli değil ve çok iyi perfomans istiyorsanız 1.6 alabilirsiniz.
    4-1.4 te ve yeni 1.6 larda çift eksoz yok 1.4 lerde turbo yazmıyor.

Şimdiden hayırlı olsun KPSS'de başarılar dilerim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: rıfat başer
      Merhaba arkadaşlar, Allah izin verirse temmuz ayında insignia 1.4 almayı düşünüyorum ve bazı sorularım olacak, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

1. insignia'nın 1.4ünde ön konsolda ahşap kaplama var mı? sitesinde olmadığı hissine kapıldım,cosmolarda varmış sanırım ama ailem bir ara fiyat almaya gitmişti onlara gösterdikleri 1.4 58bin tl'lik araçta ahşap kaplama varmış. bu konuda bilgi verirmisiniz? (benim için çok önemli en çok o ahşap kaplama çekti beni )

2. malum 1.4 kaldırır mı bu kasayı konusu olmuştur, benim de kafama takıldı sorun olmaz diye düşünüyorum özellikle kullananlardan yorum almak istedim içim rahatlasın.

3. 1.4 ile 1.6 arasında ne gibi farklar var yakıt olarak 1.4'ün avantajı nedir, 1.6 tavsiye edermisiniz?

4. 1.4 km'de 30 kuruştan çok yakar mı ?

5. genelde yollarda çift egzozlular görüyorum, 1.4'te çift egzoz var mı, arkasında turbo yazıyor mu vs ?

kusura bakmayın kpss'den dolayı fazla araştıramadım,ona yoğunlaştım, kısmetse alana kadar siz değerli forum üyelerinden bilgiler ve tavsiyeler istiyorum. iyi günler...
      -Ahşap kaplama yok gerek de yok ..
      -Kasayı bir çok araçdan daha iyi kaldırıyor 2.vitese attıktan sonra motora göre çok iyi bir performansı var..
      -1.4 ila 1.6 arasında ortalama 2 - 2,5 litre fark olacaktır...
      -1.4 Uzun yolda sakin kullanımda 250 kuruşları bile görür. En sıkışık trafikte ve mahalle içi dur kalkların bol oldugu yerde 350-450 kuruşlara kadar çıkabilir.
      -Çift egsoz yok ama isteyen yaptırıyor ya serviste yada dışarıda turbo yazısınıda taktırabilirsiniz....
      2015 2.0 sorento

Yorum

öncelikle kendinizi Tanışma Bölümünden konu açıp tanıtırsanız seviniriz

1- Kibo Ağacı orta konsol kaplama yalnızca Cosmo ile ve Bej Koltuk Döşemesi ile gelmekte.. 1.4 Edition ve Edition Elegance lerde standart olarak sarımsı bir tonda ve hoş bir kaplama gelmekte..

2- lütfen böyle şeyler artık sormayalım... ya tipsiz passat bile yıllardır 1.4 122 hplik motoru kullanıyor ve o araçta 1.5 ton... İnsignia söz konusu olunca insanlar hemen bu motor kasayı kaldırmaz gibi söylemlerde bulunup araba hakkında olumsuz düşünceler yaratmaya çalışıyorlar.. siz kimsenin dediğine bakmayın 1.4 140 HP lik motor gayet başarılı bir motor hem yakıt ekonomosi yönünden hem de 1.6 180 HP ler kadar olmasa da performans yönünden..

3- 1.4 Turbo ile 1.6 Turbo motorlar arasında, teknik özellik olarak biraz yakıt farkı ve performans farkı var.. bunun dışında,1.4 Turbo motorlar yalnızca Edition ve Edition Elegance lerde geldiği için bazı donanımlardan yoksun kalırsınız yalnızca.. 1.6 Turbo motorlar ise artık yalnızca Cosmo ile geldiği için Cosmo nun Edition da olmayan donanımlarından eksik kalırsınız.. ama artık Edition Elegance lere de opsiyonlar koyup iç ve dış görünümünü Cosmo ya benzettiler.. AFL+, Bluetooth, Navi 600, 18'' jantlar gibi opsiyonları alıp aracı Cosmo ya benzetebiliyorsunuz..

4- 1.4 Turbo İnsignia lar 1.6 lara göre biraz daha az yakıyor, ama 30 kuruş değilde maksimum 40-45 kuruş yakar diye düşünüyorum.. 1.4 motorlar gerçekten bu konuda başarılı.. ama benzin pahalı olduğu için bu rakamlar sizi korkutmasın.. piyasadaki birçok bu segmentteki araçtan daha donanımlı ve güçlü bir araç çünkü İnsignia. bu kadar yakması da çok normal

5- Edition Elegance İnsignia larda artık çift egzoz çıkışı ve bagaj kapağındaki Turbo yazısı yok malesef, kaldırdılar. ama Cosmo larda her iki özellikte gelmekte

yeni aracınız şimdiden hayırlısı olsun.. KPSS sınavında başarılar umarım herşey gönlünüzce olur...

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

2- kaldırıyor, en azından piyasadaki atmosferik 1.6'lardan daha seri ve tüketimi daha düşük bence.

3- normal kullanıcıysanız 1.4 yeterli, ben kullandım hoşuma gitti., sahip olsam zevkle kullanırdım. arabanın hakkını veriyim sataşanlara ağzının payını veriyim derseniz 1.6 şart
          InsigniaTEAM

Yorum

ilginize çok teşekkür ediyorum, çok yardımcı oluyorsunuz gerçekten.

1.4 alıcam sanırım, yakıt performanstan daha önemli benim için zaten her yerde artık kamera var 80 i geçemiyorsun 1.4'ün de performansı fena değil anladığım kadarıyla.

1.4 alırken ekstradan hangi özellikleri almamı önerirsiniz, mesela afl taktırabiliyor muyum yoksa olmuyor mu?

kısaca şöyle sorayım: 1.4 insignia alacaksınız, yanında hangi donanımları önerirsiniz ve neden?

edit: afl oluyor yazılmış orayı kaçırmışım. 1.4'e taktıracağınız ekstra donanımları merak ediyorum ve sebeplerini

Yorum

1.4 alıyorsanız mutlaka yeni stil paketli almalısınız. bu pakette 18" jant, afl farlar ve bluetooth var. he daha da ekleme yapmak isterseniz sunroof paketi ve navi paketi var. bunlarda zevkinize kalmış. ama mutlaka yeni stil paketli almalısınız. Biz alırken bu paketin geleceğinden bahsetmemişlerdi. bu sebepten hala kızgınım bayiye. özellikle sormuştum çünkü.
              (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

yeni stil paketi alırım alırsam zaten ama orada kafama bir şey takıldı. 1.4 edition 58.500, 1.4 edition elegance olan 61..100tl. bunlarda ne gibi bir fark var yani yeni stil paketi alınca edition elegance'ye gerek kalmaz diyebilir miyiz?

Yorum

Elegance paketi almadan hiçbir paket alamazsınız...!
                  •Elegance Paketi: Park sensörü (ön ve arka), CD 400 – Radyo/CD/MP3/WMA Çalar, USB Bağlantısı, Grafik Bilgi Ekranı (GID) (CD 400 ile standart), Elektronik Park Freni, Elektrikli ve katlanır yan aynalar özelliklerini içermektedir.

Bütceniz az ise Elegance paketsiz alın; Grafik bilgi ekranı olmadığı içi kıyaslarsanız biraz çirkin duruyor.
                  Ama ileride Dokunmatik ekranlı navigasyon taktırır güzelleştirirsiniz.(ortalama 1.500 tl.)
                  Ya da hiç kıyaslamazsınız.

Yorum

yani 1.4 edition alırsam yeni stil paket alamaz mıyım? o zaman araba 65bin gibi bir fiyata mal oluyor ki sunroof da istiyorum aslında. bütçemi biraz aşar gibi duruyor.

ama sizin en çok görmek istediğiniz özellikleri bilmek istiyorum, araştırıp sonra pişman olmamak lazım.ya da 1-2 ay geç alıp bütçeyi çoğaltabilirim.

Yorum

Edition İnsignia modelleri arasında en baz donanıma sahip seçenek.. el freni manuel, aynalar elektrikli değil, yokuş kalkış asistanı ve ön park sensörü yok, 17'' jantlar vs gibi özelliklere sahip..

Edition Elegance de ise; bu özellikler ve tüm güvenlik özellikleri standart.. ve ayrıca araca opsiyon almak için Edition Elegance donanımlı bir İnsignia almanız gerekmekte

öncelikle hayırlısı olsun diyelim.. 1.4 Turbo alacaksanız;

ben olsam mutlaka Yeni Stil Paketi ni alırım gerek aracın görüntüsü için gerek bu paketle gelen donanımların keyfi ve zevki için..

*Yeni Stil Paketi içeriği : AFL+ , 18'' jantlar , Bluetooth..
                      *Sunroof Paketi içeriği : Elektrikli açılır sunroof , elektrikli yükseklik ve bel destekli yolcu koltuğu.. (bu koltuk zaten Edition Elegance lerde sürücü koltuğunun aynısı, ama bu Sunroof Paketi sayesinde, tamamen manuel olan yolcu koltuğu da tıpkı sürücü koltuğu gibi oluyor)
                      *Navi 600 Navigasyon Paketi içeriği : 7'' renkli ekran, 2 boyutlu Türkiye Haritası Navigasyon seçeneği (ayarlarda farklı birçok ülke de var) ve Turn-Push kumanda sistemi.. yani; vitesin arkasındaki ekranı kumanda etmek için konumlandırılmış tuş ve düğmeler.. ben orjinallikten yana olduğum için bu opsiyonu da alırdım..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Aslında Elegance Paket olmazsa olmaz gibi...
                        1-2 ay geç alıp bütçe ayırırsanız kesinlikle pişman olmazsınız.Hatta Elegance paketsiz araç zor bulunur.
                        Stil paket ise zevke kalmış, afl'yi beğenmeyen yok ama 18'' jantı beğenmemeye bilirsiniz.

Yorum

kafamdaki bir çok soruya cevap buldum çok teşekkür ediyorum tekrar.

istediğim araç 64.500e mal oluyor ki sunroof da istiyorum ama ozaman iyice artıyor fiyat, pazarlık payında istediğim noktaya gelebilirsem onu da alırım ama 1-2 ay sarkabilir gibi gözüküyor almam
                          navi ise bana gereksiz geliyor fiyatını düşününce, zaten ileride ekletme şansım var sanırım. yeni stil almak için bekliycem,2013 müdelini alırız olmadı

en çok ahşap kaplama olmadığına üzülüyorum

Yorum

bu arada yolda insignia görünce doğal olarak dikkatimi çekiyordu sanki bir gördüğüm diğerine benzemiyordu bir tuhaflık var diyordum demek o afl denmiş sanki kasa da daha bir şişkin duruyor bazılarında ben mi yanlış görüyorum?

bir de 100km'de şukadar yakıt vb şeyler herkesin yazdığı değişik tabi kullanıma da bağlı ama genel ortalama olarak km'de 1.4 140 hp ne kadar yakar.

Bursalılar bilir, beşevlerden mudanyaya ne kadara gider gelirim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: rıfat başer
                              bu arada yolda insignia görünce doğal olarak dikkatimi çekiyordu sanki bir gördüğüm diğerine benzemiyordu bir tuhaflık var diyordum demek o afl denmiş sanki kasa da daha bir şişkin duruyor bazılarında ben mi yanlış görüyorum?

bir de 100km'de şukadar yakıt vb şeyler herkesin yazdığı değişik tabi kullanıma da bağlı ama genel ortalama olarak km'de 1.4 140 hp ne kadar yakar.

Bursalılar bilir, beşevlerden mudanyaya ne kadara gider gelirim
                              Afl'den değil jant ebatından aracın duruşu daha kaslı gibi görünebilir.

Yorum

İşleniyor...
                              X