Duyuru

Collapse
No announcement yet.

karter koruma gerekli mi? zararlı mı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• karter koruma gerekli mi? zararlı mı?

arkadaşlar kısmetse pazartesi günü aracıma odakda karter koruma + cam filmi + lastiklere nitrojen basılacak
    yalnız karter koruma hakkında iyi ve kötü yanları nedir nitrojen fayda verir mi ?
    Bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
    2011 Beyaz ınsıgnıa 1.6 180 bg cosmo + Flexride şase

Ynt: karter koruma gerekli mi? zararlı mı?

iyi yanları, aracın alt tarafını vurmalara karşı koruması, ama kötü bir tarafı var ankarada bunu konuşmuştuk, yeni araçlarda sert bir kazada (Allah korusun tabi) motoru araç salıyor aracın altından çıkıp gidiyor, ama karter koruma oldumu bunu bir nebze önlüyor, motoru salması iyi çünkü kaza anında sıkışıp patlama riski olabilir...

Yorum

ömercim bende bu bilgiden dolayı biraz kararsız kaldım...

Yorum

4 ay önce kar yağışlı bir gecede seydişehirden antalyaya doğru giderken virazjı dönerken yolun ortasında bulunan taşı fark ettim ama manevra yapmak çok riskliydi araçta ailemle birlikteydim.mecburen taşın üstünden geçmek zorunda kaldım taş aracın karterine öyle bir vurduki araç hafiften yukarı kalktı.o durumda karter korumam olmasaydı muhtemelen motoru elime almıştım ve o dağın başında ailemle rezil olmuştum.
        yinede faydalımı değilmi karar sizin
        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Nitro bende daha yeni bastirdim tek farkettiğimde sanki araç daha yumuşadı belkide lastik basinclarindandir bilemiyorum .ama eskiside 32 idi...şimdide 32...
          2015 2.0 sorento

Yorum

bende diğer aracıma bastırmıştım ama pek bişi farkedemedim acaba ınsıgnıada nasıl olur diyordum bakalım

Yorum

nitrojeni ekonomi icin basiyorsaniz hic basmayin lastik ömrünü uzatiyor mu vs bilgim yok ama ekonomi yapiyorsa da nitrojene verdiginiz para edeceginiz ekonomi zaten
              Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

karter korumayı ben serviste soruğumda şöyle bir cevap almıştım:
                karter koruma eğer güvenliği etkileyen bir durum yaratıyorsa takmamıza izin vermiyorlar. cruze'lara takamıyoruz mesela demişti.
                (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

Karter koruma kırk yılın başında devreye giren bir parça Allah korusun bir tümsek yada bir taş üzerinde geçtiğinizde evet iyi ki taktırmışım diyeceğiniz türden bir parça gelelim motorun kendini bırakmasına Yine Allah korusun ile başlayalım motorun kendini bırakmasından kasıt aracın altın çıkıp gidecek şekilde değil motor sadece motorun şaseye bağlantıda bulunan motor kulaklarının belli bir güç karşısında kırılması ile akordiyon moda geçmesi düşünülüyor zaten o tür bir kazada karter korumanın mukavemeti fazla olmaz motorun düşüp araç altından çıkması için aracın en 1 mt havalanması ve o anda motoru bırakması zor bir iş siz bence taktırın

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Insignia'nın fabrikasyon hem karter korumalı hem korumasız modelleri çıkıyorsa, ayrıyetten taktırmanında bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum. en azından kafanızın rahat olması için orjinal parçalar kullanabilirsiniz.
                    zaten motoru bıraktıracak şiddette bir kazaya karışan kişinin karter korumanın düşüp düşmediğini düşünmesi en son şey olacaktır
                    InsigniaTEAM

Yorum

Ben de Karter Muhafazyı, Hem Koruma Sağlaması Hem de Şaseyi Alttan Birbirine Bağlayıp Konstrüktif Açıdan Daha Mukavemetli Bir Yapı Oluştursun ve Virajlarda Esnemeleri Engellesin Diye Taktırmıştım. Yeri Gelmişken Sorayım Ben de; Bizim Araçlar İçin Modifiye Yapmaya Gerek Kalmadan Montaj Yapılan Kule Gergisi Var mı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
                        Ben de Karter Muhafazyı, Hem Koruma Sağlaması Hem de Şaseyi Alttan Birbirine Bağlayıp Konstrüktif Açıdan Daha Mukavemetli Bir Yapı Oluştursun ve Virajlarda Esnemeleri Engellesin Diye Taktırmıştım. Yeri Gelmişken Sorayım Ben de; Bizim Araçlar İçin Modifiye Yapmaya Gerek Kalmadan Montaj Yapılan Kule Gergisi Var mı?
                        kule gergisini ben de çok seviyorum çok şekil birşey ayrıca da

Yorum

Aracın Üzerindeki Orjinal Parçaların Yerini Değiştirmeye Gerek Kalmadan Montaj Yapılıyormu Bilmiyorum. Ani Virajlarda ve Virajlı Frenlemelerde Yük Dağılımına Etkisi Vardır Herhalde ve Esnemeleri Minimum a İndirir. Şekil Olması 2. Planda.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
                            Aracın Üzerindeki Orjinal Parçaların Yerini Değiştirmeye Gerek Kalmadan Montaj Yapılıyormu Bilmiyorum. Ani Virajlarda ve Virajlı Frenlemelerde Yük Dağılımına Etkisi Vardır Herhalde ve Esnemeleri Minimum a İndirir. Şekil Olması 2. Planda.
                            Abi araçta yay kullanılıyorsa kule gergiside kullanmak gerekiyor. Bende çok araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım.Custom olarak yaptırmak gerekiyor.Hem ön tarafa,hem arka tarafa. Bir dezavantajı da var o da yine kaza anında varsayalım sağdan vurduk,solda hasar görüyor.Daha önce başıma geldi ordan biliyorum..

Yorum

Himm. Teşekkürler.

Yorum

İşleniyor...
                              X