Duyuru

Collapse
No announcement yet.

13.000 km de baskı balata biter mi ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 13.000 km de baskı balata biter mi ?

Orjinal yazı sahibi: cagri
    1.vitese geçmemesinin özel bir sebebi de var. araç hareket halindeyse çok yavaşlamadığın ve çok zorlamadığın sürece 1'e geçmez. yani 2.vitesin yeterli olduğu durumlarda 1.vitese takmayı engelliyor. ama dururken böyle birşey olmadan vitese geçmesi lazım
    araç hareket halinde belli bir hızın üstündeyse geçmiyor 1.vitese ancak dururkenki halinde oluyor bu.sabahları araç soğuk olduğu için 1.vitese tık tık diye geçiyor yani seri geçmiyor.İnsanı rahatsız eden bir şekilde geçiyor takılarak.Ancak bazen araç durur halde kontağı çalıştırdık diyelim vites 1 e takcaz bu sefer hiç geçmiyor.Bunu aracı aldığımız ilk gün yaptı ve bu bizi çok rahatsız etti.Bizde dedik herhalde elektronik bir sistem var o engelliyor ondan kaynaklanıyor diye yani aracın bir özelliği zannettik ama yinede servise götürdük bu sefer ne yaptıysak orda takılma yapmadı.bu şekilde kaldı işte.Şimdi de bu durumun baskı balatadan kaynaklandığını düşünüyorum..Şöyle diyim bizim debriyaj o kadar sert ki başka bir aracın test sürüşüne gittim zor kullandım açıkçası bu kadar yumuşak debriyaja alışık olmadığım için.

Yorum

Benim de de debriyaj merkezi ve baskı balata ayrı ayrı ayrı zamanlarda arizalanip garantiden değişti. Şimdi de de debriyaj merkezinden geldigini düşündüğüm debriyaja basınca gelen çekince kesilen cik cik kuş sesi benzeri bir ses geliyor. Değişeli 1 yıl oldu aracın garantisi bitti ama yeni takılan de debriyaj merkezinin garantisi devam ediyor mudur acaba?
      Bir de sessiz bir ortamda aracı dinlermisiniz? Bu ses sizde de var mı?
      Bu arada benim debriyaja cok sert gercekten.
      Saygılar.
      Aslen galatasaraylıyım.
      Siyah 2009 Opel insignia 1.6 turbo cosmo DVD 800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lk1973
        Benim de de debriyaj merkezi ve baskı balata ayrı ayrı ayrı zamanlarda arizalanip garantiden değişti. Şimdi de de debriyaj merkezinden geldigini düşündüğüm debriyaja basınca gelen çekince kesilen cik cik kuş sesi benzeri bir ses geliyor. Değişeli 1 yıl oldu aracın garantisi bitti ama yeni takılan de debriyaj merkezinin garantisi devam ediyor mudur acaba?
        Bir de sessiz bir ortamda aracı dinlermisiniz? Bu ses sizde de var mı?
        Bu arada benim debriyaja cok sert gercekten.
        Saygılar.
        dediğinizde yola çıkarak bazı insignialarda bu durum kronik bir sorun olabilir diyebiliriz o zaman.Garanti konusunu reis otoya sorarsanız daha sağlıklı olacaktır.Tam emin olmamakla birlikte parça garantisi 2 yıl olarak biliyorum ben.Ses konusuna gelirsek dediğiniz sesin bizim araçta olup olmadığını sessiz bir ortamda kontrol etmem lazım.Bunu söylediğiniz iyi oldu aslında.Debriyaj sertliğinde ise baskı balatanın yeni değiştiğini söylemişsiniz o nedenle sert olmaması lazım.Ancak çok kısa zamanda bile kullanış tarzına göre baskı balatanın biteceğini söylüyor herkes.Yinede bir servise baktırmakta fayda var.Benim düşüncem bazı insigniaların vites sistemleri olsun baskı balata vs olsun sorunlu olduğu kanısındayım..Bende garantiden gelcek onayı bekliyorum.Onay geldiğinde baskı balata değiştiğinde debriyaj sertliği olsun gücün yola aktarılması olsun buna benzer araçta meydana gelecek değişiklikleride çok merak ediyorum açıkçası.Bu nedenle kesin bir sonucu baskı balatanın değiştirilmesinden sonra çıkaracağım.

Yorum

Garantiden onay çıktı ve parçayıda temin etmişer.Salı günü basklı balata ve daha artık ne değişmesi gerekiyorsa değişecek.Sonrasında ise araçta meydana gelecek değişiklikleri çok merak ediyorum.Bakalım ne olacak

Yorum

Bizim Meriva'nın da debriyajı biraz sertleşti. Ve hafiften ses yapmaya başladı Göstereceğiz bakalım sonuç ne olacak. Ama Meriva kullanıcısı iki arkadaşımızın garantiden baskı balatası değişti. Ve sonrasında debriyajın ilk defa bu kadar yumuşak olduğunu belirttiler.

Yorum

geçmiş olsun garantiden onay çıkması güzel olmuş
              InsigniaTEAM

Yorum

ooo süper olmuş garantiden değişmesi
                Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Diger aracim 2006 focus ta gecen ay degistirdim ilk baski balatayi 130000 km deydi seneyle alakali oldugunu dusunmuyorum. Bakalim 1.4 nekadar gidecek sonucta 1.4 ve 1600 kg arac
                  2010 VW Jetta 1.4 TSI DSG Comfortline.
                  2012 Insignia 1.4T Teknik Gri +18" Jant + Sunroof+Navimaster Multimedia (Satıldı)

Yorum

dediğiniz gibi garantiden onay çıkması iyi oldu.eğer onay çıkmasaydı babam kılışları çekecekti opele karşı hiho ihihi çünkü ilk günde debriyajın sert olduğunu ve viteste takılmalara olduğunu söylüyordu.

Yorum

Dün itibariyle baskı balata değişti.İlk gözlemlerimi anlatim.Debriyaj eskiye oranla inanılmaz derecede yumuşadı.Aracın performansı arttı yola daha iyi tutunuyor gidişi vs çok değişti.Viteste olan takılmalar artık olmuyor vites geçişleri çok temiz ve seri bir şekilde gerçekleşiyor.Vites atmak kolaylaştı.Şu anlık ilk gözlemlerin bunlar.Parçalar değiştikten sonra dünya varmış dedim resmen.

Yorum

13000-65000 de baskı balata pek alışık olmadığım bi durum umarım kronik değildir bu kadar insan hatalımı kullanıyor bu araçları
                        forumlardan takip ettiğim kadarıyla kronik olan sorunlar
                        1)baskı balata
                        2)göğüs kısmından gelen tıkırtılar
                        3)disk çizilmesi
                        4)110-130 km arası direksiyonda titreme

uzun süredir aracı kullanan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim

Yorum

1)baskı balata
                          Kullanıcıyla orantılı benim aracım 65-67 binde değişmedim

Çoğunda maalesef var sert plastik malzemeden dolayı

3)disk çizilmesi
                          Sadece arka disklerde var buda garanti kapsamında değişiyor

Kronik sorun değil

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                            1)baskı balata
                            Kullanıcıyla orantılı benim aracım 65-67 binde değişmedim

Çoğunda maalesef var sert plastik malzemeden dolayı

3)disk çizilmesi
                            Sadece arka disklerde var buda garanti kapsamında değişiyor

Kronik sorun değil

Fatih abi aracını hiç zorlamadığından debriajı bu kadar uzun dayanmış

Yorum

forumdan edindiğim bilgiye göre aracı teslim alırken satan arkadaşa sordum arka balatalar gm marka yerine trw marka takılıyomuş diye özelllikle baktım ön balatalar gm yazıyodu ama arkalarda marka göremedim olurmu abi öle şey dedi ilerleyen zmanlarda görücez inşallah papaz olmayız satan arkadaşla
                              bende 70000 de araç sattım bunu verirken ne baskı balatayla ne de disklerle sorunum oldu her servise girmemde de sordum abi balatalar daha yarı dediler tabiki balata bitirme ve baskı balata indirme kullanıcıya göre değişir ama burda sadece bi kişi değil bi kaç arkadaş baskı balatadan şikayetçi olmuş
                              o yüzden tedirginim 110-130 km arasındaki titreme gene burdan öğrendiğim kadarıyla salıncak burçlarındaki bi parçadanmış ama ilk seride varmış sanırım bu sorun

Yorum

Aracim 41000 kmde ve bu bahsettiginiz sorunlarin herhangibi birini aracimda gormedim
                                Ne tikirdama
                                Ne baski-balatada
                                Ne titreme
                                Nede disk cizilmesi cok sukur sorun yok baski balata genellikle kullanici ile ilgilidir kanimca...
                                Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

İşleniyor...
                                X