Duyuru

Collapse
No announcement yet.

13.000 km de baskı balata biter mi ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 13.000 km de baskı balata biter mi ?

bugün yerine tam oturmamış döşemeleri yaptırmaya gittim servise.Gitmişken bana aşırı sert gelen debriyajıda bir gösterim dedim.Ustayla beraber test sürüşü yaptık ve debriyajın anormal derecede sert olduğunu baskı balatanın bittiğini söyledi.Daha sonra garantiden karşılanması için gerekli işlemler yapıldı ancak onay gelir mi gelmez mi bilemiyorum.. Araç 2010 model 13.000 km de.usta yarım debriyajdan kaynaklanabileceğini söyledi ancak baskı balata 2 yılda yıpranacak kadar dayanıksız bir parça mı? öyle aşırı debriyaj yarım debriyaj yapmışlığımızda yok herşeyi ayarında yapıyoruz.O nedenle ilginç geldi bize bu durum.Eğer garantiden karşılanmazsa 1.300 küsür (baskı+balata+işçilik dahil) gibi bir maliyet çıkardılar.İnşallah garanti kapsamına girerde bundan kurtarırız.

Ynt: 13.000 km de baskı balata biter mi ?

Debriyaj olayı kullanımla alakalıdır 10 km de de debriyaj gidebilir 150000 km de de gidebilir 1 günlük araçta debriyaj yandığını duydum ben 60000 deyim debriyajımda sorun yok inşallah garantiden çözerler ustanın söylediği gibi yarım debriya en büyük sebebidir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Debriyaj olayı kullanımla alakalıdır 10 km de de debriyaj gidebilir 150000 km de de gidebilir 1 günlük araçta debriyaj yandığını duydum ben 60000 deyim debriyajımda sorun yok inşallah garantiden çözerler ustanın söylediği gibi yarım debriya en büyük sebebidir.
      Fatih abi senin araban okunmuş

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

bende 81 bindeyim şuana kadar sorunum çıkmadı çok şükür
        Yeni i30 style 1.6 crdi beyaz

Yorum

benimki de aşırı sert ya, bizim kasalı anadoldan iniyorum, bir rahatlık hissetmiyorum valla bizim arabada debriyaj konusunda 407'den iniyorum, anadola binmiş gibi hissediyorum bizimkinin debriyajını

Yorum

Bazen yan sanayinin bazi serilerinde problem olabiliyor.
            Ben de 2010 Aralik da aldim
            Yarin 50.000 devirecegim problem yok cok sukur.

Yorum

bence aracın üretiminde bir sorun var bizim araç için geçerli bu.Çünkü çok iyi hatırlıyorum aracı aldığımız ilk gün 1.vitese geçişte takılma yapmıştı.Daha sonra bunu sık sık tekrarladı .Debriyajı bırakıp tekrar tam basıyorduk birkaç defa deniyorduk vites atmayı o zaman geçiyordu.Bu sorun için servise gitmiştik bikaç hafta sonra orda baktılar vites attılar test ettiler ama hiçbir takılma yapmadı sanki araç bize inat yapıyormuş gibi.O nedenle büyük bir ihtimalle üretimden kaynaklanan bir sorun var.Ayrıca o zamanda debriyaj çok sertti.Ehliyetim olmadığı için 5 ay kullanamamıştım aracı o nedenle ilk babam kullanmıştı o da ilk gün bile sert olduğunu söyledi.Geçenlerde başka bir insigniaya bindim 0 onun debriyajına bastım ve kaymak gibiydi resmen ondan sonra bizim debriyajda bir sıkıntı olduğunu anladım.dediğim gibi üretimden kaynaklanan bir sorun var o nedenle garantiden karşılanması lazım.

Yorum

Debriyajın sert ve yumuşak olması sorun var demek manasında değildir mesala benim araçta diğer insignialara göre sert bir debriyajı var ama sorunda yok

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

insigniaların debriyajı diğer modellere göre sert evet,yokuşlarda zorlayınca kronik erken bitiyor debriyajlar dandik biraz,ona göre zorlamadan bilincli kullanılırsa uzun süre gider ama
                  Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Debriyajın sert ve yumuşak olması sorun var demek manasında değildir mesala benim araçta diğer insignialara göre sert bir debriyajı var ama sorunda yok
                    sadece debriyaj değil vitesde de takılmalar oluyor sık sık.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sensation
                      insigniaların debriyajı diğer modellere göre sert evet,yokuşlarda zorlayınca kronik erken bitiyor debriyajlar dandik biraz,ona göre zorlamadan bilincli kullanılırsa uzun süre gider ama
                      evet diğer modellere göre sert ancak bizimkisi aşırı sert normal değil.showromdaki 0 insigniaya baktım dağlar kadar fark var.2 usta baktı onlarda çok olduğunu söyledi.zaten vites geçişlerinde de takılmalar oluyor ara ara.demekki baskı balatadan kaynaklanıyormuş ama aracı aldığımız ilk gün takılma olmuştu sonrasında da tekrarladı.O nedenle üretimden kaynaklanan bir sorun var.Bu durumu servisteki yetkililerede belirttik garantiden karşılanması için.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: berkay55
                        soğukken 1. ve 2. vitese geçmekte sorun yaşanıyor zaten kardeşim, yani bu sitede çoğu kişinin başına gelen bir olay, serviste bu problemin ortaya çıkmamış olmasının sebebi motorun orada sıcak olmasından kaynaklıdır bunu çok dert etme, güzel birşey değil, ama bu konuda sabır gerekiyor, senin usta galiba pek bişey bilmiyor gibi, debriyaj sert diye bitti diyor olabilir, belki de debriyajında bir sorun yok, bu konuda fevri davranma

Yorum

1.vitese geçmemesinin özel bir sebebi de var. araç hareket halindeyse çok yavaşlamadığın ve çok zorlamadığın sürece 1'e geçmez. yani 2.vitesin yeterli olduğu durumlarda 1.vitese takmayı engelliyor. ama dururken böyle birşey olmadan vitese geçmesi lazım
                          InsigniaTEAM

Yorum

Debriyajda bir sorun çıkmadı su ana kadar şükür , fakat 3. vitese fena uyuz oluyorum

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                              Orjinal yazı sahibi: berkay55
                              soğukken 1. ve 2. vitese geçmekte sorun yaşanıyor zaten kardeşim, yani bu sitede çoğu kişinin başına gelen bir olay, serviste bu problemin ortaya çıkmamış olmasının sebebi motorun orada sıcak olmasından kaynaklıdır bunu çok dert etme, güzel birşey değil, ama bu konuda sabır gerekiyor, senin usta galiba pek bişey bilmiyor gibi, debriyaj sert diye bitti diyor olabilir, belki de debriyajında bir sorun yok, bu konuda fevri davranma
                              o konuda haklısın ömer abi araç soğukken zor oluyor dediğin gibi ama debriyaj aşırı sert az buz değil yani.ayrıca test sürüşü yaptığında birkaç nokta daha dikkatini çekti tüm bunlardan yola çıkarak baskı balata bitmiş dedi

Yorum

İşleniyor...
                              X