Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Geri viteste yan aynalar.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Geri viteste yan aynalar.

Arkadaşlar merhaba,

Benim aynalar geri vitese takıldığında açısını değişiriyor ancak eski yerine dönmüyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Daha önce bu sorunu yaşayanları okumuştum. Ancak problemin her araçta var olmadığı kesin. Bu konuda bir güncelleme yapılıyormu?

DH forumda Staroftheskies isimli kullanıcının yazdığını aktarmak isterim;
    merhaba
    15000 bakımını yaptırdım
    yeni bir yazılım yüklendi
    geri viteste aynaların otomatik eğilmesinde sol ayna artık eğilmiyor, sadece sağ ayna eğiliyor ki opeli tebrik ediyorum. süper bir güncelleme olmuş.

Böyle bir durumdan haberdar olan varmı?
    Beyaz Insignia 1.6T Cosmo

Ynt: Geri viteste yan aynalar.

cok tesekkürler bu haber beni cok sevindirdi. yarın 15k km bakıma gircem hangi serviste yaptırdınız acaba

Yorum

Eğer aynalar yatıkken ön koltukları hafızaya aldıysanız, her geri vitesten sonra yatık kalıyor. Aynalar dikken ön koltuğunuzu hafızaya almayı (M1) deneyin düzelmesi gerekir. Ayrıca kapılar kilitliyken hafızaya alırsanız, yola çıktıktan yaklaşık 1 dakika sonra kapılar otomatik kilitleniyor.

Ben de 15.000 bakım sırasında sadece sağ dikiz aynasının yatmasıyla ilgili güncelleme olup olmadığını sormuştum. Ankara OPİS'te "biz internet üzerinden on-line Almanya'ya bağlandığımızda ne güncelleme varsa yapıyoruz, bugüne kadar böyle bir bilgi gelmedi." demişlerdi.

2009 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + 19''Dunlop + FlexRide + Cd500 Navi + Sunroof + Isıtmalı Deri Döşeme / Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ted79
        Kapılar kilitliyken hafızaya alırsanız, yola çıktıktan yaklaşık 1 dakika sonra kapılar otomatik kilitleniyor.
        Bunu denemek lazım. Normalde bu fonksiyonu deaktif etmişlerdi.
        [center]
        2009 Insıgnıa 1.6 T Cosmo + Flexride + Sunroof + DVD800 + Ergonomik Spor Deri Koltuk [center]

Yorum

Mert bey
          Orjinal yazı sahibi: mertk
          cok tesekkürler bu haber beni cok sevindirdi. yarın 15k km bakıma gircem hangi serviste yaptırdınız acaba
          sorusunun cevabı DH forumdaki staroftheskies isimli kullanıcıda.

Hakan bey,
          Forumları sürekli takip ediyorum söylediklerinizi denedim. Kilit olayınıda denedim. Bende çalışmıyor. Tekrar deneyeceğim gerçi. Farklı software sürümlerimi yüklü acaba...
          Beyaz Insignia 1.6T Cosmo

Yorum

Bir de söylemeyi unuttum, Config tuşuna basınca gelen menüdeki konfor ayarlarından yan dikiz aynalar ile ilgili bölümü aktif yapmayı unutmayın. Yazılım sürümleri konusunda birşey diyemeyeceğim, bizim görebileceğimiz bir (About-Hakkında vb.) bilgi penceresi zannederim yok.

2009 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + 19''Dunlop + FlexRide + Cd500 Navi + Sunroof + Isıtmalı Deri Döşeme / Teknik Gri

Yorum

Ben arabaya her binmemde aynalara bakıyorum yatıksa, hafıza çağırma tuşuna basarak (1) normal pozisyonuna gelmelerini sağlıyorum.
              2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Evet aynı sorun bendede olmuştu. Her iki ayna, aynı anda çalışıyordu. Şu bilgisiz ve meraksız işinden bi haber servis elemanlarını tutan işverenleri önce işten atmak gerekir) Güvenlik açısından sadece sağ ayna yatacak şekilde yeniden yapılandırılmış yeni bir yazılım yüklendi, geri viteste aynaların otomatik eğilmesinde sol ayna artık eğilmiyor, sadece sağ ayna eğiliyor, çünkü arkada bir insan vs vs olduğunda her iki aynada yatınca tamamen kör nokta oluşuyor.opelin mühendislerini tebrik ediyorum. Bu arada bilgisayarımdan online yükleme sayfasına girdim..Oldukça kapsamlı.. Tabi arkadaşlara tavsiye etmem. Araca bağlantı soketi olmadığından zaten bir şey yapamazsınız. Ben sadece menüler arasında gezinip incelemek için baktım.. Sanıyorum Insignia nın üzerindede atom bir bilgisayar kadar belllek var heralde:P tmr

Yorum

Ayrıca kapılar kilitliyken hafızaya alırsanız, yola çıktıktan yaklaşık 1 dakika sonra kapılar otomatik kilitleniyor.
                  gerçekten mi? bu herkesin istediği birşeydi ihihi
                  Config'e uzun basınca ayrı bir ekran açılıyor olması lazım, test ekranı gibi, orada sürüm yazabilir belki.
                  InsigniaTEAM

Yorum

aa kafam karıstı simdi benim aynam R takınca asağıya inebilcekmi biri bana sölesin yaw

Yorum

Eğer aynalar yatıkken ön koltukları hafızaya aldıysanız, her geri vitesten sonra yatık kalıyor. Aynalar dikken ön koltuğunuzu hafızaya almayı (M1) deneyin düzelmesi gerekir. Ayrıca kapılar kilitliyken hafızaya alırsanız, yola çıktıktan yaklaşık 1 dakika sonra kapılar otomatik kilitleniyor.
                      (Kapı kilitlenmesi için söylüyorum)Siz kendinizde denediniz mi? Ben denedim olmadı. Aracım cosmo.
                      1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

Ayna ayarlarının geri dönmesinde ben de sorun yaşıyorum. Sol aynada sorun yok ancak sağ ayna tam olarak eski konumuna dönmüyor. Biraz dönüp kalıyor ortada. Sonrasında mecburen manuel ayarlama yapmak gerekiyor. Malesef servis böyle bir ayarın olduğundan bile bihaber olduğu için biraz bişeyler yapıp abuk bi kaç açıklama ile geçiştirdiler. ben de şimdi bu özelliği kapattım
                        Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Bu geri viteste tek aynanın hareket emesi bende olmuyor bende ikisi birden hareket ediyor ve yine ikisi birden orjinal konumlarına geri geliyor .

Bahsedilen sorunlar bende yok

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                            Bu geri viteste tek aynanın hareket emesi bende olmuyor bende ikisi birden hareket ediyor ve yine ikisi birden orjinal konumlarına geri geliyor .

Bahsedilen sorunlar bende yok
                            bende de aynısı oluyor..
                            bu arada 2 aynanın da aşağıya eğilmesinden bir şikayetim yok benim..
                            kör nokta konusuna gelince zaten her bi tarafında park sensörü var aracın ve park halinde hele ki ben aracı fabrika otoparkına park ederken orkestra gibi biip leşip duruyorlar

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tolga (mephisto68)
                              (Kapı kilitlenmesi için söylüyorum)Siz kendinizde denediniz mi? Ben denedim olmadı. Aracım cosmo.
                              Evet ben denedim çalışıyor, yalnız sistem şu sırada işliyor. Aracınızın kapılarını uzaktan kumanda ile açtıktan sonra, uzaktan kumandaya bir kez daha açma butonuna basıyorsunuz, kapınızı açıp koltuğunuza oturduktan sonra koltuğunuzun yanındaki 1.hafıza tuşuna basıp koltuğun sürme konumuna gelmesini bekliyorsunuz. bu aşamadan sonra yaklaşık 1 dakika sonra kapılarınız kendiliğinden kitleniyor.

Yorum

İşleniyor...
                              X