bu konu daha önce açıldımı bilmiyorum ancak oldukça canımı sıkan ve çözümü zor bi durumla karşı karşıyayım, aracım 1.6t 2010 model ve suan 37000 kmlerde, yaklaşık 20000 kmye kadar orjınal jant ve lastikleriyle kullandım, ardından replica 18" opc jant taktım ondada bi sorun yoktu, kış başlarında başka bi jant yine 18" bmw jantı kullanmaya başladım, frenlemelerde titreme hisstmeye başladım, 100 km/h ve üzeri biraz sert frenlemelerde bariz direksiyon titriyordu, servis bu titremeden dolayı fren diskini değiştirdi, ardından salıncak burçlarıda değişti, sorun çözülmüş gibiydi, fakat daha 3000 km sonra aynı sorunu tekrar yaşadım, tekrar serviste fren diski değişti, yine sorun çözüldü gibi oldu ama yine aynı belli bi süre sonra yine titreme başladı, bu sefer fren diskine üzerinde torna yaptırdım ve poryayıda temizlettim, yine aynı durum 2000-3000 km sonra yine aynı titreme devam etti, son olarak 18" olan jantlarımı 19" janta çevirdim, kullandığım jant yine bmw replica, lastikleride yeniledim kumho ku 39 aldım, güzelce balansınıda yaptırdım, sonuç yine hüsran, titreme dahada arttı, ayrıca şimdi 80-100 km/h gaza yüklendiğimde bile titreme artiyor, sürüşten keyif alamaz hale geldim, bugun aracı servise Odağa bıraktım, mastertech ile yol testi yaptık, titremeyi hemen farketti, ancak şuan bide balans problemi var, ince balans yaptırmadım servise girceğim için balans tekrar bozulcak diye,mastertech balan bozuk olduğundan frenlemede titreme olabilceğini söyledi; sorun çözümü için öncelikle orjınal jant ve lastik takılıp tekrar yol testi yapılcak, sorun devam ederse porya ve bilyası değişcek sanırım, şimdi benim merak ettiklerim;
bu sorunla karşılasan oldumu hiç? olduysa nasıl çözdü?
balans problemi olan bi araçta frenlemede de direksiyon titreme yaparmı?
porya yamuk olabilirmi? yada porya bilyasında bi sorun olabilirmi?
jantın göbeğine takılan bilezikten titreme yaparmı?
sorun başka ne olabilir?
üşenmeden okuyan ve cevap yazan arkadaşlar şimdiden teşekkürler.......
bu sorunla karşılasan oldumu hiç? olduysa nasıl çözdü?
balans problemi olan bi araçta frenlemede de direksiyon titreme yaparmı?
porya yamuk olabilirmi? yada porya bilyasında bi sorun olabilirmi?
jantın göbeğine takılan bilezikten titreme yaparmı?
sorun başka ne olabilir?
üşenmeden okuyan ve cevap yazan arkadaşlar şimdiden teşekkürler.......
Yorum