Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Amortisör kullanım ömrü nedir?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Amortisör kullanım ömrü nedir?

arabanın arka amortisörler çok ses yaptığı için geçen sene mart ayında Çorum yetkili serviste arka amortisörleri yenilemiştik. hatta Opel'in yaptığı bir indirim vardı uygun bir fiyata kapatmıştik bu yüzden yenilediğimiz unutmuyorum
    birkaç hafta önce arabanın tümsekli yollarda arkasını savurduğunu hissettim ve amortisörler yine lok lok ses yapmaya başlamıştı. birkaç gün takip ettim arka kısım ciddi ciddi yolda geziniyor.
    bugün sanayide bir servise gitmişken (artık Çorum yetkili servise hiçbirşey yaptırmıyorum) rot mu yoksa amortisör mü diye araştırırken arka 2 amortisörün de yağ sızdırdığını farkettik. patlak olup olmadığı konusunda da kesin birşey yok.
    usta diyorki benim taktığım yan sanayi amortisörler bile 3 yıl gidiyor, bunları değiştirdiğine eminmisin
    Opel amortisöre 1 ay garanti veriyormuş bu konuda yasal yoldan bir değişim imkanımız yok sanırım.
    sıfır ve orjinal amortisörle 1 yıl içinde (yaklaşık 15-20bin km yol yapıldı) böyle bir sıkıntı yaşanması mümkün mü? yoksa servisin oyununa mı geldik?
    InsigniaTEAM

Ynt: Amortisör kullanım ömrü nedir?

Yasal olarak 2 yıl ya da belirli bir km. garanti vermek zorunda... 1 ay diyemez... Fatura duruyorsa istediğin gibi değiştirirsin...
    İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

9-11.9 Emniyet kemeri ve bağlantıları
      YIL veya KM.
      2 YIL veya KULLANILACAĞI ARAÇ GURUBU İÇİN BELİRLENEN KM.
      9-11.10 Güvenlik camları
      YIL veya KM.
      9-11.11 Egzoz susturucu ve boruları
      YIL veya KM.
      9-11.12 Şarj dinamosu (Oto alternatörü)
      YIL veya KM.
      9-11.13 Marş motoru
      YIL veya KM.
      9-11.14 Jant
      YIL veya KM.
      9-11.15 Katalitik konvertör
      YIL veya KM.
      9-11.16 Rot, rotil
      YIL veya KM.
      9-11.17 Amortisör
      YIL veya KM.
      9-11.18 Otomobil komple kornaları
      YIL veya KM.
      9-11.19 Rulmanlar hariç debriyaj baskı disk ve setleri
      YIL veya KM.
      9-11.20 Motor gücünü arttırıcı cihazlar
      İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Garanti yönetmeliğinden alınmıştır Çağrı kardeşim. Bin tepelerine

Yorum

çağrı bildiğim kadarı ile ortama ömür 4 5 yıl kadar oluyor ama amortisör ün yağ akıtmasının tek sebebi kendinden olmaz eğer helezon yay eskimiş ve sertleşmişse araç park halinde statik iken ağırlık yükü yaya değil amortisöre biner buda içindeki sıvıyı boşaltır zamanla bence helezonları da kontrol ettirtmekte yarar var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
            Garanti yönetmeliğinden alınmıştır Çağrı kardeşim. Bin tepelerine
            bunu öğrendiğim iyi oldu abi çok teşekkürler

Orjinal yazı sahibi: Onat89
            çağrı bildiğim kadarı ile ortama ömür 4 5 yıl kadar oluyor ama amortisör ün yağ akıtmasının tek sebebi kendinden olmaz eğer helezon yay eskimiş ve sertleşmişse araç park halinde statik iken ağırlık yükü yaya değil amortisöre biner buda içindeki sıvıyı boşaltır zamanla bence helezonları da kontrol ettirtmekte yarar var
            ona da bir bakıtalım o zaman saol bilgi için. yayda bari sorun olmasın inşallah, masrafı bitmiyor bunun ya ihihi
            InsigniaTEAM

Yorum

amortisörler biraz servisin ellerine kalmış bir konu. bazen kullanım hatası diyebiliyorlar. çünkü amortisörler yaşa bağlı olarak eskiyebildikleri gibi aynı zamanda çukara düşme kaldırıma çarpma vs gibi nedenlerden dolayı da bozulabiliyor. sizin durumda iki amortisörün aynı anda yağ sızdırması ise benim fikrim çukura düşme vs gibi bir durumdan ötürü olamaz. bu nedenle servise garantiden değişim isteyin.
              geçtiğimiz ay c180 aracımızın 3 yaşını doldurmasına rağmen (uzatılmış garanti kapsamındaydı fakat uzatılmış garanti amortisörleri ve benzeri parçaları kapsamıyor diye biliyorum) serviste ön iki amortisörü garanti kapsamında değişti.

Yorum

İşleniyor...
              X