Işıklarda durmustum. yeşil yandı geçerken 1. vitese taktım ama zor geçti. sonra o gün bu gündür bütün viteslere zor geçiyor. bazen rahatlıyor vitesler ama bugün hiç olmadığı kadar zor geçiyor hatta geçmiyor bazen hız düşürüp vitesi küçültüyorum. geri vitestede aynı. sorun ne olabilir. garantiside yok aracın. servise götürsem ne kadara mal olur.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Vitese bukadar zor geçen başka araç varmı :S
Collapse
X
-
Ynt: Vitese bukadar zor geçen başka araç varmı :S
Bu sorun arasira karsilasilan bir sorun . Servisler bunu ya ayarla ama ne aari oldugnu bilmiyorum ya da sanziman yagi kontrolu ile hallediyorar....ben sizin yerinizde olsam sorunu cozemezsem Opis serviinden master usta Metin ustayi bir ararim... Eger sorunu servis cozemiyorsa direkt Metin usta ile gorusturyn...hatta isminizi Dr utku bey verdi derseniz hem de gereken yardimi yapacaktir....
Opisin tel 0321 3421020
Yorum
-
Daha önceki aracım kia idi bazen vites hiç geçmezdi bir keresinde beni çok zor bir duruma sokmuştu sanki baskı balata tamamen bitmiş gibi oluyordu. Kenara çekip 1-2 dakika beklediğimde hiç birşey olmamış gibi devam ediyordu. Üstüne servis baktığında hiçbirşeyi yok diyor ve beni iyice uyuz ediyordu. Sonra öğrendim ki kronik bir sorurmuş . Ama bizim araçlarda vites geçişleri kemikli olsada kia daki kadar değil . Yinede vitesinden bende memnun değilim ( çok kemikli)
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
Şimdi F30 Modernline Sunroof
Yorum
-
vites kolunun altında vites geçiş yolu vardır bazı araçlarda plastik .. onda sıkıntı olabilir servise gösterin2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
[center]
Yorum
-
Erzuruma servise gittiginizde sorun yok derler ise opisi aratin ordan stalari konusturun. Genelde soguk iklimli yerlerde oluyor..... Bazen sanziman yagini da kontrol etmek gerekiyor....onceden dedigim ayar da Sufyan hocamin dedigi sanirim
Yorum
-
Bu sorunun çözümü çok basit abi. Biz Vectradan biliyoruz anlattığın sorunu
1e takarken ve 4 e takarken geçmiyordu, hatta bazen zorlamak zorunda kalıyorduk veya babam vitesleri sert atıyor ve gaaarrç diye o geri vitese takarken debriyaj sıyırması sesi çıkıyordu , sanayiye gittik, usta baktı. Şanzumanı açtı birşeyler yaptı , açmamış da olabilir. Bak abi bi daha dedi. Yapmış. helal olsun ustam dedik. 20 Lira aldı. Bereket versin dedik çıktık
Çok basit bir problem , eğer bizim yaşadığımız gibiyse..Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho
Yorum
-
Sufy abimin dediği gibi bir sorun çıkmış 1 hafta boyunca yaşadığım stresi Allah bilir.Sizin yardımlarınız sayesinde mesele sadece 2 dakikada çözüldü.vites kolunu sarmalayan deri olur ya onun altında her ney varsa vites geçiş yerlerine sıkışmış o yüzden vites hiç birine geçmiyormuş.şanzıman yağına baktırmaya gittim yağcı dediki bunların şanzıman yağı asla eskimez şanzımanı açılırsa (arıza veya yağ eklemesi için) kesinlikle randıman almaz.sıkışanan yeri ayarladı şuan üflesem vites geçiyor herşey için teşekkür ederim.
Yorum
Yorum