Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ESP ve ABS Arızası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: ESP ve ABS Arızası

Benim aracımda aldığım ilk günlerde bu uyarıyı veriyordu. Sisteme bağlandığında sağ ön tekerlek sensörü olarak görünüyordu. Direksiyonu sağa veya sola tam olarak çevirdiğimde arıza uyarısı veriyordu. Aracımı lifte kaldırtıp sensörü incelediğimizde sensörde arıza olmadığını sadece direksiyonu tam olarak sağa veya sola çevirdiğimizde kablonun gerildiğini ve orta bölümünde incelme olduğunu gördüm. Ustaların pratikliği sayesinde incelen yerden kabloyu kesip yaklaşık 5 cm lik kablo ekleyip kaliteli bir bantla komple kabloyu sardık. Yaklaşık 6 aylık bir süredir sorunsuz olarak aracımı kullanıyorum. Normal koşullarda bu sensörün komple değişmesi gerekiyordu. Problemin asıl kaynağı opelin kablodan 1 cm çalması olarak değerlendirilebilir
    Astra 1.4 T Cosmo Füme + Navigasyon

Yorum

Ben de çok kızıyorum şu kabloları milimetrik hesapla monte etmelerini, ama amaç 1 cm kablodan kazanmak değil, sarkan, bir yerlere takılan, dolanan kablo olmasın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasip
        Benim aracımda aldığım ilk günlerde bu uyarıyı veriyordu. Sisteme bağlandığında sağ ön tekerlek sensörü olarak görünüyordu. Direksiyonu sağa veya sola tam olarak çevirdiğimde arıza uyarısı veriyordu. Aracımı lifte kaldırtıp sensörü incelediğimizde sensörde arıza olmadığını sadece direksiyonu tam olarak sağa veya sola çevirdiğimizde kablonun gerildiğini ve orta bölümünde incelme olduğunu gördüm. Ustaların pratikliği sayesinde incelen yerden kabloyu kesip yaklaşık 5 cm lik kablo ekleyip kaliteli bir bantla komple kabloyu sardık. Yaklaşık 6 aylık bir süredir sorunsuz olarak aracımı kullanıyorum. Normal koşullarda bu sensörün komple değişmesi gerekiyordu. Problemin asıl kaynağı opelin kablodan 1 cm çalması olarak değerlendirilebilir
        Umarım kablo sorunudur hocam, daha doğru dürüst kullanmadan sıkıntı olması can sıkıyor gerçekten. Aracı çalıştırdıgımda yanmıyor tam sag veya sol yapıp deneyeyim bakalım bende ne zaman yanacak.
        Ankarada tavsiye edeceğiniz özel servis varmı arkadaşlar

Yorum

[quote=Hasip ]

İşte bu sorun bende de başladı. Direksiyonu tam çevirdiğimde yanıyor ışıklar. Peki ışıklar yanınca ESP ve ABS gerçekten devreden çıkıyor mudur acaba. Sadece kablo incelmesi sebebi ile gerçekten devre dışı kalmasa bile uyarı ışığı mı yanıyordur

Yorum

Konu eski ama dün yolda giderken ilk sayfada belirtilen aynı hatayı ben de aldım.Kayan araba ışığı,abs ışığı ve bilgisayarda esp hatası,sevise götürün uyarısı.Eve geldim ,kapattım tekrar çalıştırdım hata vermedi.biraz kullanacağım yine aynı hatayı verirse servise götüreceğim bakalım.İnşallah sıkıntı olmaz.
            2010 Cosmo, 1.6 Turbo ,Füme,Deri Koltuk,Koltuk Isıtma,Turn & Push

Yorum

Bende de verdi birkez 10 gün önce.bi daha vermedi.sıkıntı yok

Yorum

Dün aynı sorun bende de oldu malesef. Otoparkta arabayı park ederken esp ve abs uyarısı çıktı. Bugun gene baktim düz giderken veya sağa dreksiyonu çevirdiğimde sorun yok ama sol a çevirdiğim zaman abs ve esp uyarısı çıkıyor aracı servise gösterin yazıyor. Beyindenmidir sorun acaba.

Yorum

Merhabalar,
                  Bu sorun bende de peydahlandı. Haftasonu Borçka Karagöle ve Mençuna şelalesine gittik. Yol şartları bozuk malum. Hatta altını sürttüm bir yerde. Eve geldikten sonra arabayı çalıştırdığımda esp ve abs uyarısı çıktı. Akşam kayboldu. Daha sonra otoparka girerken sola dönüşte yine lambalar yandı. En kısa zamanda kabloyu tamir ettireceğim. Forumdaki bu konu sayesinde problemin ne olduğunu az çok öğrenmiş oldum. Teşekkürler...

Yorum

Kablo değişimini yaptırın sonra normale döner,şuan esp ve abs devre dışı ani hareketlerden kaçının.
                    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

merhaba arkadaşlar;
                      aynı hata bugün bende de meydana geldi. hafta sonu balata ve amortisör takozları değişti acaba bununla alakalı bir şey midir acaba? size bir sormak istedim tecrübelerinize dayanarak.
                      teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.
                      insignia 1.6 Turbo Cosmo+flexride+teknik gri+sunroof+deri+cd 500 navi+19" Jant
                      honda accord 2.4 Executive...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xsalty_06 View Post
                        merhaba arkadaşlar;
                        aynı hata bugün bende de meydana geldi. hafta sonu balata ve amortisör takozları değişti acaba bununla alakalı bir şey midir acaba? size bir sormak istedim tecrübelerinize dayanarak.
                        teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.
                        çalıştırın aracı , olduğunuz yerde en sol ve en sağa çevirin yanıyorsa kablodan . 15 tl ye halletmişti elektrikçi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: huseyineryigit View Post

çalıştırın aracı , olduğunuz yerde en sol ve en sağa çevirin yanıyorsa kablodan . 15 tl ye halletmişti elektrikçi.
                          şu an sürekli yanıyor arıza. acaba sensör yerinden çıkmış olabilir mi?
                          insignia 1.6 Turbo Cosmo+flexride+teknik gri+sunroof+deri+cd 500 navi+19" Jant
                          honda accord 2.4 Executive...

Yorum

İşleniyor...
                          X