Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ESP ve ABS Arızası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: ESP ve ABS Arızası

Bugün itibari ile aracımda Servis ESP yazısı çıkıyor hayırlı uğurlu olsun ama birkaç sorun daha beraberinde geldi servise götürmeden önce paylaşmak istedim.
    Dün yolda giderken aracım birden ara ara teklemeye başladı bildiğiniz vuruntu şeklinde Servis ESP yazısı çıktı. Kayan araç amblemi ve sarı motor ışığı yandı araç çalışır durumda iken. Tekleye tekleye 50-60 km hızla evime ulaştım. Bu arada fan durmaksızın çalışmaya başladı. Aracımı parkettim bugun sabah bakarım diye malum pazar.
    ÇAlıştırdım normal çalışır durumda iken 3-4 sn sonra vuruntu başlıyor ve servis ESP yazısı. Oksijen sensöründen şüpheleniyorum. Mekanik sorun olsa ilk çalışınca herhalde vuruntuyla başlar gibi yada bu vuruntu sanki 1 slindir çalışmıyor gibi devam ediyor. Sizce neden olabilir?
    Bu arada aracımda Brc lpg var birde subap olabilirmi erimişmidir diye düşünmeden edemiyorum.

Yorum

esp sensör arızası, tekerlekler davlumbazının içinde, 90 tl'lik bir ürün, değiştirince sorun kalmıyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
        esp sensör arızası, tekerlekler davlumbazının içinde, 90 tl'lik bir ürün, değiştirince sorun kalmıyor
        Şu an servisle görüştüm Ateşleme bobini arızası dendi 300 tl masraf isteniyor. Sizce gerçekten bobin olabilir mi yoksa sensör mü dediğiniz gibi.
        Sizin aracınız aynı sorunu mu vermişti biraz açıklarsanız sevinirim.Ama sensör mantıksız geldi çünkü motor bildiğiniz tekliyor yani sarsıntılı şekilde çalışıyor. Esp sensörü motoru bu şekilde etkilemez diye düşünüyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Oguz
          Şu an servisle görüştüm Ateşleme bobini arızası dendi 300 tl masraf isteniyor. Sizce gerçekten bobin olabilir mi yoksa sensör mü dediğiniz gibi.
          Sizin aracınız aynı sorunu mu vermişti biraz açıklarsanız sevinirim.Ama sensör mantıksız geldi çünkü motor bildiğiniz tekliyor yani sarsıntılı şekilde çalışıyor. Esp sensörü motoru bu şekilde etkilemez diye düşünüyorum.
          bana telefonunuzu pm den atın konuşalım, sorunun çözümünü biliyorum

Yorum

bana telefonunuzu pm den atın konuşalım, sorunun çözümünü biliyorum
            Yarın için ateşleme bobini siparişi verildi takılacak eğer olmazsa dediğiniz gibi sensör baktıracağım . Ama birkaç güvendiğim usta da baktı hemfikirler bobin dediler. Bakalım olacak mı? yinede teşekkürler

Yorum

sorun ateşleme bobini değil, subaplardan olabilir ben size söyleyeyim

Yorum

Bugün itibari ile aracımda Servis ESP yazısı çıkıyor hayırlı uğurlu olsun ama birkaç sorun daha beraberinde geldi servise götürmeden önce paylaşmak istedim.
                Dün yolda giderken aracım birden ara ara teklemeye başladı bildiğiniz vuruntu şeklinde Servis ESP yazısı çıktı. Kayan araç amblemi ve sarı motor ışığı yandı araç çalışır durumda iken. Tekleye tekleye 50-60 km hızla evime ulaştım. Bu arada fan durmaksızın çalışmaya başladı. Aracımı parkettim bugun sabah bakarım diye malum pazar.
                ÇAlıştırdım normal çalışır durumda iken 3-4 sn sonra vuruntu başlıyor ve servis ESP yazısı. Oksijen sensöründen şüpheleniyorum. Mekanik sorun olsa ilk çalışınca herhalde vuruntuyla başlar gibi yada bu vuruntu sanki 1 slindir çalışmıyor gibi devam ediyor. Sizce neden olabilir?
                Bu arada aracımda Brc lpg var birde subap olabilirmi erimişmidir diye düşünmeden edemiyorum.

Merhaba,

Öncelikle yakıt hava karışımını bozan bir sorun var demektir.Aracınızda bulunan tekleme sorunu ateşleme bobininden kaynaklanabilir.Bobin ucunda bulunan pipo dediğimiz izolatörün bujiden önce gövdeye kaçaktan dolayıda yanma bozukluğuna neden olabilir.Ecu bu zayıf ateşlemeyi ekzosta bulunan oksijen sensörünün verdiği zengin karışım sinyalinden dolayı Ecu enjektöre giden sinyali keserek katalizörün bozulmasını önlemek için araç tekliyerek çalışacaktır.

Gelelim ESP lambasının yanmasına aracınızın elektronik denge kontrol sisteminin düzgün çalışabilmesi için motor sisteminde (Motorun Gücüne Etki Eden Faktörler) sorun olmaması gerekir.(ESP Sisteminin Motora Hükmedebilmesi Gerekir.)Örneğin araçla viraja hızlı girdiniz, aracınızın dengesini sağlamak için ESP sistemi devreye girerek ilgili tekerleklere sizden habersiz frenleme yapar ve aracınıza verdiğiniz gazın araç dengeyi sağlayana kadar hiç bir etkisi olmaz.(Araç gaz yemez) İşte bu yüzden dolayı motordaki arızadan dolayı ESP sistemi motora hükmedemez ve ESP sistemi devre dışı kalır.

Saygılar.

Yorum

Saol ustam aynen seninde desteklediğin gibi sorun ateşleme dinamosu servis aradı canavar dedi az önce
                  Demekki bu servis ESP hatasını çoğu yer ile bağlantısı olduğu için verebiliyor sadece hataya bakıp aldanmamak gerek.
                  Bu arada maliyet 340+ işçiliktir.

Yorum

Saol ustam aynen seninde desteklediğin gibi sorun ateşleme dinamosu servis aradı canavar dedi az önce
                    Demekki bu servis ESP hatasını çoğu yer ile bağlantısı olduğu için verebiliyor sadece hataya bakıp aldanmamak gerek.
                    Bu arada maliyet 340+ işçiliktir.

Önemli olan sorunu en uygun şekilde çözmek zaten.

Geçmiş olsun.

Yorum

3-4 aydir ayni esp arizasi bendede mevcut onceleri cok nadir yaniyordu simdi ise her calitirdigimda kayan araba resmi ve abs lambasi direkt yaniyor gecen ay odak a goturmustum ariza bulamadilar yazilim guncellendi bir sure yanmadi simdi tekrar yamaya baslayinca lambalar yanik halde gittim bilgisayaea bagladilar iki hata kodu cikti "abs/esp iletisim verileri olanaksiz hata kodu 40415 " "abs/esp sag ön hiz sensoru fonksiyon kesintisi hata kodu c0040 " bu servisdeki arkalarin soyledigi iki haratasa bir parcaninsebeb olduguoda sag ondeki sensor bu aralar sanirim bu arariza epeyce var yarin servisebirakicam umarim fazla masraf cikmaz
                      İnsignia 1.6 Turbo Edition Elegance paket + Gri (Hakim)+Navi +17"jant 34 YC 4700
                      Audi A3 1,6 Attraction (Siyah)

Yorum

4 ay kadar önce bir kır gezisi sonrası benim araçta esp ve abs arızası vermişti.Kontrollerde ön sol tekerlek için arıza veriyordu.Ömer faruk arkadaşımızın bahsettiği gibi 90 tl civarı tutan abs sensör kablosu arızası çıkmıştı.Yüksek hızla çukur tümsek vs denk getırmemız sebep olabiliyormuş.Ayrıca ilk baktığımda ön sol çamurluğum , ön sol farım resmen zangır zangır titriyordu .

Yorum

2 haftadır benim araçta da benzer sorun vardı. Direksiyonu 2 tur kadar sağa çevirdiğimde ABS lambası yanıyor ESP Arıza mesajı veriyordu. Stop ettiğimde hata yok oluyor, sağa dönüşte tekrar hata veriyordu. Hata Kodu (C0040 -Sağ Ön ABS Sensör Arızası)
                          Tanıdık bir arkadaşa baktırdım. Sağ ön salıncağın üzerinden geçen ABS sensörünün kablosu içinden kopmuş, teker sağa döndüğünde kablo gerildiği için temassızlık yaptığını tespit ettik. Kopuk bölgeyi bulup tamir ederek sorunu giderdik. Bu tür sensörler fonksiyon olarak kolay kolay bozulmazlar. Sensörler genelde kablonun hareketinden dolayı iç kopuklar meydana geldiği için arıza veriyor. İyi bir ustanız ve sabrınız varsa bu şekilde arızayı giderebilirsiniz.
                          ***Ayrıca bir şey dikkatimi çekti ki, bende dahil olmak üzere bu konu altında yazan bütün arkadaşların sağ ön teker ABS sensörü arızalanmış. Diğer tekerlerin sensörleri ile ilgili bir şikayet göremedim. Bu durumda "sağ ön sensörde acaba bir üretim hatası mı var diye düşünmüyor değilim."

Yorum

aynı hata benim sol ön tekerimde oluyor sürekli.haftaya değiştirip kurtulacağım inşallah. srk
                            SANA DON GELEN BANA ŞALVAR GELİR...

Yorum

bugün benim başıma da benzer bir olay geldi. bütün gün aracımı kullandım hiç sıkıntı yoktu. fren destek sistemi arızası ve statil trak arızası verdi. sonra korkarak eve geldim, aracımı parkettim, stop ettim. bu ara da yokuş kalkış desteği de çalışmadı park ederken. kaputu açıp baktım (neden açtığımı bilmiyorum sanki anlıyorum) sonra tekrar çalıştırdım ama bu kez de arıza cıkmadı. servis bakmam gerek telefonda bişey diyemem dedi. servise götürene kadar da içim içimi yicek daha önce bu tür arızayla karşılaşan var mı?
                              1.6T COSMO karbon siyah
                              17 FT 925'idi

Yorum

Aracı yeni aldım bendede abs ve esp ışıgı aynı anda yanıyor stop edip tekrar çalıştırınca sönüyor sonra ekrana bakıyorum tekrar yanmış oluyor. Aldığım adam baskı balata yeni değişti ondan sonra yandı telefon ettim ustam bilgisayara bağlayıp silmeyi unutmuşuz ondan yanıyor dedi. Adamın yaptırdığı yere gittik akşam üzeriydi aracın altına inip kabloları yerine tam oturmadıysa ondandır deyip elle ittirdim dedi devam ederse gel bilgisayara bağlayıp bakarız dediler. Adam satarken kazık attı galiba bana. Adamın aracı yaptırdığı yere mi götürüp tekrar kontrol ettirsem yoksa servise mi gitsem kararsız kaldım. Bi dünya borçlandık 2 gün kullanmadan başımıza iş açacak galiba sensör sorunu ise maliyeti nedir arkadaşlar.

Yorum

İşleniyor...
                                X