Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çözülemeyen otomatik kitlenen kapılar... (sanırım yolunu buldum)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Çözülemeyen otomatik kitlenen kapılar... (sanırım yolunu buldum)

merhaba arkadaşlar
    hatırladığım kadarıyla yeni modeller ve otomatik şanzımanlı modeller dışında (benim aracım gibi) araçlarda şu otomatik kitlenen kapıları bir türlü bulamamıştık...
    sanırım sonunda ben durumu çözdüm...
    benim aracımda şu sırayla yazacaklarımı yaptığımda kapılar belli bir süre sonra otomatik olarak kitleniyor...
    1- kumanda kapı açma tuşuna bir kez basın ve kapı kilidini açın
    2- kapınızı açın
    3- kumanda kapı açma kilidine bir kez daha basın ve koltuğunuzu normal konuma getirin
    4- araca binin kapıları kapatın
    5- kumanda kapı açma kilidine bir kez daha basın
    6- kumandayı kontağa takın ve aracı çalıştırın
    7- biraz ilerleyin ve sihirli sesi duyun! tak! kapılarınız kitlendi! (en azından benim aracımınkiler kitleniyor)

yani normal durumdan farklı olarak kapınızı kapattığınızda bir kez daha açma tuşuna basıyorsunuz...

volkan

Ynt: Çözülemeyen otomatik kitlenen kapılar... (sanırım yolunu buldum)

bu özelliğin aktif olması bu kadar çetrefilli olmamalı
    2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

benim bildiğim teybin oradaki araç configrasyon ayarlarından bu özellik aktif yada deaktif edilebiliyor. benimkide hareket ettikten sonra kitleniyordu. ben kapattım mesela...
      2012 YENİ MEGANE ST 1.5 DCİ 110 HP PRİVİLEGE SEDEF BEYAZI+PANAROMİK AÇILIR CAM TAVAN+Bİ XENON PAKETİ+NAVİGASYON PAKETİ+17'' SARİ JANT+3D SOUND by ARKAMYS+BLUETOOTH

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ekemenli
        benim bildiğim teybin oradaki araç configrasyon ayarlarından bu özellik aktif yada deaktif edilebiliyor. benimkide hareket ettikten sonra kitleniyordu. ben kapattım mesela...
        Benim araç 2010 istediğin kadar araç menüsünden ayarla kesinlikle kapanmıyor kapılar. Volkan bir de senin yolu deneyelim bakalım. Olursa haber veririm
        İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

2009 ve bazı 2010 modellerde kapıların otomatik kilitlenme özelliği aktif veya deaktif yapılamıyor. Çünkü config menusunde oyle bir seçenek yok.
          Sadece yan aynaların geri viteste aşağıya eğilmesi veya iniş kolaylığı için koltuğun geri kayması ve benzeri özellikler var.
          Ama otomatik olarak kapıların kilitlenmesi yok. En önemli özelliği eski modellere koymamışlar. Ayrıca eski modellerde dışardan camlardan bağımsız aynaların kapanma özelliğide yok.

Aynaları açarken veya kapatırken camlarla beraber hareket ediyorlar.
          En azında şu otomatik kapıları kilitleme özelliğini deneyeceğim. Teşekkürler Volkan.
          2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
            Benim araç 2010 istediğin kadar araç menüsünden ayarla kesinlikle kapanmıyor kapılar. Volkan bir de senin yolu deneyelim bakalım. Olursa haber veririm
            kadir abi benimki 2011 model. aldığımın ertesi günü arabayı kurcalarken bulmuştum. 2010 ile 2011 arasında bir fark olmadığını düşünüyorum. bi dene inşallah olur.
            2012 YENİ MEGANE ST 1.5 DCİ 110 HP PRİVİLEGE SEDEF BEYAZI+PANAROMİK AÇILIR CAM TAVAN+Bİ XENON PAKETİ+NAVİGASYON PAKETİ+17'' SARİ JANT+3D SOUND by ARKAMYS+BLUETOOTH

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ZEK74US
              kadir abi benimki 2011 model. aldığımın ertesi günü arabayı kurcalarken bulmuştum. 2010 ile 2011 arasında bir fark olmadığını düşünüyorum. bi dene inşallah olur.
              Benim denemediğim bir yol kalmadı. Hatta serviste sordum, onlar da yok dedi... Volkan'ın yöntemi kurtuluşumuz olur belki
              İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

Ben de artik bir yolu yok diyordum ki arada sirada kapilarin kendiliginden kitlenmesi beni deliler gibi arastirmaya itti. bu yol bende her seferinde calisiyor. Iceri girip kapinizi kapattiginizda bir kere daha acma tusuna basacaksiniz o kadar. Umarim herkesde calisir ..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Spider_Volkan
                  merhaba arkadaşlar
                  hatırladığım kadarıyla yeni modeller ve otomatik şanzımanlı modeller dışında (benim aracım gibi) araçlarda şu otomatik kitlenen kapıları bir türlü bulamamıştık...
                  sanırım sonunda ben durumu çözdüm...
                  benim aracımda şu sırayla yazacaklarımı yaptığımda kapılar belli bir süre sonra otomatik olarak kitleniyor...
                  1- kumanda kapı açma tuşuna bir kez basın ve kapı kilidini açın
                  2- kapınızı açın
                  3- kumanda kapı açma kilidine bir kez daha basın ve koltuğunuzu normal konuma getirin
                  4- araca binin kapıları kapatın
                  5- kumanda kapı açma kilidine bir kez daha basın
                  6- kumandayı kontağa takın ve aracı çalıştırın
                  7- biraz ilerleyin ve sihirli sesi duyun! tak! kapılarınız kitlendi! (en azından benim aracımınkiler kitleniyor)

yani normal durumdan farklı olarak kapınızı kapattığınızda bir kez daha açma tuşuna basıyorsunuz...

volkan
                  inşallah olur deneyeceğüim..arac 2011 miydi.benim 2010 du aldığımda yapıyordu .ne olduysa özellik gitti servis yok yok 2010 da dedi durdu ben bilmezmiyim benim araç yapıyordu ne ettiysek nereyi karıştırdıysam bozdum.. bulamadım tekrar aktif edemedim ama biliyorum servis teslim ettiğinde vardı vardı..umarım tarif ettiğiniz gibi yapabilirim..
                  2013 BMW 320İ ED 1,6 170 hp beyaz  modernline+comfort+tekno+sounroof
                  2010 COSMO 1,6T beyaz SATILDI..
                  2011 MAZDA 2 PLAY 1,5 OTM...
                  2008 doblo 1,3 m.jet PREMİO

Yorum

aracım 2010 model 1.6 Cosmo ST

Yorum

1.4 turbolarda config den ayarlanabiliyor kapıların kilitlenmesi , az bi yol gidince kapılar kendiliginden kilitleniyor ve dışarıdan açılamıyor fakat içeriden kolu 2.kez çektigimizde açılıyor bu açılmaya bir çözüm bulunsa aslında iyi olur
                      2015 2.0 sorento

Yorum

syn volkan kardeşim doğru benimki oldu sayende kapılar artık kilitleniyor TEBRİKLER VEDE TEŞEKKÜRKER.... bütün opel satıcılarına sen egitim ver ben 4 servistedee yaptıramamıştım ..BÜTÜN SERVİSLERE VER EĞİTİMİ KARDEŞİM. SAYGIYLA KAL..demediğim servis kalmadı ilk aldığımda yapıyor diyordum .adamlar inanmiyordu 2010 da yok diyorlardı al işte yapıldı ögrensinler ..

Yorum

Cok memnun oldum demekki sadece benim aracimda ise yaramiyor umarim sikintisi olan arkadaslar bu sekilde sorunu cozebilirler yardimi dokunduysa ne mutlu bana.
                          Ayrica bu sorunlarin hepsinin nedeninin opelin kullanma klavuzlarinin buyuk zaafindan kaynaklandigini dusunmekteyim. Ayrintili hic bir bilgi yok. Cogu ozelligi kendi kendimize sora sora tecrube ederek buluyoruz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Spider_Volkan
                            Cok memnun oldum demekki sadece benim aracimda ise yaramiyor umarim sikintisi olan arkadaslar bu sekilde sorunu cozebilirler yardimi dokunduysa ne mutlu bana.
                            Ayrica bu sorunlarin hepsinin nedeninin opelin kullanma klavuzlarinin buyuk zaafindan kaynaklandigini dusunmekteyim. Ayrintili hic bir bilgi yok. Cogu ozelligi kendi kendimize sora sora tecrube ederek buluyoruz.
                            +1000

Yorum

VOLKAN KARDEŞ nasıl buldun bu olayı ilginç valla baya bi işlem yapmışın tebrikler
                              Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                              [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

İşleniyor...
                              X