Duyuru

Collapse
No announcement yet.

turbo motor kullanımı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• turbo motor kullanımı

Dün 1.4T Insignia ile aranıza katıldım.Daha önce turbo kullanmadığım için bu konuda bilginizden faydalanmak istiyorum.Turbo motor kullanımı nasıl olmalıdır?Turbo motor hangi şartlarda devreye girer.Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ynt: turbo motor kullanımı

Bizim araclarda aktif turbo tani surekli turbo aciktir dikkat emeniz gereken temel husus arac sogukken kontaktan sonra 1 dk bekleyin kontak kapatmadan once motor sicakkende 1-2 dakika belerseniz turbonuz uzun yillar sorun cikarmaz

Araciniz hayirli ugurlu olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

fatih abimin dediklerine ek aracı stop etmeden önce 1 dakika rölantide çalıştırıp turbo içindeki sıkışmış havanın boşalmasını sağlarsanız iyi olur

Yorum

welcome

1.4 turbocuların çoğalması güzel forumda.

Aracı çalıştırdığında ilk önce 1500 devir civarında çalışır bu yaklaşık 20 sn. sürüyor araç rölanti devrine düşünce hareket edebilirsin tabi çok üst devirde kullanmamak şartıyla taki motor biraz ısınana kadar
        Stop ederkende 20-30 sn rölantide bekletirsen aracın uzun ömürlü olur.
        2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

cevaplar için teşekkürler.

Yorum

Sonradan aklıma geldi.Araçta start-stop sistemi var ve devre dışı bırakılmamışsa boşa alıp ayağı debriyajdan çekince motor duruyor.Yani zaten aracın 1 dk rolantide çalışmasına fırsat kalmıyor.Eğer stop etmeden önce rolantide çalışması önemli olsaydı bu özelliği koymazlardı diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tcanbaz
              Sonradan aklıma geldi.Araçta start-stop sistemi var ve devre dışı bırakılmamışsa boşa alıp ayağı debriyajdan çekince motor duruyor.Yani zaten aracın 1 dk rolantide çalışmasına fırsat kalmıyor.Eğer stop etmeden önce rolantide çalışması önemli olsaydı bu özelliği koymazlardı diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz.
              Güzel bir noktaya parmak basmışsınız bunu bende merak ediyorum.
              2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HeIIus
                Güzel bir noktaya parmak basmışsınız bunu bende merak ediyorum.
                Bende kişisel merakım üzerine servise danıştığımda, stop etmeden önce düşük devirde ( 2500 d/d altında ) kullanıp beklemeksizin park edebileceğimizi belirtmişlerdi.Ayrıca soğuk motor için de marş bastıktan sonra 20 sn rolantinin yeterli olacağı ve yine motor ideal sıcaklığa gelene dek 2500 d/d üstüne çıkmamamız gerektiği bilgisini de aldım.Bilgilerinize.
                1.4 140 hp

Yorum

start stop sistemi uygun hava sıcaklığı ve motor sıcaklığı olduğunda devreye giriyor motor soğukken yada dış ortam sıcaklığı çok soğuk yada çok sıcak değilse çalışır. yani sıkıntı yok beklemeye devam edin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Onat89
                    start stop sistemi uygun hava sıcaklığı ve motor sıcaklığı olduğunda devreye giriyor motor soğukken yada dış ortam sıcaklığı çok soğuk yada çok sıcak değilse çalışır. yani sıkıntı yok beklemeye devam edin
                    startta sıkıntı yok da stopda var çünkü motor kendisi stop ettiği için bekleyemiyorsunz ki.Dediğiniz gibi motor zaten sıcak ve siz beklemek isteseniz de stop sistemi motoru durduruyor.

Yorum

Ben şöyle birşey duymuştum ne derece doğru tam bilmiyorum ama start-stop işi Ecu tarafından kontrol edilen bir dizi şart oluşunca devreye giren ve aracın tamamen durdurulmadığı araçlarımız 4 silindirli sitem burada 3 silindiri durduruyor 1 tek silindir çalışmaya devam ediyor diye duymuştum eğer gerçekten böyle ise aracın çalışması devam ettiği için turbo yağlanması da devam etmektedir demektir.

Bu konuyu bir araştıralım hep beraber

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

böyle durumlarda araçın "ECO" yazan düğmesine bir tık yeter. o zaman sistem devre dışı kalıyor zaten. yani siz aracı çalışır vaziette tutmak için: 1. "eco" düğmesine basıp sistemi devre dışı bırakabilir ya da 2. araç tam olarak durunca debriyaja basın, araç bir daha haraket algılayıncaya kadar çalışır durumda kalmasını sağlayabilirsiniz...
                        MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Yeğenimde var 1.4 turbo ve tcanbaz'ın da dediği gibi bırakın aracı park edeceğiniz zaman beklemeyi, 5 kmlik trafikli yolda en az 20 kez stop ediyor ve tekrar çalışıyor.
                          Bence aragaz verip stop etme gibi gereksiz hareketler yapmadıkça turbo için beklemeye gerek yok.
                          Hatta ilk çalıştırmada da hararet ibresi oynayana kadar düşük hızlarda seyredip aracı ısıtmak yeterli.
                          Ben bu şekilde 165.000 km turbolu aracımı kullandım ve sorun yaşamadım.
                          2014 BMW 320d

Yorum

Bana kalırsa her araç turbolu yada turbosuz olsun, hava ister soğuk ister sıcak olsun ilk çalıştırmada 30 sn - 1 dk kadar yağlanmayı beklemek motor ömrü ve performansı konusunda kesinlikle uygulanması gereken kuraldır. Yine bana göre turbo kızarana kadar araca yüklenmedikçe makul bir kullanımın sonucunda en azından bizim araçlarda stop için beklemeye gerek yok. Çok uzun yol yaptın, rampa çıktın, performansın sınırlarını test ettin v.s. turbolu turbosuz her araçta birkaç dk. nefes almasını sağlamak gerekir.

Yorum

arkadaşlar merhaba bende 1,4 t aldım.Aranıza katılmaktan mutluyum.Bana göre güzel bir konu açılmış.Turbo 1850 devirde falan açılıyor bildiğim kadarıyla .

Yorum

İşleniyor...
                              X