Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kalan yağ oranı ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kalan yağ oranı ?

Merhaba, 1.6 Turbo aracımı dün teslim aldım. Yol bilgisayarını kurcalarken bir konu dikkatimi çekti, sizlere danışmak istedim. Kalan yağ oranı %25 olarak görünüyor. Sıfır km bir araç olduğunu düşünürsek bu biraz garip geldi açıkçası. Aldığım bayiye / servise sordum, sorun olmadığını söylediler. Müsait bir vakit servise uğrarsam, programı resetlediklerinde göstergenin düzeleceğini söylediler.
    Benzer bir durumu yaşayan var mı ? Görüş ve tavsiyelerinizi almak isterim. Teşekkürler.
    Insignia 1.6 Turbo Cosmo + Stil Paket + FlexRide

Ynt: Kalan yağ oranı ?

Yağ oranı iki türlü düşüyor birincisi Km olara ikinciside Zaman olarak sizin aldığınız araç stokta 8 ay beklemiştir o yüzden %25 gözüküyor Sıfırlayabilirsiniz.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bizim araçta %1 e kadar düştü servise gidin uyarısı verdi servis iki dakikada resetledi %100'den devam ettik.Zaman veya kilometre olarak bu uyarıları veriyor.Bir problem yok yani aracınızda
      2016 w205 AMG

Yorum

burdada tutarsızlık var zaten.araç garanti kapsamında olsun diye bakımlarda km yada yıl baz alınıyor.ama satılan araçlarda 1 yıllık yağ bulunuyor.madem öyle bu yağı neden değiştirmiyorlar.yağın ömrü 1 yılda bitiyor diye masal anlatıyorlar.
        sizin söylediğinize göre 3 ay sonra yağ 1 yılını tamamlıyor ve değişmesi gerekiyor.bence bunu servise bir sorun çelişki var ortada.
        sizin yağ ömrünü resetleyecekler ve siz toplamda 9 aylık yağ + 1 yılda siz kullanırsınız 21 aylık yağ ile dolaşırsınız ve servis buna problem yok diyece yetkili servislerin tuzakları bunlar.
        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Ahmet bey;

1 yıl Çalışan araçtaki yağ ile stokta hareketsiz bekleyen yağı kıyaslarsak çalışan yağın viskos değerlerinin değiştiğini göreceğiz bu yüzden zaman ve km kontrolü yapılıyor

Yorum

restlemeyi biz yapamazmıyız

Yorum

reset

Yorum

Öncelikle hızlı geri dönüş ve yönlendirmeler için teşekkür ederim.
                Bu bilgilerden hareketle netlenmesi gereken husus: 8 ay boyunca hareket etmeyen araçtaki motor yağı niteliksel olarak herhangi bir kalite kaybına uğrar mı, uğramaz mı ?

Uğramaz ise, o zaman şöyle bir çelişki doğmuyor mu, ilk bakım ya 15.000 km'de ya da 1 yıl sonra. 1 yıl içinde araç 500 km bile yapsa bakıma giriyor ve aracın yağı değişiyor.

Ne dersiniz ?
                Insignia 1.6 Turbo Cosmo + Stil Paket + FlexRide

Yorum

cevap
                  1-Uğramaz
                  2-Gerçekte bir sorun olmaz ama Servis Prosedürü olduğu için aracın Garanti kapsamında kalması için hiç kullanmasanızda servise gitmeniz gerekiyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: muratmese
                    Evet yapabilirsiniz aha önceki konularda anlatmıştık

Yorum

REsetlemeyi yapabilirsiniz. Kalan yağ ömrü menüsünde sinyal tuşunun üzerindeki yuvarlak butona basılı tutarsanız yağ ömrü %100 olur
                      Orjinal yazı sahibi: muratmese
                      Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                        Ahmet bey;

1 yıl Çalışan araçtaki yağ ile stokta hareketsiz bekleyen yağı kıyaslarsak çalışan yağın viskos değerlerinin değiştiğini göreceğiz bu yüzden zaman ve km kontrolü yapılıyor
                        pekala bunun bir ölçümü yapılmışmı şimdiye kadar viskozitesine bakıyorlarmı hiç.direk bakım yılı gelince değiştiriyorlar.
                        sadece yağ değil hava filtresinden polen filtresine kadar hepsini değiştiriyorlar.henüz benim araç 4500 km iken 1.yıl bakımında herşeyi değişti mecbur garanti kapsamı yüzünden.bu bir saçmalıktan öte değil bence.o hava filtresi okadar km de nekadar yıprandıki değişti ben servislere hiç güvenmiyorum.ben 2 ayrı servisten periyodik bakım fiyatı aldım 1.si 580 diğer 705 tl dedi aynı parçalara bu nasıl bir çelişki.fren hidroliği bile değişmesi lazım mış ben böyle saçmalık görmedim

Yorum

resetlemek için debriyajada basmak lazım sanrım yada frenemiydi öyle bir husu var kitapçıktan bakmak lazım

Yorum

arkadaşlar satın aldığınız yağlar fabrikadan çıktığı gibi aracınıza konmuyor ki... onlar da stokta bekliyor. yağların da belli bir raf ömrü vardır elbet fakat 1 senede durduğu yerde yağların bozulacağını düşünmüyorum. yağın yapısını yani ömrünü bitiren motorun oluşturduğu sürtünmeden oluşan ısıdır.
                            ben aracımı ikinci el aldım o yüzden ilk servis olayı var mı bilmiyorum fakat hala bazı markalarda 3000-5000 km aralığında bir ilk servis vardır. bu da yağ bozulur diye değil, yağın içindeki çapaklardan kurtulmak, ve aracın kontrolünü yapmak içindir.

Yorum

Bizim araclarda ilk yag degisim 15000 km dir bazi arkadaslar 0 aldiklari acin yagini 5000 km degistiriyor

Yorum

İşleniyor...
                              X