Allah Allah,banada sizin değerler çok enterasan geliyor bu arabayı alalı 1 sene oldu 10,5 altını göremedim + araba 1 yıllık bakıma ocak ayında girdi hava filtresi değişti sanırım + hiç öle yuksek devirli de sürmüyorum,zaten yuksek devır yapacak bır ortamda olmuyor malum trafik..ben bir servise gideyim o zmn,11 litreye razıydım bu manuel olçmeyle 14 lıtre çok abartı gelıyor banada eskiden 285 e fullerdım 500 km gıderdı..acaba oktan ıle alakalı olabılır mı?95 oktan kullanıyorum cunku hanı bu lpg kullanınca suboplar zarar goruyor ya,yanma ısısı daha duşuk olsun dıye 98 oktandan uzak duruyorum..
yol bilgisayarı değerleri hiç bir arabada tutmaz.en yaklaşık sonucu ancak uzun yolda tutturabilirsiniz.başka türlü mümkün değil.bütün araçlar böyle.satıcıların kurnazlığı.
Bende 10lt nin altında yakanları anlamıyorum. Benim kışın ortalama 12,5lt yaza doğru biraz düşmeye başladı. Normal de sakin kullanırım ama arada bir (30 km de bir) depar atar bırakırım (Araba haala 180 bg mi diye :P) Bende bu haftasonu bi hava filtresini temizletim, belki biraz farkeder.
Bende 10lt nin altında yakanları anlamıyorum. Benim kışın ortalama 12,5lt yaza doğru biraz düşmeye başladı. Normal de sakin kullanırım ama arada bir (30 km de bir) depar atar bırakırım (Araba haala 180 bg mi diye :P) Bende bu haftasonu bi hava filtresini temizletim, belki biraz farkeder.
Benim aracın ortalama hızı 50 km. ve ortalama yakıt tüketimi 9.4 lt
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır
sorun hızda benim ortalama hız 20 km yi geçmiyor demekki araba trafikte sapıtıyor...12,5 gören arkadaşım sen onu kendın manuel bir ölç derim bende de 12,5 gosterıyor ama hesaba vurunca 14 lıtreye tekamül ediyor..
sorun hızda benim ortalama hız 20 km yi geçmiyor demekki araba trafikte sapıtıyor...12,5 gören arkadaşım sen onu kendın manuel bir ölç derim bende de 12,5 gosterıyor ama hesaba vurunca 14 lıtreye tekamül ediyor..
abi şuda önemli, senin manuel ölçümün kaç km'lik tüketimi kapsıyor, arabanın ölçümü kaç km'lik ölçümü kapsıyor? yakıt alırken aracın ölçümünü sıfırlamışmıydın?
Orjinal yazı sahibi: cosmo61
yol bilgisayarı değerleri hiç bir arabada tutmaz.en yaklaşık sonucu ancak uzun yolda tutturabilirsiniz.başka türlü mümkün değil.bütün araçlar böyle.satıcıların kurnazlığı.
InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.
benim ölçüm yaklaşık 450 km yi kapsıyor,ışık yandıgında fulledim,km yı sıfırladım ışık yanınca tekrar fulledım sonra para/km.. haftasonu ctesı erken saatte yenibosna pazar sabahta gebze yaptım 12,5 kmden 9.0 a düştü,demekkı arabada sorun yok,sadece sıkı trafikte çıldırıyor..
.bende 1.4 t var bahsettiğiniz gibi şehir içi kullanım sıkısık trafik+kısa mesafeler hep ortalama 8.6 .fabrika verilerinde şehir içi yakıt olarak 1.6-1.4 arasında 3 litrelik fark oldugunu gösteriyor 11.6 -12.6 gibi şehir içi değerleri 1.6t için beklenen düzeyde
2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık
Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.
Arkadaslar yorumlar super de kiyaslamalar ilginc. Bir dostumuz surekli dur kalktan bahsediyor ornek verilener nerdeyse surekli otoban. Yani arlarinda inanilmaz fark var. Surekli dur kalkla bu arabalarda12-13 lt alti imkansiz. Bazi dstlar işıklarda durmayi dur kalk sayiyor. Burda bahsedilen benim anadigim konvoyun arkasinda surekli dur kalk ve onun icin d b degerler cok cok normal......
Yorum