Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÇOK MU YAKIYOR ACABA?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ÇOK MU YAKIYOR ACABA?

Merhaba,

2011 model insigniamın yol bilgisayarında 12,4 litre yakıt tüketimi yazmasına rağmen,kendi hesabımı yaptım tam ışık yanar yanmaz depoyu tekrar fulledim 95 oktan 64,5 litre benzin aldım ve tam 300 tl ödedim..yaptığım kilometre ise 456..yani 300 tl / 456 km : 0,66 lira yani o da 14 litreye tekamül ediyor..ama tamamen şehir içi tüketimi,hiç e-5 - otoban vs yok,acıbadem-kızıltoprak-bostancı arası hep dur kalk..bana biraz fazla gibi geldi ama bilemiyorum..

Ynt: ÇOK MU YAKIYOR ACABA?

Eğer dediğiiniz gibiyse bence yüksek bir değer 14 litre yakması . Hoş benzin fiyatlarıda ortadayken ister istemez km de 66 kuruş yakmış olabilir.
    2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

Kendi arabamla kıyaslıyorum 14 litre çok fazla. 1,4 ler 7,5 litre yakıyor şehir içi. Bu arada ortalama hızınız nedir?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SaMiL_N
        Merhaba,

2011 model insigniamın yol bilgisayarında 12,4 litre yakıt tüketimi yazmasına rağmen,kendi hesabımı yaptım tam ışık yanar yanmaz depoyu tekrar fulledim 95 oktan 64,5 litre benzin aldım ve tam 300 tl ödedim..yaptığım kilometre ise 456..yani 300 tl / 456 km : 0,66 lira yani o da 14 litreye tekamül ediyor..ama tamamen şehir içi tüketimi,hiç e-5 - otoban vs yok,acıbadem-kızıltoprak-bostancı arası hep dur kalk..bana biraz fazla gibi geldi ama bilemiyorum..
        Hep dur kalk yapıyorsanız normal bence...
        İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır

Yorum

full depoyla çok az km yol yapmışsınız, ben full depoyla 560-580 km yapıyorum, yok bilgisayarımda oralama 10.3 - 10.8 yakmaktayım, istanbul şehirçi kullanıyorum, çok fazla dur kalk yapmıyorum....

300/570 desek... 0.52 krş... yol bilgisayarıda 0.51 krş yaktığımı gösteriyor.... hesap doğru yani...

Yorum

ewet eskiden bende de 10,8-11 litreydi ama bu ara sapıttı bende durumu trafiğe bağlıyorum..hep yoğun saatlerde sürüyorum..

Yorum

ş.içi gayet normal değerler bunlar bende ş.içi 13-14 lt yakıyorum.en fazla 3 ve 4. vitesleri kullanabiliyorum zaten.haliyle tüketim artıyor.ancak uzun yolda 6-6,5 lt ortalama ile gittiğimde oluyor.antalya manavgat arası tamamen düz yolda.ama şeydişehir antalya arası ortalama 8 lt oluyor malum dağ bayır çıkışlar inişler.ama ş.içi beklenen değerler özellikle 1. ve 2. vites 39.9 lt anlık tüketim zaten
              2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
              2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Bahsettiğiniz rakamlar bana çok uçuk geldi arkadaşlar lpg ne büyük bir nimetmiş ? benim 2.0 t gts lpg ile 110 tl /400 km şehir içi (lpg 2.20 tl litresi ) 27.5 krş ediyor buda kış ortalamısı yazın 25 krş düşer forever lpg diyorum

GTS 2.0 t Vmax 210 hp

Yorum

turbolu araclar dur kalkta cok yakıo normaldır

Yorum

Zaten bu tarz durumlardan dolayı insignianın yakıtı efsane oldu kime alıcaz desem oo sen ne yaptınya ona benzin yetiştiremezsin bilmemne adam araba süper demeden benzinini başlıyor anlatmaya türkiye koşulları için gerçekten yüksek.
                    2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

az yakan arabaların hepsı bızde ama malum benzın yuksek olunca az yaksada nafıle

Yorum

Depoyu hep fullerim. Simdi daha yeni fullden fulledim 38,5lt aldı 365 km yol yapmıştım .

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Dur kalklariniz hakkini vererek yapiyorsunuz 12 lt gecmeniz normal
                          Yumusak kullanimda 10-11 olmasini beklerim
                          Trafik yaninda kullanim tarziniz da onemli

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SaMiL_N
                            ewet eskiden bende de 10,8-11 litreydi ama bu ara sapıttı bende durumu trafiğe bağlıyorum..hep yoğun saatlerde sürüyorum..
                            hava filtrenizini özelliği bozulmuş olabilir, kirlenmiş olabilir bi baktırın...

Yorum

nasıl okadar yakıyonuz ya sasırıyorum ben cok dur kalkta 9.3 lt yakıyorum demekkı kullanıcı farkı var sehır ıcınde devırlı kullanmazsam arada sıkıstırdıgımda olur 8.8 ıle 9 lt arasındayım ayaklara hakım olmak lazım tahrıklere kapılmamak lazım

Yorum

İşleniyor...
                              X