Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gaza Yüklenildiğinde tak tak tak sesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Gaza Yüklenildiğinde tak tak tak sesi

Yağmurlu havada birinci viteste gidiyordum birden gaza abanıp hızlanmak istedim ama arabanın esp ışığı yanıp söndü arabadan da tak tak tak diye aşırı şekilde vuruntu sesi geldi ve araç hızlanmadı 2 ye attım yavaş gittim araçta bir sorun yok ama tırstım bu sesten neden oldu diye ? Sanki ön konsola yumruk atıyorlarmış gibi şiddetliydi
    Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Ynt: Gaza Yüklenildiğinde tak tak tak sesi

Tekerlekleriniz patinaja düşmüş, TC (Traction Control) devreye girip fren yapmış, hepsi bu

Yorum

Evet aynen Serdarın söylediği gibisen gaza yüklendiğinde araç gereğinden fazla gücü yere aktarmaya kalkıyor ve araç beyni bu güçle ancak lastiklerin patinaj çeker diyip tekerlere aktarılan gücü kademe kademe törpülüyorki lastikler patinaja düşmesin buda tc ışığını yakıp söndürüyor.gayet normal bir durum ve artık her araçta bu sitem standart bazıları hariç.
      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
        araç beyni bu güçle ancak lastiklerin patinaj çeker diyip tekerlere aktarılan gücü kademe kademe törpülüyor ki lastikler patinaja düşmesin
        Tam olarak ifade etmek gerekirse, çekiş/itiş görevini üstlenen akstaki lastikler patinaja düştükten sonra sistem devreye giriyor.
        Bu da aks devir sensörünün diğerlerinden daha hızlı dönen tekerleği tespit etmesi sayesinde gerçekleşiyor.
        Yani patinaja hiç düşmeme gibi bir durum söz konusu değil, sistem devreye girene kadar tekerlekler az da olsa patinaj çekmiş oluyor.

Yorum

İşleniyor...
        X