Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bagaj kiliti tamiri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bagaj kiliti tamiri

Bagaj kilidiniz bir gun calismamaya mi basladi? Nedeni kilitin icindeki switchin oksitlenmesidir. Ozellikle yagmurlu havalar nedeniyle switchin icine su giriyor ve switchin uzerindeki plakalarda oksitlenmeye yol aciyor.
    Yanliz switche ulasmak o kadar kolay degil. Once Bagaj kapaginin koruyucu halisini baglayan butun plastik saplamalari sokuyorsunuz. Ayrica plastik takozlarida aliyorsunuz. Sonra kilit ve arka citaya ulasiyorsunuz. Kilit switchi soketinden sokulerek cikartiliyor. Sonra switch uzerindeki plastik kapak acilarak switche ulasiyorsunuz. Switch uzerindeki ince zar gibi plastik siyrilarak switch ve onun uzerine basan 2 plakaya ulasiyorsunuz. Actiginiz zaman goruyorsunuz ki switchin bastigi yerler oksitlenmis. İnce zimpara ile temizliyorsnuz. Sonra switch geri yerlestiriliyor. Acilmasin diye switchin dis kismina yapiskan silikon suruluyor ve switch tekrar kilite baglaniyor. Hersey geri montaj yapiliyor. Sonucta switch eskisi gibi calisiyor. Peki bu tamir yapilmazsa ve araciniz garantide degilse odemeniz gereken malzeme ucreti ne kadar tam 385 tl. Cunku sadece switch ayris satilmiyor. Arka bagaj citasi ile beraber satiliyor. Oysaki sadece switch degisebilir. Cunku soketli... Ama nedense switch ayri gelmiyor. Parca satma strajesi.
    Bu arada bagaj switchinin bulundugu yumusak kacugu hafiften delin. Aksi takdirde bagaj switchi uzerinde biriken su yine oksitlenme yapacaktir.

İyi geceler. Uyku tutmadi.
    2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Ynt: Bagaj kiliti tamiri

Bilgilendirme için teşekkürler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Evet güzel bir bilgilendirme ilerde ihtiyacımız olabilir teşekkürler
      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

emeğine sağlık ilerde kesin lazım olur...

Yorum

Bire bir aynısı Corsa'da başıma gelmişti, haliyle bagaj açılmadığı için ne olduğunu anlayamayıp Arkas Çengelköy'e götürmüştüm.
          Sökme takma temizleme için 30 TL almışlardı.

Yorum

Bu aralar bagaj kapağımda açılmama gibi bir sorun vardı. Sormlusu ortaya çıktı. Bu paylaşım için çok teşekkürler...

Yorum

benimkisi garantiden değişti..( Arızaların çokluğu,azlığı açısından değerlendirlir)
              2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
              [center]

Yorum

Benimde bagaj kilidim(2011ST) son ykamadan beri elle açılmıyor. Dikkat ettim aracı ben yıkamaya başladığımdan beri bir sorun oldu. Yıkamacı o kadar yıkattık bişey olmadıydı. Ters tarafına mı su tutuyorum ne.
                Fırsat olunca gidip bende değiştirteyim.

**Yönetici arkadaşlar; konuya veritabanı index başlığından ilgili konuya tıklayarak geldim. Yalnız şöyle bir sorun var. Ordaki link www olarak yönlendiriyor. Tarayıcıda adreste www ile açıldığında giriş yapılmamış gözüküyor ve konuya yazı yazılmıyor.

Şu şekilde:

veritabanı index > Bagaj Açma Tuşunun Çalışmaması

Bilmiyorum benim çerezlerden kaynaklı bir sapıtma olabilir ama deneyin isterseniz.
                2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

benim araçta dahil olmak üzere beş kişinin üçünün bagaj kilidi arızalı 385 veremem açılmasa da olur

Yorum

Arabayı aldığımda bagaj sadece kumandadan açılıyordu servise gittim düğme değişecek dedi 80tl mı neydi sipariş gelince gittim değiştirdim ekin otoda. 385 komple kilit sistemi içinmi pek anlayamadım sonuçta kumandadan açılıyorsa çalışan birşeyler var demek.

Yorum

Benimki de açılmıyor, şimdilik kumandadan açıyorum sıkıntı olmuyor. Sanırsam insignianın kronik sorunlarından biri bu.
                      2011 1.6T Cosmo + Sunroof

Yorum

paylaşım için teşekkürler.
                        OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

Yorum

Benim ki kışın açılmıyor, yazın sorun yapmıyor.

Yorum

Swich ayrıca satılıyor.Benimde başıma gelmişti dediğiniz gibi oksitlenmiş söküp temizledim lakin üzerindeki zara slikonu biraz fazla kaçırınca düzen tutmadı yenisini aldım.

http://www.opelyedekparca.com/Opel-I...M,PR-7856.html

Yorum

Bende de bir kaç kere çalışmamazlık yaptı. Swich in ordaki delikten wd-40 sıktım düzeldi. Ara ara tazeliyorum şimdilik bir sıkıntı yok

Yorum

İşleniyor...
                              X