Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cosmo - Sport Süspansiyon Farkı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Cosmo - Sport Süspansiyon Farkı?

Selamlar, birkaç ay içerisinde Insignia 1.6 cdti cosmo veya sport pakete geçmeyi düşünüyorum. Bütçem dahilinde en mantıklı araç şu an için 2015-2017 insignia gözüküyor.

Bana göre sport paket görünüş olarak(jantlar hariç) daha güzel. Fakat konfor seven biri olarak süspansiyon sistemi biraz kafa karıştırıcı. Cosmo ile arasında ciddi bi fark var mıdır?

Maalesef flexride sistemi çok yaygın değil. Denk getirmek zor.​

Öncelikle hoş geldiniz.

Makyajlı yani A2 kasada süspansiyonlar makyaj öncesine göre iyileştirildi. 18 inç jantlarda yol tutuşu azaltmadan konforu artırdılar. Bu yüzden 19 inçlerle de hala yeterli konforu verebiliyor. Cosmo+stil kullanıcıları da Sport kullanıcılıları da bamgüm şikayeti etmiyor. Ancak bozuk yol konforunun o kadar da iyi olmadığını ve lastiklerin tehlikeye girdiğini okuduğumu hatırlıyorum. Böyle bir senaryoda 18 inç seçmek daha mantıklı olacaktır. Ben Cosmo 18 inçlerle şehiriçi ve şehirdışında bir sorun yaşamadım. Yol tutuşta ciddi fark için 19 değil 20 inç gerekiyor. O zaman konfor ciddi azalıyor. Kış lastiklerini 17 inç janta takınca araba pamuk gibi oluyor, yol tutuş da bir miktar azalıyor haliyle.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
      Öncelikle hoş geldiniz.

Makyajlı yani A2 kasada süspansiyonlar makyaj öncesine göre iyileştirildi. 18 inç jantlarda yol tutuşu azaltmadan konforu artırdılar. Bu yüzden 19 inçlerle de hala yeterli konforu verebiliyor. Cosmo+stil kullanıcıları da Sport kullanıcılıları da bamgüm şikayeti etmiyor. Ancak bozuk yol konforunun o kadar da iyi olmadığını ve lastiklerin tehlikeye girdiğini okuduğumu hatırlıyorum. Böyle bir senaryoda 18 inç seçmek daha mantıklı olacaktır. Ben Cosmo 18 inçlerle şehiriçi ve şehirdışında bir sorun yaşamadım. Yol tutuşta ciddi fark için 19 değil 20 inç gerekiyor. O zaman konfor ciddi azalıyor. Kış lastiklerini 17 inç janta takınca araba pamuk gibi oluyor, yol tutuş da bir miktar azalıyor haliyle.
      Teşekkürler, hoş bulduk.

Burada süspansiyon sisteminden ziyade lastiklerin daha belirleyici olduğunu söyleyebilir miyiz? Mesela sport pakete 18 inç ince kollu cosmo jant taksak (-ki bu kasaya en çok yakıştırdığım model budur) cosmo konforunu yakalayabilir miyiz? İki paket arasında süspansiyon öğelerinin etkin bir rolü yok mudur?

Yorum

Sport donanımda sanırım alçaltılmış şasi vardı. Konforu artırırsınız ama tam Cosmo kadar olmayacaktır.

Bu arada Sport donanımdaki araca Cosmo jantı takınca aslen Cosmo olup da bodykit ile Sport'a benzetilmiş gibi durabilir.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
          Sport donanımda sanırım alçaltılmış şasi vardı. Konforu artırırsınız ama tam Cosmo kadar olmayacaktır.

Bu arada Sport donanımdaki araca Cosmo jantı takınca aslen Cosmo olup da bodykit ile Sport'a benzetilmiş gibi durabilir.
          Anladim.
          Maalesef şimdiye kadar gördüğüm en kötü jant tasarımı insignia sport pakette bulunuyor. Cosmo veya diğer jantlarla her şekilde daha iyi görüneceğini düşünüyorum. Tabi bu konu görecelidir. Benim fikrim bu yönde.

Yorum

İşleniyor...
          X