Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia B 2020 - Intelli Lux Farlar

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia B 2020 - Intelli Lux Farlar

Merhaba herkese.
    İlk iletim, kısaca kendimi ve aracımı tanıtayım ve sorumu ileteyim herkese.

5 yıl boyunca keyifle kullandığım corsa 1.2 essentia aracımdan geçen yıl ayrılmıştım.
    Wagon araçların yeri ise küçüklüğümden beri bende bir farklıydı ve geçen ay 2020 Insignia sports tourer satın aldım.
    1.6 turbo dizel. Hayatımda ilk defa D sınıfı araç sahibi olduğum için mi, wagon olduğu için mi yoksa bu araç diğer D sınıfı araçlardan gerkenten farklı olduğu için mi bilmiyorum ama müthiş bir keyif lıyorum kullanırken. Uzun yola çıkmak için her fırsatı kolluyorum resmen.

Uzun yol olunca tabi, farların yolu iyi aydınlatması çok önemli.
    Araçta malesef Intellilux far yok. Farlar bildiğimiz halojen.
    Ön camda bir kamera, ön panjurda bir radar var. Tabela okuması ve adaptif hız sabitleyici de var araçta.
    Aynı zamanda otomatik uzun far özelliği var (kol üzerinde auto düğmesi var) ama auto açık iken uzun-kısa döngüsü yapmıyor araç nedense.

Sizlere 2 sorum var:

Soru 1- İlanlardaki diğer 2020 Sports tourer' larda intelli-lux goruyorum. Benimkinde neden yok? Acaba vardı da, önden kaza yaptı ve ucuz diye halojen far mı takıldı sizce? Ön tampon değişmiş, fakat kaput ve ya aracın herhangi bir yerinde boya-değişen yok.
    Soru 2- Ön camdaki kameranın ve koldaki "auto" düğmesinin var olmasından yola çıkarak, halojen farları çıkarıp, intelli lux far taktırsam, uyum sorunu yaşar mı araç?

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

Image 1 hosted in Freeimage.host

Yorum

Öncelikle hoş geldiniz. Aracınız hayırlı olsun.

Aracınızın donanım paketi nedir?

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Sports tourer ilarak geciyor.

Yorum

Ek bilgi olarak sunlari da vereyim, aracta on cama hiz- tabela, navigasyon yansitma, elektrikli bagaj acma kapama var (ayakla ve butonla). Fakat intelli far olmasidi gibi, cam tavan ve elektrikli koltuk yok (surucu baldir destegi elektrikli). Bos paket te degil, dolu da degil. Ama garip bir sekilde bircok bos paket insginia da bu yeni farlari goruyorum ve anlayamiyorum durumu.

tesekkurler bu arada hos bulduk.

Yorum

Enjoy, Design, Business gibi başlangıç ve orta seviye donanımlar var. Bazen de pandemi dönemindeki gibi başka ülkeye ayırdıkları aracı buraya gönderdikleri de oluyor, onların donanımları karışık olabiliyor. Almanya'daki flexride olan ama intellilux olmayan araçlar vardı mesela. Asıl herşeyin olduğu donanım Exellance, opsiyon dahil dopdolu olanı Exclusive. Sizinki bu son ikisinden biri değil büyük ihtimalle.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Tesekkurler.
              Dun otomatik uzun far nasil kullaniliyor kesfettim.
              Bir intelli degil ama idare eder gibi.
              bu arada intelli far montaji hakkinda ne dusunuyorsunuz? Deneyen oldu mu acaba hic, merak ediyorum.

Yorum

Araç paketi ile ilgili bir video' ya denk geldim.
                Opel Arden satış müdürü güzel bir şekilde Türkiye'ye gelen wagon insignia' ları açıklıyor.
                Paketin adı Innovation, özel seri diyorlarmış.

Bu paket P6 ve P7 olarak 2 türden araç olarak gelmiş;

P6: intelli-lux far var, adaptif cruise control yok, head display yok
                P7: intelli-lux far yok, adaptif cruise control var, head display var

Benim araç Sports Tourer Innovation P7 demek ki.

Yorum

Evet Innovation donanımlar pandemide geldi. Sanırım İtalya için üretilen araçları Türkiye'ye göndermişlerdi.

Mesela manuel viteslilerde araç dolu olmasına rağmen hayalet ekran ve 18 inç jant yoktu, manuel Innovation'larda bunları da eklemişlerdi. Ben de bu araçları takipteyim.

Yorum

Teşekkürler bilgiler için.
                    Yurt dışına çıkacağım için yakın zamanda yaptırmayacağım, fakat yine de bilen birisi fikrini beyan edebilir diye cevapsız kalan sorumu tekrarlayayım

Bir Insignia B' ye halojen farı çıkarıp Intelli far takarsak uyum sorunu yaşanmır mı?

Yorum

Selamlar , far değişimini kodlatmanız lazım , opeltectool isimli youtube kanalı bir göz atın isterseniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: domatesbiber View Post
                        Teşekkürler bilgiler için.
                        Yurt dışına çıkacağım için yakın zamanda yaptırmayacağım, fakat yine de bilen birisi fikrini beyan edebilir diye cevapsız kalan sorumu tekrarlayayım

Bir Insignia B' ye halojen farı çıkarıp Intelli far takarsak uyum sorunu yaşanmır mı?
                        Uyum değil uyumsuzluk sorunu yaşarsınız?
                        Sadece sök tak meselesi değil, farlar , elektrik kablo demeti ve far beyinleri değişecek, bitti mi? Hayır, yazılım meselesi var,
                        başarılı bir uygulama olacağı garanti değil, Opel bazen bu tip modifikasyonlara izin veriyor, bazen de vermiyor. Örneğin A2 kasada
                        paddle shift uygulaması yaptırmıştım, daha sonra bazı arkadaşlar da yaptırmak istediler, ama olmadı, Opel onay vermedi.
                        Sizin konu da öyle, olursa astarı yüzünden pahalı derler ya o misal olur, belki de hiç olmaz. Uğraşmaya değer mi? Bence değmez.

İyi günlerde kullanın aracınızı.

Yorum

İşleniyor...
                        X