Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aynı Anda Sağ Ön ve Arka Camlar Çalışmamaya Başladı

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Aynı Anda Sağ Ön ve Arka Camlar Çalışmamaya Başladı


    Merhaba,

    2009 cosmo aracımda daha önce sunroof çalışmayı bırakmıştı. Yıllar sonra yine benzer şekilde aynı anda sağ ön ve arka camlar çalışmayı durdurdu. Sürücü ekranında her iki cam için de açın ve sonra tekrar kapayın şeklinde uyarı çıkıyordu. Bu uyarı akü değişimi gibi durumlarda kalibrasyon için çıkan uyarıyla aynıydı. Ancak düğmelere cam motoru cevap vermiyordu. Ayrıca sağ kapıları açınca iç aydınlatma da yanmıyordu.
    Öncelikle akla gelen akü kutup başını söküp taktım ama çözüm olmadı.

    İzmirde özel serviste gösterdim. Kapıların cam motorlarının kartlarının arızalı olduğunu söylediler. İnsignia ve astralarda bu arıza sık oluyormuş.

    Opel kartları tek başına getirmiyormuş. Yetkili servislere sipariş verirseniz cam motoru ve kartı beraber geliyormuş yurt dışından. Bu motorları hazır stokta bulmak da biraz zormuş. Daha sonra bu başlığı aratacak arkadaşlara fikir vermesi için Ekim 2024 tarihinde ön ve arka cam motorları için 39.000TL artı işçilk fiyat aldım.

    Özel servis, Ankaradan bir çıkmacıdan 13.000TL ye ön ve arka cam için motor ve kart yerine sadece motorun kartını getirtti.

    Gelen kartlardan ön sol sorunsuz çalıştı. Arka sağ olan ise kapılardan çalışırken, anahtardan uzun bastığımızda açmasına rağmen yukarı toplamıyordu. Arka sağ için yeni kart sipariş edildi ve gelen kartla sorun çözülmüş görünüyor şimdilik.

    Aküm şu an 4 yıllık. Bir de bu durum araç 15 gün hiç çalışmadan yatması üzerine yaşandı. Ustaya akü zayıflamışsa bu sebep olabilir mi diye sordum. Hayır olamaz, akün zayıf değil dedi. Çünkü marş basarken zayıf olan akü belirtilerinden olan aydınlatma ışıklarının voltajının düşmesi gibi belirtileri hiç göstermiyor aslında. Yine de akünün 4 yıllık olmasından dolayı araba da yatınca düşük voltaj akımı mı bozdu kartları acaba diye de düşünmedim değil.

    Ayrıca bu kartlar genelde tek tek gidermiş. Aynı anda 2 camın birden bozulması da biraz midemi bulandırdı. Sorun gövde kontrol modülü çıkabilir diye de korktum başta.

    Benzer sıkıntı umarım kimse yaşamaz ama ilerde başına gelecekler için deneyimlerimi paylaşmak istedim.



    2009 1.6T Cosmo, DVD800, 19"Jant, Sunroof, Infinity, Siyah Deri Döşeme, FlexRide, Panacotta Gri
İşleniyor...
X