Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vites kolu P'ye geçerken takılıyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Vites kolu P'ye geçerken takılıyor

Herkese merhabalar, aranıza yeni katıldım. 2012 model aracımda bir sorun mevcut. Vites kolu R, N ve D'ye geçerken sorunsuz şekilde tık tık geçiyor. Fakat P'ye almak istediğim zaman takılıyor. Zorlarsam veya tekrar R'den P'ye takmak istersem takılarak geçiyor. Önceki sahibi sorun başlayınca vites topuzunu değiştirdiğini fakat sorunun geçmediğini söyledi. Bir tanıdığım motor kısmında sağda bulunan vites halatıyla şanzımanı bağlayan noktadaki plastik klipsi değiştirince çözüldüğünü söyledi. Internetten aynı parçayı sipariş verip araca baktım. Orada da benim sipariş verdiğim parça mevcut. https://st3.myideasoft.com/idea/ek/5...ion=1640894248 . Yine de yenisini takacağım.
    Sizlere sorum şayet ben bu parçayı yenilediğimde sorun düzelmezse ne yapmam gerekebilir? Aracı ilk sahibinden aldım. Piyasadaki temizim diyen araçtan daha temizdir. Açıkçası bu sebepten dolayı bu sorunu bilerek aldım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    2006 Mercedes-Benz CLS 350 - 3.5lt 272hp
    2015 Volkswagen Touareg - 3.0lt 245hp
    2012 Opel Insignia - 2.0lt 170HP

ben benzer sorunu D'ye cekerken yasamıstım, Fiziki olarak D'ye alsam bile ekranda bosta gozukuyordu ve viteste D harfi üzerinde lamba yanmamaktaydı. Sert şekilde çekince ise araç vitesi algılıyordu ve hareket ediyordu. Hemen sanayide tanıdığım ustaya götürdüm halatın problemli olduğunu söyledi ve 250 tl gibi bir fiyata işlemi halletti.

Yorum

Bende aynı durum oluyordu. Vites topuzunda mandalın ittirdiği çubuk yan tarafa kaymış ve vites kolu alt kısımda bulunan kilit yeterince yukarı kalkmadığı için. P ye geçirirken takılıyordu. Topuz değişimi ile düzeldi benimki de.

Yorum

konuyu güncelleyeyim. sorun çözüldü. mesele topuzdaymış. orijinali ile değiştirdim, sorun düzeldi.
        2006 Mercedes-Benz CLS 350 - 3.5lt 272hp
        2015 Volkswagen Touareg - 3.0lt 245hp
        2012 Opel Insignia - 2.0lt 170HP

Yorum

Geçmiş olsun. Paylaşım için teşekkürler.
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
          X