2011 insignia cosmo aracımda yağmur sensörünü gündüz aktif hale getirdiğimde gölgeden (ağaç gölgesi,bina gölgesi,bulut gölgesi vb.)güneşe çıktığımda sensör güneş gördüğünde çalışıyor ve sürekli olarak yapıyor sensöre her güneş ışığı vurduğunda sileceklerim çalışıyor ve bu yüzden kullanamıyorum sürekli açıkta bırakamıyorum su sıktım damlattım onlara tepki veriyor silecekler çalışıyor acaba hassaslık derecesi ayarı falan var mı neden yapar nasıl yol izleyebilirim
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yağmur sensörü çalışma anormalliği
Collapse
X
-
Bcm modülü dediğinizde aklıma geldi uzun far asistanı bazen uzunlara almıyor elimle sensörü içerde bulunan kamera gibi sensörü kapattığımda çalışmaya başlıyor uzun kısa otomatik olarak bu bcm modülü bu işlevleri yavaşlatabilir mi arıza durumunda böyle tepkiler vermesine sebep olur mu acaba bilmediğim için soruyorum bu bcm hakkında hiç bir bilgim yok çünkü
Yorum
-
Yapar. Kendiniz anlamıyorsanız hiç bulaşmayın. Yetkili/özel opel servisinde işten anlayan bir ustaya bu parçayı söktürüp baktırın. Gerekeni yapar usta. Ben benzer sorunlar yaşamıştım. Elim biraz yatkın. Söktüm, kablo, soket v.s. kontak spreyi sıkıp geri taktım. Sorun düzeldi.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
- Beğenmeler 1
Yorum
-
En basit çözümü olarak ben olsam akü kutup başlarını söker yarım saat sonra tekrar sonucu gözlemlerim. Ve aküyü ölçtürürüm.
Insignia a ve makyajlı kasaların kablolar zaman içimde kendinden geçebiliyor. Soket ve kablo kontrolü ile başlayın ama usta bir kişiye yaptırın. Bcm modülün bozulması genel itibari olarak zor lakin sıvı teması su nem vs olduysa o zaman olur.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Atacan45 View Post2011 insignia cosmo aracımda yağmur sensörünü gündüz aktif hale getirdiğimde gölgeden (ağaç gölgesi,bina gölgesi,bulut gölgesi vb.)güneşe çıktığımda sensör güneş gördüğünde çalışıyor ve sürekli olarak yapıyor sensöre her güneş ışığı vurduğunda sileceklerim çalışıyor ve bu yüzden kullanamıyorum sürekli açıkta bırakamıyorum su sıktım damlattım onlara tepki veriyor silecekler çalışıyor acaba hassaslık derecesi ayarı falan var mı neden yapar nasıl yol izleyebilirim
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Cihazı söküp gerekli yerlere kontak sprey sıkılması işlemi zaten kolay bir işlem. Bazen bu tarz basit müdahaleler işe yarıyor. Akü kutup başı söküp 2 dk bekleyip takma zaten bizim araçlarda sihirli değnek oluyor bazen. İki yolu da denemek lazım.@Murat
- Beğenmeler 2
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Atacan45 View PostAkü kutup başını söküp bir müddet bekledikten sonra geri taktığımda araç ta bir sorun meydana gelmez değil mi opel sağlam güzel ama nazlı olduğu konular var ve ilk opelim o yüzden soruyorum@Murat
- Beğenmeler 1
Yorum
Yorum