Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 2016 AFL Far Ampulü?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 2016 AFL Far Ampulü?

Merhaba dostlar ?‍♂️

Aracım 2016 Insignia A2 makyajlı kasa

IMG_20220829_010638.jpg
    IMG_20220829_004602.jpg
    Aracımda maalesef sol farımızın ampulü sarıya döndü beyazdan. Fotoğrafta gördüğünüz gibi.

Birkaç saattir forumlarda araştırma yapıyorum fakat Led öneren de var farklı marka ampul önerenlerde.
    Bende gittim aracın far kapağını söküp orjinal ampülün marka modelini öğrendim

IMG_20220829_232845.jpg

Görüldüğü üzere araç üzerindeki ampul Philips XenEcoStart 5G10 modeli.
    Yalnız bu ampul için internette en ufak bir bilgi dahi yok. Sizden ricam bu ampulün muadili olarak birebire yakın önerebileceğiniz bir ürün var mıdır?

Anladığım kadarıyla

D3S 35W ve E4 olmalı ampul fakat kaç kalvin olmalı?

Teşekkürler ilginiz için ?
    ​​

Orijinal kelvin değeri 4300 K diye biliyorum. Renk farkı olmaması için çift olarak değiştirmenizde fayda var. Philips kaliteli fakat pahalı olabilir, Photon, Osram da seçilebilir.
    Insignia Grand Sport Excellence

Yorum

Bir ay önce benim de başıma aynı şey geldi aracın üzerinden çıkan OSRAM XENARC MARKA bir ampüldü 350 TL ye Philips marka ampül aldım
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 1 photos.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ersinakinci View Post
        Bir ay önce benim de başıma aynı şey geldi aracın üzerinden çıkan OSRAM XENARC MARKA bir ampüldü 350 TL ye Philips marka ampül aldım
        Aydınlatmada ve ışık renginde bir fark oldu mu acaba? Bir de link verebilir misiniz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ersinakinci View Post
          ,Philips, Osram gibi markaların orjinal xenon ampulleri pahalıdır. Bu markların piyasada çok fazla sahte ürünü var. Philips in orjinal xenon ampulünün 350 e olması pek mümkün değil.
          2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

Photon D3S +%50 6000K takım olarak değiştir.
            Bugüne kadar kör araç kullandığını fark edeceksin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sota View Post
              Photon D3S +%50 6000K takım olarak değiştir.
              Bugüne kadar kör araç kullandığını fark edeceksin.
              Bunu çok kişiden duydum. 6000K merak ediyorum açıkçası
              Muhtemelen photon 6000K alacağım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serkanbb06 View Post

Aydınlatmada ve ışık renginde bir fark oldu mu acaba? Bir de link verebilir misiniz?
                Ben internet üzerinden alamadığım için link veremiyorum resnginde farklılık oldu bir tane daha alacağım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrekeskin97 View Post

,Philips, Osram gibi markaların orjinal xenon ampulleri pahalıdır. Bu markların piyasada çok fazla sahte ürünü var. Philips in orjinal xenon ampulünün 350 e olması pek mümkün değil.
                  Valla ben o fiyata aldım sanayii den

Yorum

Bunu çok kişiden duydum. 6000K merak ediyorum açıkçası
                    Muhtemelen photon 6000K alacağım.
                    Yağışlı havalarda dezavantaj oluyormuş 6000K, gece uçuşu forumunda "görüşü" önemseyenlere pek tavsiye edilmiyor, "görünüşü" önemseyenlere öneriliyor.Zaten neredeyse tüm üreticiler 4300K kullanıyor. Bence orijinal değerde almak en uygunu.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post

Yağışlı havalarda dezavantaj oluyormuş 6000K, gece uçuşu forumunda "görüşü" önemseyenlere pek tavsiye edilmiyor, "görünüşü" önemseyenlere öneriliyor.Zaten neredeyse tüm üreticiler 4300K kullanıyor. Bence orijinal değerde almak en uygunu.
                      Denk geldi, eve de 4500K led lamba aldım. Ne beyaz ne sarı ikisinin ortası

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

4300K'den şaşmayın. Tüm üreticiler orijinal stok olarak 4300K kullanıyor bildiğim kadarıyla. Fabrika çıkışı üzerindeki XENARC ORIGINAL ampuller 4 yıl dayanmıştı benim. Araştırdığımda Osram Xenarc serisinin de farklı modelleri olduğunu gördüm. 2020 yılında Osram'ın resmi internet sitesinde birbirine çok benzer XENARC ve XENARC ORIGINAL iki model vardı. Aralarındaki fark, kullanım ömrüne yansıyacağı söylenen 1. ve 2.kalite olmalarıymış. XENARC ORIGINAL 'in çok pahalı olduğu ve fiyatından dolayı tercih edilmediği için ülkemize ithal etmeyi tercih etmediklerini öğrendim. O zaman yetkili Opel servisinde teki için 2000TL fiyat vermişlerdi, yetkili bir Osram satıcısından 2020 yılında çifti 700TL'ye D3S XENARC aldım ve hala sorunsuz kullanıyorum. Ampul ömülerini uzatmak için kısa tünel geçişlerinde far düğmesinden otomatik far ayarını kapatıyorum, bakalım bu sefer bu orijinal fakat 2.kalite ampuller kaç yıl gidecekler. Tahmin ediyorum ki kur farkından dolayı şu anda 3 katına çıkmıştır fiyatı. Kutu üzerindeki kodu orijinal site üzerindeki kontrol kutusuna girdiğinizde orijinal mi taklit mi diye öğrenebilirsiniz. Benim ampullerim orijinal çıktı. Aşağıda site linkini paylaşıyorum. Daha pahalı farklı modeller de mevcut. Philips olabilir ama Photon marka kullanmayı asla düşünmedim.

İlk link ampullerin orijinal olduğunu test etmek için

Güven Programı ile OSRAM, OSRAM Ksenon ürünlerinin orijinalliğini sağlamak için önemli bir adım atıyor.

Bu da Osram modelleri

Bu da youtube'dan bulduğum xenon ampul değiştirme videosu. Insignia'nın ampulünü değiştirmeyi bu videoyu izleyerek öğrenmiştim

The factory fitted Xenon adaptive headlights can seem daunting to tamper with. If the headlamp bulb should fail it can be expensive to have the dealer replac...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mehmet Adıgül View Post
                          4300K'den şaşmayın. Tüm üreticiler orijinal stok olarak 4300K kullanıyor bildiğim kadarıyla. Fabrika çıkışı üzerindeki XENARC ORIGINAL ampuller 4 yıl dayanmıştı benim. Araştırdığımda Osram Xenarc serisinin de farklı modelleri olduğunu gördüm. 2020 yılında Osram'ın resmi internet sitesinde birbirine çok benzer XENARC ve XENARC ORIGINAL iki model vardı. Aralarındaki fark, kullanım ömrüne yansıyacağı söylenen 1. ve 2.kalite olmalarıymış. XENARC ORIGINAL 'in çok pahalı olduğu ve fiyatından dolayı tercih edilmediği için ülkemize ithal etmeyi tercih etmediklerini öğrendim. O zaman yetkili Opel servisinde teki için 2000TL fiyat vermişlerdi, yetkili bir Osram satıcısından 2020 yılında çifti 700TL'ye D3S XENARC aldım ve hala sorunsuz kullanıyorum. Ampul ömülerini uzatmak için kısa tünel geçişlerinde far düğmesinden otomatik far ayarını kapatıyorum, bakalım bu sefer bu orijinal fakat 2.kalite ampuller kaç yıl gidecekler. Tahmin ediyorum ki kur farkından dolayı şu anda 3 katına çıkmıştır fiyatı. Kutu üzerindeki kodu orijinal site üzerindeki kontrol kutusuna girdiğinizde orijinal mi taklit mi diye öğrenebilirsiniz. Benim ampullerim orijinal çıktı. Aşağıda site linkini paylaşıyorum. Daha pahalı farklı modeller de mevcut. Philips olabilir ama Photon marka kullanmayı asla düşünmedim.

İlk link ampullerin orijinal olduğunu test etmek için

Güven Programı ile OSRAM, OSRAM Ksenon ürünlerinin orijinalliğini sağlamak için önemli bir adım atıyor.

Bu da Osram modelleri

Bu da youtube'dan bulduğum xenon ampul değiştirme videosu. Insignia'nın ampulünü değiştirmeyi bu videoyu izleyerek öğrenmiştim

https://www.youtube.com/watch?v=usrH...annel=TheBassg
                          Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Maalesef photon almak durumunda kaldım. Kötü değil ama bariz kalite farkını hissediyorum orjinalinde olmayan ışık gölgeleri photon da gözüme ilk çarpan oldu ama fiyat performans olarak değeceğini düşündüğüm için değiştiemeyeceğim.
                          Fakat hayalim osram night breaker laser

Yorum

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Maalesef photon almak durumunda kaldım. Kötü değil ama bariz kalite farkını hissediyorum orjinalinde olmayan ışık gölgeleri photon da gözüme ilk çarpan oldu ama fiyat performans olarak değeceğini düşündüğüm için değiştiemeyeceğim.
                            Fakat hayalim osram night breaker laser

Bahsettiğiniz ampul bu sanırım adet fiyatı 1500 TL maalesef.

Yorum

Bahsettiğiniz ampul bu sanırım adet fiyatı 1500 TL maalesef.
                              Evet bahsettiğim pahalı olan ampul bu idi. Xenarc Original. Ben ikinci kalite olarak geçen Xenarc Classic alıp takmıştım. Tek farkının ömürleri olduğunu söylemişlerdi ama 2 yıldır hala sorunsuz kullanıyorum. Eski ampullerin birinin ışığı henüz morarmadan 1 ay önce vizede fardan hafif kusurlu geçmiştim. Sağ ve sol ampulun ışık akı (parkaklık) değeri çok farklı çıkmıştı. Daha önce vizeden far dahil kusursuz geçtiğim için böyle olmasına şaşırmış fakat önemsememiştim. Demek ki ampul ömrünü tamamladığında morarmadan önce de parkaklığı bariz şekilde azalıyormuş. Bunu çift olarak değiştirdiğimde fark ettim, gece sürerken arabayı ilk aldığım zamanki mutluluğumu hatırladım Moraran ampulu attım ama eskise de henüz beyaz ışık veren teki yedeğe aldım, çift olarak yenilerini taktım. Tekrar biri morarırsa yeni çift ampul alana kadar moraran tarafa eski iş gören teki takarım diye düşündüm.

Aldığınız Photon'ları da kazasız, keyifle kullanın, güzelce eskitin ki merak ettiğiniz Nightbraker'lara vesile olsun bir dahaki sefere Ben Nightbraker'ın halojen tipini motosikletimde kullanmıştım, ışığı xenon kadar beyaz ve aydınlatması çok iyi idi fakat ömürleri çok kısaydı. Üzerinde de standart halojen ampule göre parlaklığının daha fazla fakat ömrünün daha kısa olduğu yazıyordu. Xenon Nightbraker serilerini incelemedim ama model özelliklerini karşılaştıran tablolarına dikkat edin derim, ömrü erken bitince fena üzüyor

Yorum

İşleniyor...
                              X