Arkadaşlar motor gücü azaltıldı arızası yüzüne yüksek basınç pompası değişecek olan arkadaşlar parcayı Opel Insignia diye aramasın maliyeti çok yüksek parcayı söküp araştırma yapın aynı parçayı daha uygun bir fiyata bulursunuz.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Insignia 170 HP cosmo araç geç çalışıyor ve gitmiyor
Collapse
X
-
Mini lerde ve thp motor psa gruplarında ve kia/hyundai gdi larda bu parçanın tamir edilebilir yada edildiğini okumuştum. Bmw grubunda da aynı sıkıntı varmış. Muhtemelen o fiyattaki bir parçanın tamiri mümkündür, sanırım içindeki yay, conta yada piston özelliğini yitiriyor, bir nevi dizel enjektörlerin sızdırma (sanayi jargonu ile işeme) muhabbetine benzer bir soruna sebep olup aracı boğuyor. Bence tamir kısmını bir araştırın,çok komplike bir olayı yok sanırım.
Yorum
-
İyi akşamlar
Aracın yüksek basınç pompasını söktüm büyük bir araştırma yaparak genaral motors kullanan bütün araçların pompasını araştırdım..Benim araçtan söktüğüm parça numarası 55585049 kodu ile parcaları karşılaştırdım ve BMW 5.20 İ 2012 MODEL SONRASI pompa uyum sağladı araca taktık 200 km yol yaptım 130 ile 170 km hızlar ile denedik yol şartlarından dolayı daha fazla hız yapamadık araç bir sıkıntı çıkartmadı yakıt ortalaması 8 ile 9 arasında iken şu anda 6.6 oldu.. Masrafa gelince 7 bin pompa motor yağı ve şanzıman yağı filitreler işçilik dahi 9 bin masrafınız oldu..
- Beğenmeler 3
Yorum
-
Parçanın spesifik özellikleri eskisini karşılıyor mu acaba? Parçayı uydurmak önemli değil spesifik özellikleri eskisi ile birbirini karşılamazsa bu kez piston kafalarını yer. Umarım dediğiniz gibi uyumlu olmuştur. Uzun dönem testini bekliyoruz ayrıca sizden
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View PostYakıt ortalaması bu kadar nasıl düştü? Araçta eskiye göre kıyasla başka ne değişiklikler oldu?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Karaali View PostParçanın spesifik özellikleri eskisini karşılıyor mu acaba? Parçayı uydurmak önemli değil spesifik özellikleri eskisi ile birbirini karşılamazsa bu kez piston kafalarını yer. Umarım dediğiniz gibi uyumlu olmuştur. Uzun dönem testini bekliyoruz ayrıca sizden
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View PostYakıt ortalaması bu kadar nasıl düştü? Araçta eskiye göre kıyasla başka ne değişiklikler oldu?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ersinakinci View Post
Benim araçtan söktüğümüz pompa ile aldığım pomapanın çalıştırma numarası dedi PSA servisinde ki usta birebir aynı 55585049 o yüzden sıkıntı çıkartmadan uyum sağladı
Soldaki f30 pompası sağdaki insignia. Yakıt borusunun yeri harici herşeyiyle aynı mı şimdi? Yani sizin kullandığınız pompa soldaki doğru mu anladım?
indir.jpg 55585049.jpgEkli Dosyalar
Yorum
-
[QUOTE=ALPRN;n641478]
Soldaki f30 pompası sağdaki insignia. Yakıt borusunun yeri harici herşeyiyle aynı mı şimdi? Yani sizin kullandığınız pompa soldaki doğru mu anladım?
indir.jpg 55585049.jpg[/QUOTE Aynen doğru anladınız hatta o parça bozuk olanlar parcayı söküp Opel diye bakmasınlar 55585049 numarasına dikkat ederek atarlarsa daha uygun bir fiyata bulurlar genaral mootors 170 HP hepsi aynı pompayı kullanıyormuş başıma gelene kadar ben de bilmiyordum
- Beğenmeler 2
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Karaali View PostAklıma takılan bir soru daha sorsam? Bu parçanın nesi arızalanıyormuş? İçindeki pistonu mu yayı mı sensörü mü? Yada başka bir alanı mı? O kısmı araştırma imkanınız oldu mu?
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ersinakinci View Post
Araştırma yaptım herkes birşey diyor doğru düzgün birşey bilen yok .. Bu parça genelde LPG li araçlarda çok bozulur diyen de var. Araba mi çektin diyen var. Ama genel araştırmama göre yüksek basınç pompası yakıt az olduğu zaman yada benzin bittiği zaman sürekli marşa basılırsa bozulurmuş ben de en az çeyrek depo benzin oluyordu demek ki benden önce ki sahşbinde bir hasar almış 4 yıldır bende araç ara ara geçici arza veriyordu
Arızası ya basıncı kaçırıyor yada yaylı kısım takılı kalıyor sanırım. Tamir edilebilir muhtemelen ama uğraşan şimdilik yok sanırım. Günden güne direk enjeksiyon araçlar attığı için 3-4 sene ye kadar bunu revize edenler vs çıkacaktır diye umuyorum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Umarım sorun yaşamayız ama yaşadığımızda da en azından bilgimiz olmuş oldu.
Yorum
Yorum