Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Grand Sport 1.5T LSPİ hk.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Grand Sport 1.5T LSPİ hk.

Selamlar iyi Forumlar 2017 GS 1.5T 165 Sahibiyim araç 3 ay önce zeytinburnu odak opelde bakıma girdi faturada shell helix 0-20W koyulmus fakat dexos 1 gen 2 mi koyulan yağ bilmiyorum shell in sitedinde öyle bir yağı yok gozukuyor asıl merak ettigim yabancı forumlardada bakındım ama bu motorda LSPİ mevcutmu hiç basına gelen oldumu astralarda ve insignia 1.4T lerde oluyormus ama bu motorlardada böyle birşey mevcutmu bilgisi olan paylasırsa sevinirim ona göre gidip yağı degiştirticem kafama takıldı saygılar

1.6 SIDI ile LSPI yaşanıyor ve Dexos 1 Gen 2 yağ gerekiyor. Foruma bununla ilgili konu açmıştım. 1.5 SIDI ile ilgili malesef bilgim yok. Üretimi de devam etmedi, kullanıcısı da pek az. Olan da bilgi paylaşmıyor. Siz öğrenirseniz mutlaka paylaşın

Forumda farklı konu başlıkları altında ufaktan değinilen LSPI sorunu için ayrı bir başlık açmak istedim. Öncelikle LSPI nedir? İngilizce "Low Speed Pre-Ignition" kelimelerinin kısaltması olup ve Türkçe'ye düşük hızda erken ateşleme diye çevirebiliriz. Bunu yaşadığınızı düşük hız ve

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Merhaba,

Aynı araç ailemizde kullanılıyor. Liqui Moly ürün ailesinden 5w-30 special tech dexos1 gen 2 kullanıyoruz. Ustamız o şekilde bilgi verdi. Yanlış yağ konulmuş ise, lütfen konuyla ilgili aksiyon almanızı öneririm.

Bu arada sizin için Motul yağ kataloğuna baktım, araç için kullanılacak onaylarda:

OEM ONAYLARI
      GENERAL MOTORS GM DEXOS1 GEN2

İbaresi yer alıyor.

Bilginize.

Yorum

Güncelleme:

Araştırmalarıma göre eğer sizin araca konulan yağ;

Shell Helix Ultra Pro Sn Plus 0w20 Motor Yağı olarak geçiyor ise Dexos 1 Gen 2 desteği var. Yağı onaylatın gönlünüz rahat olsun.

Ürünün resmini ekte görebilirsiniz.

İyi Forumlar.
        You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 1 photos.

Yorum

2.0lt hacminin altındaki tüm motorlarda lspi yaşamak kaderinde var
          Doğru yağ ve düşük hızlarda ani sıkıştırmalar yapmamak koşuluyla en asgarî şekilde etkilersiniz.

Ayrica sıcak iklim kuşağında 20 numara yağ kullanmak nedir yaaa
          zaten motor sıcak çalışıyor dış ortamın sıcaklığıyla beraber yağ aşırı incelir ve yağ filmini oluşturmakta zorluk çeker

5w30 önerilen , sıcak iklimde mümkünse 5w40 kullanılmalı.
          soğuk iklimde 0w20 0w30 kullanabilirsiniz.

Yorum

açıkcası baya forum gezdim hiç 1.5T ile LSPİ yaşayan görmedim ama riski var sanırım motor kapagında 0-20 yazıyor bakım aralık sonunda yapılmıstı genelde cogu kısı motul 5 30 d1gen2 kullanıyormus bunu odaga gidip sorucam bende bu arada bayrampasa cetası daha onceden aradıgımda ortaki teknik sorumlu şase numarasıyla belli olur genelde dedi her seride o problem yok dedi elindeki listeye baktıgında 1.5T nin d1 gen2 ye dagil olmadıgını soylemıstı.

Yorum

Viskozite sıcaklık grafiği

motor yağı tipleri.jpeg.jpg
              Ekli Dosyalar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kumtanesi View Post
                Merhaba,

Aynı araç ailemizde kullanılıyor. Liqui Moly ürün ailesinden 5w-30 special tech dexos1 gen 2 kullanıyoruz. Ustamız o şekilde bilgi verdi. Yanlış yağ konulmuş ise, lütfen konuyla ilgili aksiyon almanızı öneririm.

Bu arada sizin için Motul yağ kataloğuna baktım, araç için kullanılacak onaylarda:

OEM ONAYLARI
                GENERAL MOTORS GM DEXOS1 GEN2

İbaresi yer alıyor.

Bilginize.
                yarın servise gidip sorucam hocam bide motul mu luqi mi koymalıyım sizce siz hiç problem yasadınızmı aracla

Yorum

Araca uygun doğru değerlerde kullanırsanız (5w30, 0w40 gibi) her 2 marka da kalitelidir. Zaten şu an gm yağlarından ziyade bu 2 marka kullanılıyor tüm insignia gruplarında böyle.
                  @Murat
                  2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
                  X