Duyuru

Collapse
No announcement yet.

90 derece termostat yazılımı hakkında.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 90 derece termostat yazılımı hakkında.

Herkese selamın aleyküm.bu sıra çokça duyduğum 90 derece termostat yazılımını soracağım.aracım a16let 2011 insignia.bu yazılımla termostatın daha erken açılmasını sağlayarak kronik yağ soğutucu yada manifold çatlaklarını engellediklerini söyleyenler var.bu işin aslı astarı nedir bir fikir verirmisiniz.saygılar.

A16LET ünite mekanik bir termostata sahip,yazılım ile müdahale edilemez. Böyle bir sıkıntınız var ise termostatı kontrol etmelisiniz öncelikle.

Yorum

Daha önce yükselen hararet problemi ile uğraşmıştım benim 1,6T(A16let) aracımda...

Yorum

Arkadaşlar benim sorunum yok.malum araçlarımız 105 gibi yüksek derecelerde fan açıyor.yazılımla bunu 90 a çekip kronik sorunların önüne geçtiklerini söylüyorlar ben bunu soruyorum

Yorum

bizim araçlar Rusya Finlandiya gibi soğuk iklime göre uygun termostat ile geldiği söyleniyor. Hatta bazı 1.4 kullanıcıları termostat değişimin de 90 derecelik olan termostatlara geçiş yaptığı yazıyordu. Termostatı değiştirirerek çözüm bulunduğunu okumuştum.

Yorum

merhabalar.
            1.4 aracım var.
            ben obd cihazı ile gözlem yaptığımda sistem 110 derecede çalışıyor sistem hep.ama ibre 90 da çakılı..
            araç 150bin de, bu zamana kadar motora zarar veren bir durum olmadı ama soğutma sistemi ile ilgili çok kez kaçaklardan dolayı su eksiltme oldu ve buna bağlı parça değişimi oldu, her zaman da yetkili servise gittiğim için maliyeti fazla oldu,bu zamana kadar devir daim 2 kez, su kabı 2 kez , radyator bir kez ..vs değişti.
            bence de yüksek sıcaklıktan dolayı parçalar hızlı deforme oluyor

bu 90 derece termostat adaptasyonu hala yapılan bir uygulama mı,

uygulatanlar genelde memnun mu, herhangi bir sıkıntı doğurdu mu?

Yorum

Ben ustama bu durumu danıştım.bende astra h kadada olduğundan ona yapılabilir ondaki elektronik ama insigniadaki mekanik olduğundan komple termostatı değiştirmen gerekir dedi.ayrıca insignia yı elleme orjinali en sağlıklısı astra olsa tamam ama insigniayı ellemene gerek yok diyede ekledi.

Yorum

termostatlar mekanik olarak çalışır. termostat üzerindeki yayın sertliğini açılma derecesiyle doğrudan ilişkindir.
                nekadar sert yay kullanılırsa okadar geç açılır
                ortada elektronik bir durum yok.

gelelim bu işin yazılım kısmına
                düşük dereceli termostatı montaj yaptınız.

uzun yolda ve hızlı kullanımlarda radyatör gerektigi kadar rüzgar alabileceği fanlara ihtiyacı olmayacaktır
                lakin iş şehiriçi ve dur kalk trafiğine gelindiğinde durum değişir.
                radyatör gerektiği kadar rüzgar alamaz ve motordan gelen sıcak su sogutulamaz.
                bu noktada fan devreye girer

yazılımsal olarak 110 derece ayarlanmış fan devreye geç gireceği motor gene hararetli çalışmaya devam eder. termostatin size hicbir yararı olmayacaktır

yazılımsal da mudahele edilmesinin temel nedeni budur.

Yorum

Sayın Onur Erdoğdu,cevabınızda fanın 105 derecede açıldığını yazmışşınız. Fanın 1. kademesi 98 derecede devreye girer. 98 derecede fanınız devreye girmiyor ise, Fan resistansınızı kontrol ettirin. Bu havalarda sorun değil ama hava ısındığında özellikle rampa çıkış yada tempolu sürüşlerde hararetiniz yükselir. Antifriz olsa bile ısı ile artan basınçdan dolayı genleşme kabından buhar olarak su atarsınız. Buda su eksiltme olarak size döner.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hayabusa View Post
                    Sayın Onur Erdoğdu,cevabınızda fanın 105 derecede açıldığını yazmışşınız. Fanın 1. kademesi 98 derecede devreye girer. 98 derecede fanınız devreye girmiyor ise, Fan resistansınızı kontrol ettirin. Bu havalarda sorun değil ama hava ısındığında özellikle rampa çıkış yada tempolu sürüşlerde hararetiniz yükselir. Antifriz olsa bile ısı ile artan basınçdan dolayı genleşme kabından buhar olarak su atarsınız. Buda su eksiltme olarak size döner.

herhangi bir sorunum yok fakat astram 108 e gelmeden fan açmıyor.direk dijital ekrandan takip ediyorum.insignia yı göremiyorum çünkü cihaza bağlayıp takip etmedim.ama onunda nekadar ısndığını gördüğüm için tahminim fan açma derecesi bayağı bir yüksek.insignia yı yeni aldım sayılır.astradaki sorunları yaşamamak adına böyle bir konu açıp fikir edinmek istedim

Yorum

İşleniyor...
                    X