Arkadaşlar aracımda sürekli bu arıza kodlarını alıyorum aracın LPG Li sensörleri değiştirdik çözülmedi motorda bir sıkıntı yok ama sürekli bu arızaları veriyor ve araba çekişten düşüyor böyle birşey yaşayan veya çözümünü bilen var mı
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Opel insignia
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: asım5454 View PostArkadaşlar aracımda sürekli bu arıza kodlarını alıyorum aracın LPG Li sensörleri değiştirdik çözülmedi motorda bir sıkıntı yok ama sürekli bu arızaları veriyor ve araba çekişten düşüyor böyle birşey yaşayan veya çözümünü bilen var mı
Yorum
-
Bu sıkıntı bende olsa bir süre benzinde kullanır aynı hataları alıyorum mu diye takip eder ona göre araştırmaya başlarım. Lpg benzin farketmez ilk etapda Maf/map Sensör temizliği gerekirse sağlam ile kontrolünü yaparım. Manifold contasına baktırırım. Ateşlemeyi gözden geçiririm. Benzinde sorun yoksa bunlar direk lpg ye yönelirim. Lpg aracı almadan önce takıldı ise o zamanlarda böyle bir sorun olup olmadığını sorgularım. Şayet yok ise lpg kesici röle enjektör ve elektirlk bağlantısına yönelirim. Araca ye lpg bağlandı ise ve sorunlar alınıyorsa montaj şüphesi ile soruna yaklaşırım.(başıma geldi bi aracımda) Lpg düzgün montaj edilmesiyle özellikle elektirik bağlantılarını kontrol ettiririm.işin ehli bir ustada montajı kontrol etmesini uygun nozül bağlantı alanı yapıldımı kontrolünü isterim (aylarca ararım nozul çapı ve hatalı alana montaj dan çıkmıştı sorun bizde) Lpg enjektörini kontrol ettirim kaçak var mı hatalı çalışan var mı diye. Ama ilk etapda sensör temizliği ile işe başlamak daha kolay olur
Yorum
Yorum