Değerli abilerim kardeşlerim mevcut 18 cosmo jantlarımı verip 20 jantları almayı düşünüyorum.ama bilgim olmadığından size danışmak istedim.komfor ve yakıt olarak ne gibi etkisi olur ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İnsignia 20 inc jant hakkında fikir
Collapse
X
-
Ben 18 den 19 a geçtim. 245*45*18 den 245*40*19a. Sadece lastik havalarını yüksekte tutuyorum. 4 mevsim nokian lastik taktırdım. Lastik havası 34 ün altına inerse direksiyon sertleşebiliyor. Kapılarda yazan ekonomi ayarında kullanmaya çalışıyorum, önler 39 arkalar 38. Bunun dışında fark yok. Yani arabayı yorma konforsuzluk felan yaşamadım. Ama 20" olursa ne olur bilemem. 18den 20 ye geçen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa güzel olur.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Lastik havaları ile ilgili şöyle bir tecrübem var 245 45 18 continental premium contact p6 kullanıyorum lastik havalarını 38 yaptım aracın yol tutuşu bariz kötüleşti bir virajda arka koptu yanlayarak çıktım resmen diğerinde kafadan kaydı diğerinde viraja sağdan girdim kaya kaya sol şeritten çıktım . Lastik havalarımı önler 34-35 arkalar 33-34 arasında kullanıyorum. Genellikle tek şöför kullanımı bu.
20 jant lastik iyidir güzeldir hoştur sen belki kullanmaya almaya hazırsındır ama yollarımız ne yazık ki buna hazır değil bence otobanda bile yer yer takır tukur gidiyoruz rolleyes
Yorum
-
18 lik jant ve yazlık lastiklerde ben de 34-35 psi da kullanıyordum. 19 jant ve 4 mevsim lastikten sonra 39-38 psi ile ancak eski konfor ve yol tutuşu yakalayabildim. Başlarda araçta hantallık oluştu. Şoför işi farklı, lastik+jant da ayrı bir kriter.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Lastik işi gerçekten bambaşka bir kriter, ordu dan Kastamonu ya geldim durmadan ailemi bırakıp lastik havaları ile oynayıp (hata bende sıcak lastiği 38 yapar mı insan yaz günü hemde ) oradan Zonguldak a geçtim. Yenice nin virajları malum daha öncesinde çok daha sert girdiğim virajları (lastik seslerini duyduğum zamanlar ) hiç savrulmamıştı bu sefer üçüncü virajdan sonra aklım çıktı 18 in ideali bencede 33-34-35 seç beğen hesabı rolleyes 19-20 jant hakkında en ufak bilgim yok
Yorum
Yorum