Duyuru

Collapse
No announcement yet.

A16LET ünitede sıcak motorsda vakum/boost ne olmalı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• A16LET ünitede sıcak motorsda vakum/boost ne olmalı?

Arkadaşlar merhaba;
    Eski konuları kurcalamayı çok seviyorum.Dün eski konuları incelerken ısınmış motorda rolantide vakum değerinin 23-24 olması gerektiği, full boosttada 1,2 pick sonrasında da 07-09 bar arasına gerilemesinden bahsedilmiş.

Full boostta sorunum yok,lakin rolantide benim torqu pro ile aldığım ölçüm 11in/mg!.. acaba bende vakum kaçağı mı var düşüncesi içeririndeyim.

Sizlerden ricam elinde ELM27 ve torque kullanan arkadaşlar rolantide kendi vakum değerlerini paylaşabilirler mi?

opps ben ölçüm yaparken uygun olmayan bir gösterge kullanmışım. herşey normalmiş.konu silinebilir.

Yorum

bence silmeyelim, buradan okuduğuyla bir şeyler merak eden, deneyen, ölçümleyen çıkar, birine proje çıkarmasına sebep olur belki
      InsigniaTEAM

Yorum

Benim sıcak motorda vakum değerleri 23-24 arası sıkıntı yok. Ama boost ta 1.7 pik görüp sonra düşüyor. Standarttaki pik olan 1.2 degeri ile nere yarı yarıya fark var. Bu bir sıkıntıya neden olur mu acaba? Bende soyle bir durum var.

Bu konudaki 15. Mesaj ki ses var. Acaba bu pik değerinin yüksek olmasından mı kaynaklı?
        Balıkesir-2009-1.6T Cosmo

Yorum

Sayın Seko83, 1,7 barı 1 viteste anlık görüyoruz dump valf devreye girip hemen dengeliyor.belki anlık yüklenmede 2.vitestede görebilirsiniz. Yine görmüş olduğunuz 1,2 bar'da overboost ile 5-8 sanıiye sonra 0,9bara düzeltiyor kendini. Yani aracınız gayet normal çalışmakta.

Ses konusunda bişey diyemeyeeğim. Konuya bende şöyle bigöz attım. baskı balata değişimi ile sorunun çözüldüğünü yazan olmuş lakin kimse oynar volanttan bahsetmemiş. Bizim araçlarda Baskı-Balata-Bilya ve oynar volantın beraber değişmesi gerekiyor. Maliyet yüzünden çoğunluk oynar volantı pek değiştirmiyor

Yorum

hayabusa benim aracımda vakum 16 larda geziyor. Sorun neyden kaynaklı aceba? Tam gazda basınç değerlerim normal.

Yorum

Yabancı kaynaklardan araştırma yaparken şöyle birşey buldum.

İrtifaya göre motorun vakum değeri değişmektedir diyor. Ben kayseride ikamet ediyorum. Kayseri yaklaşık olarak 3500ft civarında. Aşağıdaki tabloya göre 3000 ila 4000ft arasında araçta 15 ila 19 in/Hg vakum olması bir sorun olmadığını gösteriyormuş. Benim aracımda da 16 in/Hg civarında. Bu kaynağa göre bir sıkıntı gözükmüyor.
              You do not have permission to view this gallery.
              This gallery has 1 photos.

Yorum

İşleniyor...
              X