Duyuru

Collapse
No announcement yet.

[ÇÖZÜLDÜ] Geri vites vuruntusu - Turbo Düşük Basınç Sorunu (P0299) - En Yakın Zamanda Servis Uyarısı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• [ÇÖZÜLDÜ] Geri vites vuruntusu - Turbo Düşük Basınç Sorunu (P0299) - En Yakın Zamanda Servis Uyarısı

Merhabalar. Aracım 1.6T 2014 170HP

Aracımda geri vitese alınca vuruntu ve yokuşlarda sıkıştırınca turbo kesme sorunu vardı.

İnstagramdan insigniateam sayfasından yola çıkarak pro opel sayfasını buldum. Beni Ankara seçim opele yönlendirdiler. Kayseri inciroğlu yetkili servisinin 25.000TL(şanzuman) 12500TL(turbo) fiyat istediği sorunlarımı sadece 820 TL ye hallettiler.

Geri vites vuruntusu için 400 turbo valfi için 420 TL Ücret ödedim. Turbo valfinden sonra araçta silkelenme kalmadı. Eğer bir opeliniz varsa kesinlikle işi bilen bir ustaya gidin.

Yetkili servise kalsaydık şanzuman ve turboyu değiştirecekti. Yasin ustaya burdan selamlar sevgiler saygılar.
    2013 İnsignia 1.6T 170HP Kar Beyazı

Geri vites vuruntusu için sadece yazılım güncellemesi yapıyorlar. Kesinlikle şanzumanda bir sorun yok. Bu sorun kronik bir sorunmuş zamanla çoğu arabada başlıyormuş. Aklınızda bulunsun dostlarım.

Yorum

Paylaşım için teşekkürler. Geçmiş olsun
      2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Yorum

Hayat kurtaran bilgiler bölümü olsa da bu konu oraya taşınsa. Öncelikle geçmiş olsun ucuza atlatmışsınız

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler. Aynı araca sahibim. Yetkili servise yazılım güncellemesi için gittiğimde güncelleme yok, olursa biz zaten sizi arıyoruz demişlerdi.
            @Murat
            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
              Bilgilendirme için teşekkürler. Aynı araca sahibim. Yetkili servise yazılım güncellemesi için gittiğimde güncelleme yok, olursa biz zaten sizi arıyoruz demişlerdi.
              Hocam aynısını banada dediler. İnanın kontrol bile etmiyorlar aracı. Kafadan konuşuyorlar.

Yorum

Bende geçen gün geri vitesteki vuruntunun yazılımla geçirildiğini gördüm. Pro opel inst. sayfasında sanırım. İleri viteslerimde problem olur diye korkuyorum. Aracın ilk sahibine sorduğumda ilk aldığımda da vardı dedi. Şuan için elletmedim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ALPRN View Post
                  Bende geçen gün geri vitesteki vuruntunun yazılımla geçirildiğini gördüm. Pro opel inst. sayfasında sanırım. İleri viteslerimde problem olur diye korkuyorum. Aracın ilk sahibine sorduğumda ilk aldığımda da vardı dedi. Şuan için elletmedim.
                  Kesinlikle tavsiye ederim. Aracımda geri vites vuruntusu vardı yazılım yüklendikten sonra aracın diğer vites geçişleride daha iyi bir hal aldı. Kalkışlarda silkeyerek kalkma olayı bitti. Hep kendi kendime insanlar neden bu insigniayı bu kadar övüyor acaba benim aracım mı farklı derdim. 1 yıldır araca boşa bu şekilde bindiğimi farkettim. Sadece şanzuman için değil yazılım. Motora da yükleniyor. Araç muhteşem bir hal aldı. İleri vites şüphesi bende de vardı ama korktuğum gibi olmadı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ARSLANTAS1923 View Post

Kesinlikle tavsiye ederim. Aracımda geri vites vuruntusu vardı yazılım yüklendikten sonra aracın diğer vites geçişleride daha iyi bir hal aldı. Kalkışlarda silkeyerek kalkma olayı bitti. Hep kendi kendime insanlar neden bu insigniayı bu kadar övüyor acaba benim aracım mı farklı derdim. 1 yıldır araca boşa bu şekilde bindiğimi farkettim. Sadece şanzuman için değil yazılım. Motora da yükleniyor. Araç muhteşem bir hal aldı. İleri vites şüphesi bende de vardı ama korktuğum gibi olmadı.
                    Ben 3 ay önce modül güncellemelerini kontrol ettirdiğimde hepsinin güncel olduğunu söylemişlerdi. Yeni çıkmış herhalde güncellemeler. Müsait zamanda ona da götürürüz bakalım. Kocaeli de bayi olarak çalışıyorlar. Telefon ile irtibat kurup o şekilde işlemleri yapıyorlar. O bayiyide açıkçası pek gözüm tutmadı. Mekanik işleri orada yaptırmaktan kaçınıyorumda. Ekrandaki gizli özellikleri açtırdım. Onda da pro opel mert uzaktan bağlanıp bilgisayara yapıyor.

Yorum

Gizli özellikleri bende açtırdım ne kadar kullanılır orası tartışılır ama seçim opelde mekanik ustalıkları hoşuma gitti. Şuan aracımın arka eğri kollarından ses geliyor salıncak da deniyor bu parçalara sanırım onu yaptırmayı düşünüyorum ama ortalama kaç lira fiyat çıkar kestiremedim. Çukurlarda arka 2 tekerdende şakırtı geliyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ARSLANTAS1923 View Post
                        Gizli özellikleri bende açtırdım ne kadar kullanılır orası tartışılır ama seçim opelde mekanik ustalıkları hoşuma gitti. Şuan aracımın arka eğri kollarından ses geliyor salıncak da deniyor bu parçalara sanırım onu yaptırmayı düşünüyorum ama ortalama kaç lira fiyat çıkar kestiremedim. Çukurlarda arka 2 tekerdende şakırtı geliyor
                        Salıncak burçlarını değiştiriyorlar. Ama ses harici bir problem yoksa biraz daha bekleyin isterseniz. Yeni takılanlarda elbet sertleşip aynı sesi yapmaya başlayacaktır. Siz bilirsiniz tabi.

Yorum

merhaba. aracım 2014 model 1.4 turbo. turbo ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir sıkıntı yaşıyorum. sizinki ile aynı mıdır diye kısaca anlatayım. özellikle yaz aylarında klima ile birlikte yüklendiğimde ekranda ''aracı en kısa sürede servise götürün'' uyarısı çıkıyor ve araç güçten düşüyor. galiba turbo devre dışı kalıyor. tam bu durumu yaşadığımda cihaza bağladığımızda p0299 arıza kodunu aldık. turbo çatlağı olduğu şeklinde internette çok örnek var. sizin de bu şekilde miydi yoksa farklı bir durum mu? eğer aynı ve çözüm bulunduysa ben de aynı yolu takip etmek isterim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: htg07@hotmail.com View Post
                            merhaba. aracım 2014 model 1.4 turbo. turbo ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir sıkıntı yaşıyorum. sizinki ile aynı mıdır diye kısaca anlatayım. özellikle yaz aylarında klima ile birlikte yüklendiğimde ekranda ''aracı en kısa sürede servise götürün'' uyarısı çıkıyor ve araç güçten düşüyor. galiba turbo devre dışı kalıyor. tam bu durumu yaşadığımda cihaza bağladığımızda p0299 arıza kodunu aldık. turbo çatlağı olduğu şeklinde internette çok örnek var. sizin de bu şekilde miydi yoksa farklı bir durum mu? eğer aynı ve çözüm bulunduysa ben de aynı yolu takip etmek isterim.
                            Kesinlikle turbonuzu elletmeyin. Ben çok yer dolandım hepsi farklı bir şey söyledi. Manifold çatlağı %95 1.4 motorlarda oluyor. Sorunuz bence %90 valf kaynaklı. Sanayide bir ustaya valfi değiştirmesini söyleyin ol azsa öyle incelesinler. Ama inanın sorun valftedir. Çünkü bu araçlarda kronik.

Yorum

2012 Biturbo insignia aracımda geri viteste bu sorunu ben de yaşıyorum, neredeyse yılda bir servise (Ankara Opal Yetkili Servisi) götürüyorum "yaklaşık 200 TL." Resetleme (TCM veya yazılım güncelleme de deniyor) yaptırıyorum sorun geçiyor. Ancak dediğim gibi bir yıl sonra tekrarlıyor. Servis Şefi Ali bey bunun kronik bir sorun olduğunu söylüyor.

Yorum

İşleniyor...
                              X