Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2011 model CDTI Şanzıman Kaynaklı Silkeleme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2011 model CDTI Şanzıman Kaynaklı Silkeleme

Merhaba,
    2011 ve civarı 2.0 CDTI Insignia'larda kullanılan Aisin şanzımanda durmaya yakın silkeleme sorunu var, benim aracıma has bir sorun değil, çevremde aynı araca sahip olan arkadaşlarım var, onların araçlarında da aynı durum var ve ortak fikrimiz bunun şanzımanın bir karakteri olduğu yönünde. Araç özellikle durmaya yakın hızlarda bir yandan frenleme yaparken bir yandan da motordan gelen torkun etkisiyle ileri gitmeye çalışıyor ve bu da araçta silkelemeye yol açıyor, eğer kuvvetli/ sert fren yaparsanız fren baskın geliyor ve bu durum hissedilmiyor ancak konfor freni yaparken rahatsızlık verecek kadar hissediliyor.

Aslında bunun yıllardır farkında olsam da bu yıl çocukları okuldan ben almaya başladığım ve çocukların okulu Ankara'nın en yokuşlu bölgelerinden birinde (İncek) olduğu için, bu durum beni son zamanlarda gerçekten rahatsız etmeye başladı. Özellikle İncek'ten Ümitköy - > Eskişehir Yolu inişinde sürekli trafik olduğundan ve trafik dur kalk şeklinde ilerlediğinden sürekli konfor freni yapıyorum ve silkeleme durumu bıktırdı diyebilirim. Diğer aracım da otm. şanzımanlı Insignia (2013 SIDI) ancak ondan böyle bir durum yok.

Sorum şu, şanzıman yazılımı güncellemesi ile sorunun çözülmesi mümkün mü? Bu şanzımana yazılım güncellemesi yaptıran ve bu durumun ortadan kalktığına şahit olan oldu mu?

Sidi benzinli otomatiklerde benzer bir durum aracı manuel viteste kullandığımızda durma anında 1.vitese düşürürken oluyor. Otomatikte sorun yok. Manuelde aracı hareket etmeden evvel 2.vitese aldığımızda da araç kalkış yapıyor ve durma anlarında 1e çekmiyor, 2de duruyor ve bu silkeleme olmuyor. Manuelde bu dediğimi deneyebilirsiniz.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Arkadaşlar Cuma sabahı ön disk (Delphi) ve balataları (Bosch) değiştirdim, fren performansı ilk bir kaç yüz km kötü olacak dense de benim aracımda frenler şimdiden çok daha iyi tutuyor, pedal hissi arttı ve işin en ilginç tarafı, başlıktaki sorun kayboldu.

CDTI araçtaki silkeleme Kara Murat nickli arkadaşın SIDI için yazdığının tam tersi bir şanzıman davranışından kaynaklanıyordu, araç dururken 1'e almıyor ve 2. viteste debriyaja basmadan duran acemi sürücü gibi araç silkeliyordu. Manuele çekip 15-20km/s civarı kendim 1'e düşürürsem silkeleme çok azalıyordu. Ancak disk ve balata değişiminden sonra bu durum ortadan kalktı, nedenini tam olarak bilmiyorum ama sanırım frenler kötü durumda olduğundan sensörlerden okunan verilerde hatalara yol açıyordu diye düşünüyorum.

Yorum

Frenler bu denli aracın farklı davranmasına sebep olacak kadar nasıl kötüleşmiş olabilir ki?
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
          Frenler bu denli aracın farklı davranmasına sebep olacak kadar nasıl kötüleşmiş olabilir ki?
          Aslında acil fren durumlarında gayet iyi tutuyordu, ben de anlayamadım. Balatalar gayet iyi durumdaydı, ancak diskler çok incelmişti.

Yorum

merhaba bende günlerdir tamda anlattığınız sıkıntıyı yaşıyorum hoş aracımı alalı 1 hafta oldu tanımaya çalışıyorum ve bendede konfor freni ile trafikde yol alırken durma seviyesine geldiğim anlarda bu öne atak mı diyelim silkeleme mi diyelim bir anlık boşa düşmemi diyelim bu durum oluşuyor ama tek hamle şeklinde ... frene güçlü bastığımda hissetmiyorum arkadaşımın dediği gibi şanzıman korkum oluşmuştu ama bu başlığı görünce bu korkum geçti sanırım bende diskleri kontrol ettirmeliyim .Paylaşım için teşekkürler

Yorum

İşleniyor...
            X