Abiler kardeşler selam.aracımı yeni aldım. Sadece 3. Ve 4.viteste vites topuzunda titreme var. 3. Viteste 3000 3200 devir aralığında 4.viteste iste 2000 devir ve altında ama 2000 sonrası titreme yok. Bu neden olur ? Ustaya sordum normal dedi ama fikrinizi almak istedim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
3. Ve 4.vites titremesi
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: 06sm947 View PostTitreşimin sebebi şanzıman grup rulmanlarından kaynaklı genelde. Senkromeç titreşime sebep olmaz, benim aracımda 4. vitesten atma vardı senkromeç değiştirmiştim,
Yorum
-
Merhaba,
Ben aracımı ilk aldığımda baskı balata değiştirildi diye bilgi verildi. Değişimi yapan özel servise gidip, kayıtları bile inceledim.
3. vites ve 4. viteste titreme olduğunu gözlemleyerek, bu konuda araştırmalar yaptım. Şanzıman veya vites kutusu sanarak, bayağı dert edinmiştim.
Sonra Opel den ayrılmış bir akrabamıza danıştım, Baskı balata değişirken volant da değişmediyse volanttan dolayı da titreme yapar dedi.
Ben 2 yıl öyle bindim. Baskı balata volant yüzeyinden dolayı erken bitti. Orjinal Volant, Baskı Balata ve Şanzıman yağı değiştirdim.
1.5 yıldır titreme vs. hiçbir sorunum bulunmuyor. Hatta debriyaj sertliği gitti, aracın kalkışında vites geçişlerinde ki konfor beni çok mutlu etmişti.
Bizim aracımızdaki sorun bunlarla çözüldü.
Konuyu görünce bilgilendirmek için yazdım.
Sizinki başka sebep olabilir, ancak başıma gelen bu süreçte size yardımcı olursa ne mutlu.
Saygılar.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Kumtanesi View PostMerhaba,
Ben aracımı ilk aldığımda baskı balata değiştirildi diye bilgi verildi. Değişimi yapan özel servise gidip, kayıtları bile inceledim.
3. vites ve 4. viteste titreme olduğunu gözlemleyerek, bu konuda araştırmalar yaptım. Şanzıman veya vites kutusu sanarak, bayağı dert edinmiştim.
Sonra Opel den ayrılmış bir akrabamıza danıştım, Baskı balata değişirken volant da değişmediyse volanttan dolayı da titreme yapar dedi.
Ben 2 yıl öyle bindim. Baskı balata volant yüzeyinden dolayı erken bitti. Orjinal Volant, Baskı Balata ve Şanzıman yağı değiştirdim.
1.5 yıldır titreme vs. hiçbir sorunum bulunmuyor. Hatta debriyaj sertliği gitti, aracın kalkışında vites geçişlerinde ki konfor beni çok mutlu etmişti.
Bizim aracımızdaki sorun bunlarla çözüldü.
Konuyu görünce bilgilendirmek için yazdım.
Sizinki başka sebep olabilir, ancak başıma gelen bu süreçte size yardımcı olursa ne mutlu.
Saygılar.
Yorum
-
İşin içinden çıkamayanlar normal diyor ne ala memleket maad
Bir yerde bir sorun olduğu belli. Yürüyende veya aktarmada bir yerden çıkacak kesin.
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Postİşin içinden çıkamayanlar normal diyor ne ala memleket maad
Bir yerde bir sorun olduğu belli. Yürüyende veya aktarmada bir yerden çıkacak kesin.
Yorum
Yorum