Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 cdti sahte yağ ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 cdti sahte yağ ?

öncelikle iyi günler ,

aracıma bir süre önce bakım yaptırdım bakım yapıldığı andan itibaren aracı rolanti sesi bile değişti performansı düştü ,100 km kullanmadan daha fazla riske girmemek için yağı değiştiridm mobil kullandım ilk kullanılan yağ motul du (yağ filitresini değiştirmedim ) ama halen performans sorunum devam ediyor dün 4.vites klima açık giderken 1.500 /17000 devirde araba hani bi gaza basım turbonun etkisiyle atsın kendini dedim atmosferik araba gibi hiç bir tepki yok (önceden çok canlıydı) yağ sahte olsa bile 100 km kullandım sadece bu kadar zarar verir mi motora nasıl bir yol izlemeliyim , teşekkürler .

not:bakımda yapılanlar: hava filitresi , yağ filitresi , yağ, polen filitresi ,birazda antifiriz eklendi

Servisin aracınıza yanlış veya sahte yağ koymuş olacağını sanmamakla beraber (kaldı ki siz yağı yine değiştirtmişsiniz) kullandığı hava filtresine bakmak lazım diye düşünüyorum.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ramazan.ısık View Post
      öncelikle iyi günler ,

aracıma bir süre önce bakım yaptırdım bakım yapıldığı andan itibaren aracı rolanti sesi bile değişti performansı düştü ,100 km kullanmadan daha fazla riske girmemek için yağı değiştiridm mobil kullandım ilk kullanılan yağ motul du (yağ filitresini değiştirmedim ) ama halen performans sorunum devam ediyor dün 4.vites klima açık giderken 1.500 /17000 devirde araba hani bi gaza basım turbonun etkisiyle atsın kendini dedim atmosferik araba gibi hiç bir tepki yok (önceden çok canlıydı) yağ sahte olsa bile 100 km kullandım sadece bu kadar zarar verir mi motora nasıl bir yol izlemeliyim , teşekkürler .

not:bakımda yapılanlar: hava filitresi , yağ filitresi , yağ, polen filitresi ,birazda antifiriz eklendi
      Bu anlattıklarının yağ ile bir ilgisi yok.

Yorum

Turbo hortumunda yirtik olabilir.

Yorum

Yağda problem olduğunu sanmam ve yağ marka değişikliği yapılırken yağ filtresi değişmeliydi

Yorum

Arkadaşımızın sorunu yağ ile ilgili olmayabilir, ama bu piyasada (özellikle int ortamında) sahte-taklit motor yağları olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Şimdi, sabrınıza sığınarak son dönemde yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum. Eşim Corsa E kasa bir color edition kullanıyor, 90 bin km peryodik
            bakım zamanı geldi. Ben şimdiye kadar bütün arabalarımda Mobil1 0W40 full sentetik motor yağı kullandım ve memnunum. Mobil yağları yetkili sa-
            tıcısı bizim işyerine çok yakın, geçerken alıyorum. Bu defa bir dost tavsiyesi üzerine Castrol 5w30 Edge kullanalım dedim. İnternette (hepsiburada)
            4 litre Castrol 5w30 Edge fiyatı 417.- tl görünüyordu, ama %50 den fazla indirimle fiyat 186.- tl düşmüştü.

Castrol'un bizim bölgemizdeki distribütörü olan VİS Enerji firmasını aradım, perakende satışları olmadığını söylediler , Gebze'de bulunan birkaç yet-
            kili satıcının telefon numaralarını bölge sorumlusu olduğunu öğrendiğim Okan Bey'den aldım ve aradım, 4 litre fiyatı 320.- tl 5 litre fiyatı 380.- tl dediler.

Satıcıya dedim ki: Krdeş , bu yağ hepsiburada sitesinde yarı fiyatına satılıyor , siz neden bu kadar pahalıya satıyorsunuz?
            Söylediği ilk söz, verdiği ilk tepki , "o zaman oradan alın beyefendi" oldu. Dur biraz dedim, hemen kestirip atma, bunun sebebi ne , merak ediyorum.
            Satıcı 'Ben otuz beş yıldır bu işi yapıyorum, piyasada taklit ürün dolu ve öyle güzel taklit ediyorlar ki biz bile gerçeği ile ayırt edemiyoruz, bu
            yüzden distribütör harici dışarıdan yağ almıyor , satmıyoruz' dedi . Gerçek orijinal yağ kutusu üzerinde hologram var​, bu hologram sayesinde ürünün
            orijinal olup olmadığını kontrol edebiliyoruz şeklinde de ilave bilgi verdi. Bunun üzerine 186.- tl yerine 320 tl ödeyip 4 litre yağ aldım , faturalı , orijinal
            ürün.

Arkadaşlar, diyeceğim o ki gözümüz gibi koruyup kolladığımız araçlarımıza 15 bin km de bir defa yaptığımız yağ bakımı harcamasını çok görmeyelim.
            Mümkün ise -en azından muayyen bakımlarını- (15-30-45-60 vb) yetkili servislerde , güvenilir bilgili ellerde yaptıralım. Çünkü, bir arabanın peryodik
            bakımı sadece motor yağı değiştirmeyle tamam olmuyor. Kazasız, belasız , arızasız güzel günler , iyi bayramlar dilerim. ​

Yorum

Bence işlem yarım kalmış Ben olsam bu bilgiler ışığında hepsiburada'da satılan yağı satın alırdım. Hologramı olup olmadığını kontrol ederdim. Varsa kafam rahat kullanırdım aracımda. Yoksa da açmadan ve kullanmadan iade ederdim ki 14 gün içinde yasal iade hakkınız var. Yani demem o ki hepsiburada'da satılan çok uygun fiyatlı yağın ne olduğunu öğrenemedik
              @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
                Bence işlem yarım kalmış Ben olsam bu bilgiler ışığında hepsiburada'da satılan yağı satın alırdım. Hologramı olup olmadığını kontrol ederdim. Varsa kafam rahat kullanırdım aracımda. Yoksa da açmadan ve kullanmadan iade ederdim ki 14 gün içinde yasal iade hakkınız var. Yani demem o ki hepsiburada'da satılan çok uygun fiyatlı yağın ne olduğunu öğrenemedik
                %90 sahtedir. Başımıza geldi oradan biliyoruz. Özellikle Castrol marka yağların orjinal olup olmadığını anlamak için castrol kapağın içinde yağın aktığı gırtlak bölgesine lazerle kod basmış ancak kapağı açmak gerekiyor öyle olunca da iade olmuyor. Ben genelde Online yedek parça'dan alıyorum. Bir sıkıntı görmedim.

Yorum

Bu durumda sahte ürün satıldığı kesinse ürünü satan firmayı hepsiburada'ya bildirmek ve şikayet etmek gerekir. Biz öğrendik de biliyoruz şimdi ama bilmeden o yağı alıp kullanacak kişileri de konudan haberdar etmek lazım.
                  @Murat

Yorum

Hepsiburada kendi adına leke sürmemek için sahte ürün satanlara taviz vermiyor. Dükkana aldığım şarj aletleri sahte çıkınca hem koşulsuz iade almışlardı hem de telefonla arayıp özür dilemişlerdi. Gene de motor yağı çok arada kalan bıçak sırtı bir konu. Çok dikkat etmek gerek.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ramazan.ısık View Post
                      öncelikle iyi günler ,

Bence ilk kontrol etmen gereken nokta akışmetre soketi. Hava filtresini değiştirirken tam takamamış olabiilirler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
                        Servisin aracınıza yanlış veya sahte yağ koymuş olacağını sanmamakla beraber (kaldı ki siz yağı yine değiştirtmişsiniz) kullandığı hava filtresine bakmak lazım diye düşünüyorum.
                        teşekkür ederim yorumunuz için , hava filitresi de yağı değiştirdiğim yerde değiştirdiler ( hava filitresinin kazana bakan kısmında ayrı bir koruma kağıdı vardı )

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Georgebest7 View Post

Bu anlattıklarının yağ ile bir ilgisi yok.
                          teşekkür ederim, benim aklıma o geldi cünkü bakımdan sonra oldu , ne ile alakası olabilir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 5n001 View Post
                            Turbo hortumunda yirtik olabilir.
                            aslında bu dediğiniz olabilir çünkü çok zorladılar hava hortumunu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hayabusa View Post

Bence ilk kontrol etmen gereken nokta akışmetre soketi. Hava filtresini değiştirirken tam takamamış olabiilirler.
                              teşeşkkür ederim ilk fırsatta kontrol edeceğim

Yorum

İşleniyor...
                              X