Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Rölantide fazla anlık tüketim

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Rölantide fazla anlık tüketim

1.6 CDTI aracımızla uzun yol yaptıktan sonra durduğumuzda anlık tüketim 2.3L/sa değerlerine kadar çıktı. neyin sıkıntılı olduğunu anlayamadım. Tahmini olan veya yardımcı olabilecek var mı

dpf temizliği yapıyodur muhtemelen
    OPC Line Sport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mhmtzncrkrn View Post
      Benim de aklıma geldi ancak hiçbir uyarı çıkmadı ve bu serilerde dpf temizliği yapılmıyor diye biliyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kağan YAVUZ View Post

Benim de aklıma geldi ancak hiçbir uyarı çıkmadı ve bu serilerde dpf temizliği yapılmıyor diye biliyorum
        araç bilgisayara bağlı değilken yapılmıyor diye biliyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mhmtzncrkrn View Post
          Sanayiye gittim klimanın gazı bitmiş klima motordan çalışıyormuş o yüzden fazla yakıyormuş yine de yardımınız için teşekkürler.

Yorum

Sanayiye gittim klimanın gazı bitmiş klima motordan çalışıyormuş o yüzden fazla yakıyormuş yine de yardımınız için teşekkürler.
            Bilgilendirme için teşekkürler

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Pasif temizlik diye de bir olay var. Araç uyarı vs. vermeden pasif temizlik yapıyor o sırada anlık tüketim 1.4 - 1.8 aralığında değişiyor rölantide. Zaten aracın motor sesi ve devirde yükseliyor. Pasif temizliğe dikkat edip yarıda kesmemenizi tavsiye ederim.
              Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post

Pasif temizlik diye de bir olay var. Araç uyarı vs. vermeden pasif temizlik yapıyor o sırada anlık tüketim 1.4 - 1.8 aralığında değişiyor rölantide. Zaten aracın motor sesi ve devirde yükseliyor. Pasif temizliğe dikkat edip yarıda kesmemenizi tavsiye ederim.
                Ancak anlık tüketim 2.3-2.4 değerleri arasında,devir olması gereken değerde ve motorun sesinde hiçbir değişiklik yoktu. Yorumunuz için teşekkürler
                Dipnot: Bugün yolda araçtan gelen hafif patlama sesleri duydum ve araç normale döndü,sorun DPF değilse de sanırım yine de temizlenmiş oldu.

Yorum

Alakasını anlayamadım. Klima gazı bittiyse klima çalışmaz. Motordan nasıl çalışıyormuş orayı anlamadım.

Anlık tüketim rolantide 2.3lere çıktıysa ve yolda giderken ayağı gazdan çektiğinizde tüketim 0'a düşmüyorsa araç pasif DPF temizliği yapıyor anlamına geliyor. Bu temizliği bitirmeden bir kaç kere yarıda keserseniz ışık yakar.

Pasif temizlik sırasında neler olur?

-Anlık tüketim yükselir.
                  -Araç Cut-Off'a girmez yani tüketim 0'a düşmez
                  -Rolanti devri 1000 civarına çıkar
                  -Hava soğuk da olsa motor fanı çalışır.
                  -Hararet erken kalkar DPF için motor çabuk ısınır
                  -Arka cam rezistansı ve ayna rezistansı düğmedeki ışık yanmasa da çalışır. Hatta bu kabloya lamba bağlayıp pasif temizlik başladığında ışığı görerek anlama yolu var.
                  1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                  2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                  3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                  4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                  5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                  6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

İşleniyor...
                  X